Befolyásolja a szoptatás bármilyen szinten egy terhesség kimenetelét?
Az orvosok szülés után ajánlják a szoptatást, amennyiben lehetséges, mert a szoptatás közben a szervezet oxitocint termel, ami méhösszehúzó hatású, gyorsabban helyrejön a méh.
Viszont ha terhes vagy, akkor az oxitocin miatt beindulhat a vetélés. Nekem is azt mondta a doki, hogy minél hamarabb szoktassam le, ha akarok babát.
Ha meg akarod tartani a kicsit, jobb, ha minél elöbb elválasztod a kislányod. Sokáig tart az elválasztás és még utána sok idő, mire elapad a tejed. Jobb minél előbb.
A fiam 19 hónapos, és 25 hetes terhes vagyok. Még szopik (azaz csak cicizik, a tejem elapadt a terhesség 18. hete körül).
Eleinte, a 8.-10. hét körül fájt a cicim és méhösszehúzódásaim voltak amikor megindult a tejem, de ezek a tünetek hamar elmúltak.
Egy egészséges terhességnek nem árthat a szoptatás, több ismerősöm szoptatott végig, sőt tandemben is (én is így terveztem). Nyilván, ha veszélyeztetett terhes lennél, az más tészta. De ha téged és a lányodat (pl a megváltozott íze miatt) nem zavarja az állapot, akkor nem kell elválasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!