Hogy intézzem a dolgokat? Mit kell ilyenkor tenni? Van itt olyan kismama akivel "ugyanez" a helyzet?
Figyelt kérdés
Nem élek együtt a párommal,nem vagyunk házasok se.Ilyenkor gondolom az én nevemre kerül a baba,mivel apasági nyilatkozat sincs és igazából nem is szeretnék.De akkor hogy intézzem majd a picire a pénzt?Segítsetek.Hol nézhetnék utána ezeknek a dolgoknak?2010. ápr. 13. 12:08
1/5 anonim válasza:
Miért nem szeretnél apaságit csinálni? Ha a baba biológiai apja aláírná, akkor nem árt, ha megvan az apasági. Az még nem jelenti azt hogy az Ő nevére kerül a baba! Ha nincs apasági, akkor gyermektartást sem fogsz kapni, vagyis baba születése után perelheted az apukát.
Biztosan történt valami kettőtök között, de azért a gyermektartás jól jön minden anyukának, azt gondolom. De Te tudod, a Te döntésed.
A babára a pénzt intézni: TGYÁS-t majd kapod a helyi EB Pénztártól, a GYED-et is. Van most munkahelyed? Mert ha igen, akkor lehet Ők intézik ezt.
A baba születésekor a 60.000 Ft-os egyszeri anyasági támogatást is megkapod.
2/5 A kérdező kommentje:
Nincsen már régóta munkahelyem,ezért gyást és gyedet nem fogok kapni.Az apuka nem akarja vállalni a babát,őt nem érdekli.Nem is érdekel engem a gyerektartás,mert lesz segítségem.Engem az érdekelne hogy a többi pénzt hogy lehet úgy intézni,hogy nincsen apasági.
2010. ápr. 13. 12:23
3/5 A kérdező kommentje:
jav:tgyást
2010. ápr. 13. 12:23
4/5 anonim válasza:
a gyeshez, családi pótlékhoz, egyszeri anyasági támhoz nem kell apasági, az oep és a mák honlapján mindent megtalálsz. a csal pótl több lesz, mivel gyermekedet egyedül nevelőnek minősülsz. Igénylőlapot, igazolványok, tb kártyák és a gyerek anyakönyvi kivonatát kell postázni, olvass utána!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! :)
2010. ápr. 13. 12:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!