Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi volt a legnehezebb a...

Mi volt a legnehezebb a terhességedben? Miért nehéz az anyaság? Kell e tényleg segítség a gyerekneveléshez?

Figyelt kérdés

2012. jún. 26. 10:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
En apa nelkül csinalom vegig, de a csaladom es a barataim tamogatnak. Föleg lelki tamogatast ertek, mivel terhesseg alatt olyan hormonbomba van az ember szervezeteben, h egy amugy nyugodt nö is kepes dührohamokat meg sirogörcsöket produkalni teljesen varatlanul. Ilyenkor jo ha van valaki a környezetben aki ezt oldja. Nyilvan azok is szerencsesebbek, akinek nem kell dolgozniuk közben, mert elhiheted, h mindenen jar az agyam csak a munkan nem. Nagyon hamar elfaradok es sokszor is voltm rosszul. Most lepek a 2. trimeszterbe ugyhogy csak az elsö 3 honaprol tudok nyilatkozni eddig.
2012. jún. 26. 10:38
 2/19 A kérdező kommentje:
Sok erot neked ,es nagyon nagyon egeszseges babat kivanok Neked! :) Koszonom h valaszoltal :)
2012. jún. 26. 10:41
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

nekem az első 12 hét volt a legnehezebb.pontosabban a 6.héttől a 12.hétig.0-24-ben hánytam,a Szentestét kórházban töltöttem vészes hányás miatt...azóta minden oké.anyaságról még nem tudok nyilatkozni,mert addig még van kb 1-2 hetem.biztos nehéz,de egyben a legcsodásabb érzés lehet.Segítség alatt nem tudom pontosan mit értesz...nekem fontos a lelki támogatás,szerencsés vagyok,mert fantasztikus a családom,és rengeteg segítséget kapok mind anyagi,mind lelki,és fizikai téren is.(ezalatt azt értem hogy anyukám hetente jött takarítani mikor rosszul voltam.)

38hkm

2012. jún. 26. 10:57
 4/19 A kérdező kommentje:
Nekem nem lesz senkim csak a barátom...
2012. jún. 26. 11:02
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Legnehezebb igazából a vége felé volt nekem, mikor már 5 métert nem tudtam menni anélkül, hogy pisilnem kelljen, mert a fiam állandóan a hólyagomon csücsült. Egyébként szerencsére minden rendben volt, nem hánytam, nem szédültem, nem vizesedtem... szerettem a terhességem.

Az anyaság... az eleje kemény volt, nem voltam rá felkészülve, az állandó éjszakázás, a hasfájós korszak, mikor csak 20 perceket tudtunk aludni, aztán 3 órákat ordított a fiam. Aztán talán könnyebb lett, megszoktam én is, hogy ő van, de ehhez azért kellett némi idő. Utána mikor a fogai kezdtek jönni már nem volt olyan drasztikus. Most 3 éves és bizony a dackorszak újra próbára teszi a türelmem, nehéz, de próbálok következetes maradni.

Úgy amúgy az a nehéz nekem az anyaságban, hogy állandóan figyelni kell, még akkor is ha csak pisilni megy, mert bár nem hagyok elöl semmi veszélyes dolgot, bármivel kárt tud tenni magában. Sok apró stiklije van, amivel néha már kiborít. És nehéz, hogy ő osztja be az időmet.... vagyis, hogy hozzá kell igazodnom... nem akkor megyek pl boltba, mikor akarok, hanem azt is meg kell szervezni, hogy az ő evési és alvás idejébe ne lógjon bele, figyelni, hogy este mindig időben menjen ágyba stb... Persze nem katonás rend van nálunk, ha elcsúszik az alvásidő, hát elcsúszik, csak rendszer ne legyen belőle.

Segítség kell, persze. Nekem az elején a férjem rengeteget segített, felkelt a gyerkőchöz éjjel, sétálgatott vele. Most is sokat segít, én délutántól éjszakáig dolgozom, ilyenkor ő van vele. Vacsit csinál, játszótérre viszi, fürdet, altat stb...

2012. jún. 26. 11:03
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Igazából a terhességben az utolsó hónap volt nekem a legnehezebb, nehéz volt mozogni a pocak miatt, alig bírtam menni is. Egyébként dolgoztam a 36. hétig, szeretem a munkámat és volt is kedvem hozzá :)

Aztán a szülés sem egyszerű... de ezzel nem mondtam újat.

Majd ha első baba az első pár hét amíg belejössz, de ez többedik babánál sem lehet azért egyszerű... a fáradtság, összeszokás stb. miatt. Ezek után egyre könnyebb lett. Nekem nem volt segítségem, boldogultam egyedül is.

2012. jún. 26. 11:08
 7/19 A kérdező kommentje:

Koszonom h irtal :) akkor sok turelmet kivanok Neked :))

nalam majd a fozessel lesz baj..mert az nem tudok... a segitseggel arra gondoltam hogy nem tudod mit csinalj a gyerekkel...mi a baja... de ha a ferjed ilyen jol segit neked akkor szerencses vagy! Szerintem en is az leszek a baratommal....o is nagyon gyerekparti :)

2012. jún. 26. 11:08
 8/19 A kérdező kommentje:
es a szulesben mi nem egyszeru?? en 22 eves vagyok.... es nem tudom elkepzelni... annyira faj??? tenyleg??? de akkor ha annyira faj,miert van az h van akinek 3-4 gyerek is van... ha annyira faaaj..... hmmmmm..... en nem tudom mert meg nem szultem...be is vagyok parazva... talan nem kellene ennyit parazzak??? nincs min..ugye?
2012. jún. 26. 11:11
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát eléggé fáj, de megér minden fájdalmat :)))) Ne parázz, teljesen fölösleges... Fogd fel úgy hogy lesz pár eléggé kellemetlen órád, de a végén a karodban lesz a pici babád :) Amikor megszületik leírhatatlan örömet fogsz érezni, úgyhogy a szülés azért nem csak fájdalom :) hanem a legvége egy szuper jó érzés :)

6-os válaszoló

2012. jún. 26. 11:16
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja olyan segítségem volt nekem is, tehát tanácsot tudtam kérni :) Pl anyukámat felhívtam, szomszédasszony, meg itt is sokat segítettek a gyk-n :)

6-os megint

2012. jún. 26. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!