Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miket nem szabad enni a...

Miket nem szabad enni a terhesség alatt? És miket nem szoptatás alatt?

Figyelt kérdés

2012. jún. 28. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:
42%

Terhesen ne egyél semmiképp nyers húst, vadhúst. Nem ajánlott a tükörtojás, a csípős, túl fűszeres ételek. A gyógyteák közül is csak nagyon keveset és azt is nagyon kis mennyiségben szabad, mellőzni kell a szénsavas italokat is.

Szoptatásnál mindenképpen érdemes kerülni: gomba, újhagyma, fokhagyma, káposzta, bab, lencse, kukorica, szénsavas italok, erősen fűszeres, zsíros, füstölt ételek

A kerülendő és az óvatosságra intő ételeket a hasfájós időszak után szépen óvatosan elkezdheted fogyasztani.

2012. jún. 28. 10:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Terhesen miért nem szabad enni tükörtojást?
2012. jún. 28. 10:32
 3/7 anonim ***** válasza:
42%
Én pl szoktam, bár én úgy szeretem, hogy mindkét oldalát átsütöm. Gondolom azért írták, mert a nyers tojás tiltólistán van és ha nem sütöd át teljesen, nehogy baj legyen.
2012. jún. 28. 10:35
 4/7 anonim ***** válasza:
71%

Nyers húsból és nyers tojásból készült ételeket, figyelni kell a higiéniára, alaposan mosni a zöldségeket, gyümölcsöket. Pasztörizált tejterméket lehet csak fogyasztani, amúgy meg bármit, ami jól esik, úgyis jelez a szervezeted, ha valamit nem bírsz. Ha nincs panaszod, akkor bármit, bár célszerű a saját és a babád érdekében egészségesen étkezni: sok tejtermék, friss és párolt zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok(csirke, hal) és mentes ásványvíz.

A szoptatás alatt célszerű a túl fűszeres és puffasztó ételeket kerülni, de ezt is ki kell tapasztalni, mert nem minden babánál okoznak problémát, ha mértékkel fogyasztja őket a mama.

39+5 hkm

2012. jún. 28. 10:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Terhesség alatt nyers hús és nyers tojás kilőve. Ezen kívül mindent szabad, de mértékkel, és nagyon oda kell figyelni a jó minőségre és a higiéniára, ilyenkor a legkevésbé van szüksége az embernek egy jó kis fertőzésre! Szoptatás alatt pedig ne egyél olyat, ami puffaszt vagy egy felnőttnek is gyomorbántalmakat okozhat (pl. chiliszósz), de ha nem hasfájós a babád, kis mennyiségben ezeket is eheted.
2012. jún. 28. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:
71%
Tojást szalmonella miatt ne egyél.
2012. jún. 28. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy hallottam, hogy szoptatás alatt a K betűs ételeket kell kerülni mert hasfájóssá teszi a picit (kukorica, káposzta, kelbimbó, karalábé...)Krumplit lehet, mert az burgonya
2012. jún. 28. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!