Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi volt a legnehezebb a...

Mi volt a legnehezebb a terhességedben? Miért nehéz az anyaság? Kell e tényleg segítség a gyerekneveléshez?

Figyelt kérdés

2012. jún. 26. 10:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A terhesség legnehezebb része az utólsó hónap, akkor már kényelmesen aludni se lehet a pocaktól, na meg folyton pisilni jársz, stb. Mondjuk én az első trimesztert mindhárom gyerekemmel végigrókáztam, de akkor is a vége a nehezebb, mert már türelmetlen az ember. :-) Azzal lehet a végét szerintem túlélni, hogy folyamatosan csináltam valamit én is. Mondjuk most a harmadik babónál voltam leginkább elfoglalva, mert amellett, hogy folyton a házat súroltam meg pakoltam, ott volt a majdnem négyéves lányom meg a 22 hónapos fiam, ők azért csinálták a programot.

Szülés után nekem sosem kellett segítség, most 8 napos a legkisebbem, de szerintem a legkönnyebb egy újszülöttel, rengeteget alszik, szopizik, néha át kell pelusozni - semmi gond nincs velük. A több meló akkor jön el, ha már képesek önálló helyváltoztatásra, akkor lehet koslatni utánuk. :-) De addig aranyélet van. :-))

2012. jún. 26. 13:16
 12/19 anonim ***** válasza:
Attól függ szerintem mennyire vagy felkészült, már szakmailag, ha lehet így mondanom, mert az anyaság is egy szakma.Én rengeteg jófajta könyvet olvastam és bízom magunkban, megaztán nagyon sok rossz példát is láttam,és egy-két jót is. A munkám miatt is folyamatosan gyerekek közt vagyok, szóval ha van időd nézz el a könyvtárba, érdemes neveléssel kapcsolatos könyveket is olvasgatni.
2012. jún. 26. 14:24
 13/19 anonim ***** válasza:
A fájdalommal kapcsolatban: 8 napos a harmadik babóm, de már alig várom, hogy legyen negyedik is!! :-) A fájdalom döbbenetesen nagy, el se tudod képzelni - de csak addig, amíg a kezedben nincs a picur. Amint a karodba foghatod, minden fájdalom feledésbe merül és csak arra gondolsz, hogy ez a kis emberke mindent megér! Szóval ne félj, egyrészt már sokan túlélték előtted, másrészt tényleg akkora csoda maga a gyermek, hogy eszedbe se fog jutni utána a fájdalom. Csak a boldogság. :-)
2012. jún. 26. 14:48
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért, de nekem sokkal nehezebb volt az első 3-4 hét mint most... (mondjuk az én kisfiam pont nem olyan volt mint amit leírtál Gabka, 3-4 x fél órát aludt napközben és szó szerint non-stop cicizni akart, még álmában is)... szóval nekem most sokkal könnyebnek tűnik, igaz még nem szaladgál, de mászni már mászik.

6-os vagyok

2012. jún. 26. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja amit még le akartam írni! Gratulálok Gabka a picúrhoz!
2012. jún. 26. 17:26
 16/19 anonim ***** válasza:

Köszönöm a gratulációt! :-)

Nem tudom amúgy, hogy némelyik babával miért nehezebb, tudom, hogy létező robléma sokaknál, én vagy extra szerencsés vagyok, vagy valamit jól csinálunk, de nekem ez a harmadik eszik-alszik gyerekem... Ma is délután már tűkön ültem, mikor ébred végre fel, mert menni akartam boltba, de gondoltam, előtte megszoptatom, csak úgy indulunk el, ne a bolt közepén kérje.

2012. jún. 26. 19:41
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen, anyukám is ezt mesélte rólunk... hogy ettünk és aludtunk a testvéremmel. Ő sem értette miért nem alszik a pici fiam. Azóta már csak 2 x fél órát alszik nappal, de legalább a non-stop cicizésről leszokott :) egyébként 9 hónapos.

Azt amit leírtál, meg anyukám mesélt én el sem tudom képzelni :))))

2012. jún. 26. 20:15
 18/19 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat,jo ezeket olvasni :) batorlesz megigerem :)) remelem nekem is hamarosan lesz egy kisbabam :))) ha a sors is igy akarja :))) szep napot mindenkinek :)))
2012. jún. 27. 09:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Gabka neked gratula :) de az is lehet h neked kotelbol van az ideged ;))) :p Jo egeszseget Nektek :))) majd irok
2012. jún. 27. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!