Hogy lehet megmagyarázni egy 3 éves gyereknek ha majd nem lakik velünk az apja?
Szerintem először várd meg miíg majd az adott helyzetben a gyerek rákérdez, hogy miért nem marad itt Apa. És akkor el lehet neki magyarázni, hogy anya és apa is nagyon szeret téged, egymást is szeretik, de már nem olyan puszilkodósan szeretik egymást. Ezt egy Csernus könyvebn olvastam és szerintem ez a legjobb valóban hogy a gyerek nyelvére legyen lefordítva, hogy anya és apa nem utálja egymást, de már nem úgy szeretik egymást.
Szerintem egy próbát megér. És ráér tényleg akkor ha már szitu lesz, addig nem kell előre, mert nem tudja akkor még miről van szó, amig meg nem tapasztalja.
Nem igazán tudok tanácsot adni, de sztem ne hazudj neki. Mondd el az igazat, az ő szintjén, biztosan sokat fog kérdezősködni, de hazudni nem érdemes neki.
A Nagyapa halálával kapcsolatban mondd azt, hogy most meghalt, tehát felment az Angyalkákkal a Jézuskához a mennybe és onnan figyel titeket.
A gyerek nem hülye,ezt minden szülő tudja.Hazudni nem szabad,csak finomabban vázolni a valóságot.
Ahogy az első válaszoló írta,nagyon jó...már nem puszilkodósan szeretik egymást.Bár ettől még nem biztos,hogy megérti,miért nem lakhat ott.A második válaszoló pedig azt,hogy a papa az angyalokkal van,és jó ott neki.
csak mond, hogy ezután máshol lakik.
Ő még nem tudja, neki az a természetes, ami van. Majd később megkérdi, ha rájön, hogy máás az apjával lakik.
Most elég annyi, hogy mi itt lakunk, apa ott és sokszor (nemsokára) jön veled játszani. És nagyon szeret, csak most ott lakik. Esetleg, ha nagyon firtatja, akkor azt mondod, hogy együtt mindig összevesztek, és nem akartok veszekedni.
Őszintén, az ő kis nyelvén mondd el neki, ne hazudj, mert gyerek rájön, és majd nem tudja, miért történik mindez. Nekem 2,5 éves volt a fiam, mikor eljöttünk az apjától, nagyon rossz volt, de elmagyaráztam mindent, és megszokta.
Nagypapáról: Beszélj neki az Istenről, a mennyről, hogy odament, minden este köszönjetek el tőle, stb. mindent öszintén az ő értelmi szintjéhez mérten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!