Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudnám megmagyarázni,...

Hogyan tudnám megmagyarázni, hogy állati nagy ostobaságot csinálnak azzal, hogy alkoholt isznak?

Figyelt kérdés
A baráti társaságunkban + család tegnap volt egy kb. 15 fős összejövetel. Én még nagyon az elején vagyok a terhességnek, de egy csepp alkoholt sem iszom. A 20 hetes kismami is ivott, meg a szoptatós kismami is. Én teljesen kiakadtam. Nem ez az első eset, és nem is az utolsó. És ráadásul töményet. Most én vagyok túl para, vagy ők felelőtlenek? Tudnátok olyan linket küldeni, ahol esetleg arról van szó, hogy ez milyen károsodást okoz a gyereknél?
2011. dec. 29. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te terhességd, te akkor ott mondhatod hogy hát én ilyet nem tennék, de nekik is elmondta az orvos az alkohol káros, tilos inni.

a szoptatós kismama ha már aznap este megszoptatott és csak reggel fog, akkor semmi de semmi nem lesz töle.

a terhesnek meg a saját joga mit csinál.

2011. dec. 29. 13:28
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
sehogy.Ha ezt maguktól nem tudják,hiába is magyarázod,én nem is szoktam.Nekem is van olyan ismerősöm,aki végig bagózta a terhességet,a szoptatást.És még dicsekszik is,hogy milyen jóba lett a szülésznőkkel,mert együtt cigiztek.Én se ittam semmit mert amúgy se szoktam.
2011. dec. 29. 13:28
 3/15 A kérdező kommentje:
Ez délután volt, úgyhogy még javában legalább 2x szopizott a kisfia, úgyhogy tuti kapott belőle. Én nem merném kockáztatni. Mindegy, valóban, mindenki maga sorsáról dönt, csak itt nemcsak róluk van szó, hanem egy életről, aki még nem tudja azt mondani, hogy nem. Amúgy nem mondtam nekik semmit, csak simán kiakadtam.
2011. dec. 29. 13:31
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

Bocs, de nem kell túlparázni. 23 hetesen én is megittam egy pohár bort Karácsonykor, és ma is meg fogok, mert jönnek a testvéremék. És a párom szülinapján is ittam. Mondjuk, töményet nem iszom, de azért az "egy csepp alkohol nélkül"-nek sem vagyok híve.

Ennyi alkohol SEMMI károsodást nem okoz a gyereknél, el sem jut hozzá. És ez nem felelőtlenség!

2011. dec. 29. 13:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A töményet elítélem én is, mind szoptatás,mind terhesség alatt. De szenteste a családi vacsoránál megittam egy citromos 2% alkohol tartalmút úgy,hogy szoptatomm fél éves lányom. Ennyi nálam bele fér. Azóta egy csepp alk. se csúszott le a torkomon.
2011. dec. 29. 13:36
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is ittam karácsonykor 1 pohár bort, illetve nagyon durva méhösszehúzódásra az egyik szülész profunk mindig egy kis konyakot ajánlott. Ennyire nem eszik forrón a kását, a magzati alkohol szindrómához ettől több kell. Szoptatás neccesebb.

20 hkm

2011. dec. 29. 13:37
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mármint citromos sört. Utolsó vagyok.
2011. dec. 29. 13:38
 8/15 anonim ***** válasza:
79%

1. Semmi közöd hozzá. Nem a te gyerekedről van szó.

2. Egy pohár sör, bor, egy pici tömény a kutyának sem árt. Több kárt okoz ha pl. melletted dohányoznak.

3. Ha ezen kiakadsz, akkor mi lesz még később???

9/15 anonim ***** válasza:
100%
Jajj akkor nem utolsó,hanem utsó előtti.
 10/15 A kérdező kommentje:

Hű, köszi a gyors válaszkat. Hát, igazából nem is a 2-3%-os söröcskével van bajom, hanem a 20-30%-os töménnyel. Heti-2 heti rendszerességgel.

8.-nak írnám. Igazad van, semmi közöm hozzá. Hála Istennek van már egy egészséges gyerekem, nem festettem a hajam, sőt képzeld, kibírtam egy korty alkesz nélkül, és nem nem is dohányoztam eddig sem. Másfél évesen még nem volt beteg a kislányom, egy éves koráig szoptattam, igen, sokszor féltem, de az enyém. Most várjuk a kistesót, és ugyanolyan féltéssel vagyok felé is. Azért köszi a válaszod, de lehetnél kedvesebb is.

2011. dec. 29. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!