Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohanyosok mi a helyzet? Van...

Kius kérdése:

Dohanyosok mi a helyzet? Van itt kismama aki dohanyzik?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 21:17
1 2 3 4 5
 11/43 mizuzizu92 ***** válasza:
54%

Nah erről beszéltem már bocs :S :S mintha közöd lenne hozzá h dohányzik e vagy nem :D

Nem akarok provokatív lenni de már kiborítjátok az embert az illyes hozzáoszlásokkal mintha nem lehetne civilizált emberek módjára leírni.

2012. jún. 28. 22:24
 12/43 anonim ***** válasza:
77%

akkor én vagyok a kivétel: terhességem előtt évekig cigiztem. babavárás előtt megbeszéltük a férjemmel hogy 6 hónapig nem cigizek és akkor jöhet a baba. ez volt a feltétel. én abbahagytam a cigit mert a boldogság a baba iránt nagyobb volt mint a cigi iránt. 6 hónapig nem cigiztem, utána egyből jött a baba. akkor ugye nem kellett akkor abbahagyni mert már előtte sem szívtam. amúgy sem cigiztem sokat, napi 3-4 db.

kihordtam a terhességet, utána 4 hónapig szoptattam nem kellett. majd következő évben 4 hónapig újra cigiztem és akkor jött a pozitív teszt. emlékszem február 26 volt és névnapi bulim, este még elszívtam egyet de már akkor pozitív teszt volt a kezemben. furdalt a lelkiismeret és a következő 9 hónapot kibírtam, meg még 8 hónapig szoptattam. utána év decemberében sajnos egy barátnőmnél jártunk szilveszterkor és rágyújtottam.... Itt követtem el a hibát, pedig már milyen sokáig nem szívtam és azóta napi 2-3 szál újra van.

Terhesen nem tudtam volna szívni, Biológia tanár vagyok, tudom hogy min megy át a kicsi, nem kap tiszta oxigént hanem fulldoklik.... ez az igazság! szakmámból adódóan sokat tudok ezen ártalmakról.....

Kár volt visszaszokni, de lehet ezt is abbahyagom mert ez nem sok szál és erről le lehet mondani.lehet megpróbálom, de nekem is jólesik néha.

Szerintem ki kellene bírni a kismamáknak. nekem mindig a gyermekeim egészsége lebegett a szemem előtt. és most is bánt, mert pl. a múltkor este elszívtam egy szálat, felébredt a nagyobbik fiam és mentem megnyugtatni hogy visszaaludjon és mondta hogy anya büdös a szád..... (4 éves). ez nekem olyan rosszul esett mint még semmi. Nappal sosem láttak még cigizni, mindig akkor mentem/megyek ki ha alszanak vagy a férjem lefoglalja őket, esznek vagy valami. mindig fogat és kezetmosok utána és akkor este erre nem volt időm és ezt mondta. igaza van, mert tényleg büdös. rosszul esett és még mindig eszemben van. hogy értük kellene letenni azt a pár szálat is!

minden jót nektek

2012. jún. 28. 22:31
 13/43 anonim ***** válasza:
59%

12-es vagyok. miért pontoztatok le vagy aki lepontozott az mondja meg hogy mi rosszat írtam??

nem a %-ok miatt kérdezem mert az engem nem érdekel hogy hány %-on állok, hanem hogy kinek mi a baja a válaszommal? csak az igazat írtam. ez van!

SZÉP estét nektek.....

2012. jún. 28. 22:43
 14/43 mizuzizu92 ***** válasza:
48%
Nekem a tiéddel ha írhatom így semmi
2012. jún. 28. 23:44
 15/43 anonim ***** válasza:
65%

Nem a kismama egészsége látja kárát, ha cigizik, hanem a babáé.

Ki nem sz@rja le, ha egy felnőtt ember szétszívja a tüdejét? De mikor egy magzatot telit nikotinnal és veszi el tőle a levegőt, az undorító.

A terhesség elején a hányinger arra való, hogy abba tudja hagyni a cigizést.

Amúgy meg bizonyítottan hülyébbek a cigisek gyerekei, még az iskolában is rosszabbul teljesítenek.

2012. jún. 29. 07:28
 16/43 anonim ***** válasza:
69%

Ja és nehogymár azért tapsikoljunk, mert pár akaratnélküli nő fel meri vállalni, hogy ő mérgezi a gyerekét! Majd ha azt írják, hogy képesek voltak erősebbek lenni a függőségüknél, majd akkor kapnak vállon veregetést.

Addig csak megvetnivalóak.

2012. jún. 29. 07:31
 17/43 anonim ***** válasza:
40%

5-s vagyok.

Azt még hozzátenném,hogy szerintem sincs annál undorítóbb,mint egy nagy pocakos kismama cigivel a kezében,de az ő dolguk. Nagyon sok ismerősöm végig cigizett terhessége alatt és egészséges babájuk született,nekik szerencséjük volt. Amíg nekem nem sikerült leszoknom,azzal vigasztaltam a lelkiismeret furdalásom,hogy inkább szívjon el 1-2 szál cigit az ember,mint sem sóvárogjon érte,ami sokkal rosszabb...

Igaza van annak a válaszolónak,hogy aki erős dohányos volt,napi 2 dobozzal pl,azt nehezen hiszem el,hogy csak úgy le tudta tenni pikk-pakk. Nekem a babám mindennél többet ér,még is majdnem megbolondultam,annyira nehéz volt,amíg nem jött a hányinger...

És halkan csak annyit fűznék még hozzá,hogy dohányos kismamák: tegyétek le a cigit,ha pedig nem megy,akkor legalább ne reklámozzátok...

Egészséges babát mindenkinek! :)

2012. jún. 29. 08:08
 18/43 anonim ***** válasza:
52%
17-es: Én igenis leraktam a cigit, pedig eléggé erős cigit szívtam, piros multit, és napi 1 dobozzal! Igaz, nem a pozi teszt láttán, hanem akkor csökkentettem, de kb olyan 8-10 hetesen már 1 szálat nem szívtam! és nagyon sokan vannak így még mások, akinek ennyit jelent hogy a babója egészséges legyen!
2012. jún. 29. 08:45
 19/43 anonim ***** válasza:
80%

"Ti egészségetek,ti döntötök...másnak nincsen joga ítélkezni felettetek,ha úgy döntötök,mégsem hagyjátok abba."

Na ez a mondat nálam kiverte a biztosítékot... Hogy kinek az egészsége?! Valóban csupán a nőké, ha nem várnak gyermeket. De ha várandósak, akkor bizony elsősorban nem a saját, hanem a gyermekük egészségéről döntenek, és soha nem fogom megérteni, hogy egyesek hogyan, mi alapján képeznek maguknak jogot arra, hogy mérgezzenek egy bár bennük növekvő, de tőlük teljesen független emberi lényt! Nem tulajdon, vagyis nincs jogod dönteni róla! Ez a fent idézett hozzászólás olyan szinten volt ostoba és minden erkölcsi alapot nélkülöző, hogy most itt dühöngök...

Hozzáteszem: én azon "csodák" egyike vagyok (bár jómagam ezt nem tartom sem csodának, sem különösebben kiemelkedőnek, inkább csak normálisnak), aki a terhessége előtt napi egy dobozzal elszívott, mert nem is sejtette, hogy babát vár. Elindultam tesztet és cigit venni, és mielőtt elvégeztem volna a tesztet, felbontottam a dobozt, és elszívtam egy cigit. Amikor pedig megláttam, hogy pozitív, a bontott dobozt kint hagytam a kertben, és a legközelebbi adandó alkalommal elajándékoztam. Azóta nem gyújtottam rá, most 14 hetes vagyok. És elképesztőnek tartom azokat a hozzászólásokat, melyekben a hozzám hasonlóan a gyermekükért, és nem pedig a rossz szokásukért felelősséget vállalókat bélyegzik meg. Micsoda fejtetőre állt világ... Hozzáteszem, én senkit nem pontoztam le, mert számomra fontosabb leírni a véleményemet, mint anonimitásba burkolózva pontozgatni.

2012. jún. 29. 09:34
 20/43 anonim ***** válasza:
74%

Véleményem szerint a kérdés a dohányzó kismamákhoz szólt, és nem annak megítélésére, hogy helyes-e a dohányzás vagy nem. Szerintem aki erről szeretné véleményét kifejteni az tegyen fel egy új kérdést e témában, mert itt senkinek nem hiányzik ez a fajta ócsárlás.

"Amúgy meg bizonyítottan hülyébbek a cigisek gyerekei, még az iskolában is rosszabbul teljesítenek."

Kedves 15-ös! Én nem érzem h.lyébbnek magam, mint az átlag, sőt kiemelkedő teljesítménnyel bírtam az iskolában, pedig édesanyám dohányzott terhesen. A hányinger pedig nem törvényszerű.

Én úgy gondolom, hogy minden felnőtt ember, így a kismamák is teljesen tisztában vannak a dohányzás káros hatásaival. És abban is biztos vagyok , hogy egy kismama sem direkt jókedvéből mérgezi magzatát. Sajnos vannak olyan helyzetek, amikor nem annyira egyszerű letenni a cigit, egyik napról a másikra. Bár azt hiszem a kisbabánál nagyobb indok nem kell ahhoz, hogy megtörténjen a letétel. Magam is úgy gondolom, hogy szégyenteljes dolog kismama kezében a cigi, viszont saját tapasztalatomból tudom, hogy amikor a stressz eluralkodik az emberen, akkor ez a legegyszerűbb formája annak, hogy némileg megnyugodjon. De fokozatosan, nem hirtelen, le lehet szokni róla!

2012. jún. 29. 09:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!