Nem vagyok babonás. De mennyire hihetek bennük?
Sziasztok Kismamik, Anyucik!
Arra lennék kíváncsi, hogy a BABA NEMÉVEL kapcsolatos babonákban mennyire lehet hinni? Elvileg ősanyáink megmondták a has formájából, a járásból, a kismama viselkedéséből még a nemi élethez való hozzáállásból is, hogy milyen nemű lesz a pici! Ti tudok nekem valami ehhez hasonló babonát mondani, amiben esetleg hisztek vagy be is vált? Lehet hülyén hangzik ez az egész kérdés, de annyi mindent hallottam már, hogy már kezd érdekelni! :)
Köszönöm a válaszokat! 20 hkm! :)
Haha ez a kulcsos dolog jófej! Erről még nem hallottam én sem.
Utolsó. Ez nekem csak megnyugtató, mert kislányt szeretnék én is és sokáig hánytam! :)
Hát én ezt most megcáfolom :)
Harmadik gyerekemet várom, mindhárom terhességnél egyforma alakú has, egyforma ételek kívánása, egyikkel sem émelyegtem, és nem is hánytam.
Egy fiam, és egy lányom van, a pocakban szintén kislány :)
Ja, és a fiammal lettem májfoltos az arcomon, a lányokkal nem :)
29 hkm
Én egyikben sem hiszek, csak a biológiában, a peteérésben, ovulációban és abban, hogy az X (lány) kromoszómát tartalmazó hímivarsejtek lassabbak, mert nehezebbek, az Y (fiú) kromoszómát tartalmazóak gyorsabbak. Az, hogy a kismama miként viseli a terhességet, a genetika és környezeti tényezők tömkelege határozza meg. Bocs, ha illúzió romboló voltam.
39 hetes kismama
Olvasd el,max nevetsz egy jót rajta:)
Kínai babonákat tudok kézközelből:
Fiú: nincs rosszul a kismama, savanyút és sósat kíván, csúcsos a hasa, a bal oldali pulzusa erősebb, mint a jobb, sok gyümölcsöt eszik, megszépül.
Lány: állandóan rosszul van a kismama, csípőset és édeset kíván, oldalra szélesedik a hasa, jobb oldali pulzusa erősebb, mint a bal, sok húst eszik, megcsúnyul.
Ehhez képest: nem hánytam, édeset kívánok és gyümölcsöt eszem, valamint valaki szebbnek lát, van aki csúnyábbnak. A bal oldali pulzusom erősebb. Uh szerint hetvenöt százalék hogy lány (második tipp, elsőre is lányt tippeltek).
18 h km
Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszokat, igaz rám hol a kisfiús hol a kislányos babona, úgyhogy tényleg nem lehet rájuk adni semmit... :) Csak érdekelt! :)
Tényleg köszi a sok választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!