Mi volt a legnehezebb a terhességedben? Miért nehéz az anyaság? Kell e tényleg segítség a gyerekneveléshez?

A terhesség legnehezebb része az utólsó hónap, akkor már kényelmesen aludni se lehet a pocaktól, na meg folyton pisilni jársz, stb. Mondjuk én az első trimesztert mindhárom gyerekemmel végigrókáztam, de akkor is a vége a nehezebb, mert már türelmetlen az ember. :-) Azzal lehet a végét szerintem túlélni, hogy folyamatosan csináltam valamit én is. Mondjuk most a harmadik babónál voltam leginkább elfoglalva, mert amellett, hogy folyton a házat súroltam meg pakoltam, ott volt a majdnem négyéves lányom meg a 22 hónapos fiam, ők azért csinálták a programot.
Szülés után nekem sosem kellett segítség, most 8 napos a legkisebbem, de szerintem a legkönnyebb egy újszülöttel, rengeteget alszik, szopizik, néha át kell pelusozni - semmi gond nincs velük. A több meló akkor jön el, ha már képesek önálló helyváltoztatásra, akkor lehet koslatni utánuk. :-) De addig aranyélet van. :-))

Nem tudom miért, de nekem sokkal nehezebb volt az első 3-4 hét mint most... (mondjuk az én kisfiam pont nem olyan volt mint amit leírtál Gabka, 3-4 x fél órát aludt napközben és szó szerint non-stop cicizni akart, még álmában is)... szóval nekem most sokkal könnyebnek tűnik, igaz még nem szaladgál, de mászni már mászik.
6-os vagyok

Köszönöm a gratulációt! :-)
Nem tudom amúgy, hogy némelyik babával miért nehezebb, tudom, hogy létező robléma sokaknál, én vagy extra szerencsés vagyok, vagy valamit jól csinálunk, de nekem ez a harmadik eszik-alszik gyerekem... Ma is délután már tűkön ültem, mikor ébred végre fel, mert menni akartam boltba, de gondoltam, előtte megszoptatom, csak úgy indulunk el, ne a bolt közepén kérje.

Igen, anyukám is ezt mesélte rólunk... hogy ettünk és aludtunk a testvéremmel. Ő sem értette miért nem alszik a pici fiam. Azóta már csak 2 x fél órát alszik nappal, de legalább a non-stop cicizésről leszokott :) egyébként 9 hónapos.
Azt amit leírtál, meg anyukám mesélt én el sem tudom képzelni :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!