Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudnám megmagyarázni,...

Hogyan tudnám megmagyarázni, hogy állati nagy ostobaságot csinálnak azzal, hogy alkoholt isznak?

Figyelt kérdés
A baráti társaságunkban + család tegnap volt egy kb. 15 fős összejövetel. Én még nagyon az elején vagyok a terhességnek, de egy csepp alkoholt sem iszom. A 20 hetes kismami is ivott, meg a szoptatós kismami is. Én teljesen kiakadtam. Nem ez az első eset, és nem is az utolsó. És ráadásul töményet. Most én vagyok túl para, vagy ők felelőtlenek? Tudnátok olyan linket küldeni, ahol esetleg arról van szó, hogy ez milyen károsodást okoz a gyereknél?
2011. dec. 29. 13:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Te parázod túl, és közöd sincs hozzá, hogy ők mit tesznek. 1-1 alkalommal kis alkohol fogyasztás nem fog károsodást okozni a babánál. Ahhoz rendszeres, és nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztás szükséges.

Anno én is ittam kicsit terhesen. Egyszer mikor a férjem nagymamáját köszöntöttük,17-18 hetesen egy fél pohárka pezsgőt, karácsonykor 26 hetesen 1 pohár bort, szilveszterkor szintén egy kisebb pohár pezsgőt, meg egy kis pohárka likört. Kb. ennyi volt, szerintem ez belefért. Viszont szoptatás alatt már nem ittam.

2011. dec. 29. 13:58
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem itták magukat részegre. Fél dci tömény, 1-1 dci bor nm árt sem a babának, sem a mamának. Gondolom ezt is az ünnepk miatt itták, szóval nem minden nap. Amúgy nagyon sok nőgyógyász ajánlja az alkoholt méhösszhúzódásra, gondolom te is hallottál erről. Én is kimama vagyok, és karácsonykor ittam vörösbort, szilvszterkor is fogok koccintani. Elmondhatom, h keményedésre tényleg a legjobb a vörösbor.

Linket te is találhatsz ha nagyon akarsz, üsd be a googelba, ezret fog kidobni. De nem hinném, h az illető személyek napi szinten isznak, úgyhogy kár jobban körbjárni a témát! Szerintem lazítsál te is, és hidd el, néha egy egy korty alkohol nagyon jót tud tenni!

2011. dec. 29. 14:00
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Amilyen a kérdés, olyan a válasz... Lehet kedvesen is írni, de a lényegen nem változtat. A saját csemetédet féltsd, óvd, ahogyan akarod, az, hogy a másik mit csinál és mit nem, azon tök fölösleges hőbörögnöd.

A kérdésedből nem az jött le, hogy aggódnál az ő(!) gyerekeik iránt, hanem az, hogy kvázi emberszámba sem veszed őket. Megmagyarázni a gyereknek szoktunk, a felelőtlenséghez meg egy kicsit több kell.

2011. dec. 29. 14:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Egy szál bagót sosem szívtam, soha nem ittam alkoholt, értsd szó szerint. egészségesen élek, mozgok eleget, csinos vagyok, párom szintúgy mindez.

Mindkét gyermekem fejlődési rendellenességgel született

és elevitet is szedtem, szedek most is

lehet, jobb lett volna, ha lazábban állok a dolgokhoz és néha megiszok egy kis alkoholt

a nyers húsra még a tv-ben sem néztem rá. és???? na tessék...

2011. dec. 29. 21:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia Vegig olvasta az osszes kommentet mert erdekelt h milyen a kerdes megitelese. Szintrn ugy gondolom az elottem szolokkal egyutt h tukreagalod a szituaciot. Bizonyara nagyon fiatal anyuka lehetsz... Pont a napokban gondoltam arra h regen valyon hogy alltak hozza az asszonyok ehez az allapothoz . Gondolk bele meg domestos sem volt. biztos vagyok benne h akkoris megitta azt ami jol esett nekik ( berzenkedes nelkul, vagy masok "kiakadasa" nelkul). Ennek ellenere nem ugy maradt fenn ez az idoszak az emlekezetben hogy retardalt emverek sora elt volna a mai modern orvosfelfogas elotti idokben.. ( alkoholt egy cseppet se, kimelni kell az anyukat,fertotlenitsunk le mindent a gyerek korul stb.) . Lazits es annak nezz utana inkabb h mit NE tegyen a mai anyuka azert hogy alergias, elkenyeztetett (rossz neveles kovetkezmenye), mentalis problemakkal kuzdo gyermeke legyen. Nagyobb problemak ezek ma hidd el, mint az hogy nehany anyuka megiszik egy egy poharka (barmilyen tipusu) alkoholt. Sok sikert a gyerekvallalashoz.
2011. dec. 30. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!