Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem vagyok babonás. De mennyir...

Nem vagyok babonás. De mennyire hihetek bennük?

Figyelt kérdés

Sziasztok Kismamik, Anyucik!

Arra lennék kíváncsi, hogy a BABA NEMÉVEL kapcsolatos babonákban mennyire lehet hinni? Elvileg ősanyáink megmondták a has formájából, a járásból, a kismama viselkedéséből még a nemi élethez való hozzáállásból is, hogy milyen nemű lesz a pici! Ti tudok nekem valami ehhez hasonló babonát mondani, amiben esetleg hisztek vagy be is vált? Lehet hülyén hangzik ez az egész kérdés, de annyi mindent hallottam már, hogy már kezd érdekelni! :)

Köszönöm a válaszokat! 20 hkm! :)

2012. jún. 22. 20:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Haha ez a kulcsos dolog jófej! Erről még nem hallottam én sem.

Utolsó. Ez nekem csak megnyugtató, mert kislányt szeretnék én is és sokáig hánytam! :)

2012. jún. 22. 20:25
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Hát én ezt most megcáfolom :)

Harmadik gyerekemet várom, mindhárom terhességnél egyforma alakú has, egyforma ételek kívánása, egyikkel sem émelyegtem, és nem is hánytam.

Egy fiam, és egy lányom van, a pocakban szintén kislány :)

Ja, és a fiammal lettem májfoltos az arcomon, a lányokkal nem :)

29 hkm

2012. jún. 22. 20:34
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Én minden egyes babonát elolvastam a neten és fele fele igaz rám....az uh-n mondtak fiút és lányt is. Azért remélem nem hermafrodita lesz :-D mindenesetre szerintem ne erre alapozz :-)
2012. jún. 22. 20:56
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

Én egyikben sem hiszek, csak a biológiában, a peteérésben, ovulációban és abban, hogy az X (lány) kromoszómát tartalmazó hímivarsejtek lassabbak, mert nehezebbek, az Y (fiú) kromoszómát tartalmazóak gyorsabbak. Az, hogy a kismama miként viseli a terhességet, a genetika és környezeti tényezők tömkelege határozza meg. Bocs, ha illúzió romboló voltam.

39 hetes kismama

2012. jún. 22. 20:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Olvasd el,max nevetsz egy jót rajta:)

2012. jún. 22. 22:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kínai babonákat tudok kézközelből:

Fiú: nincs rosszul a kismama, savanyút és sósat kíván, csúcsos a hasa, a bal oldali pulzusa erősebb, mint a jobb, sok gyümölcsöt eszik, megszépül.

Lány: állandóan rosszul van a kismama, csípőset és édeset kíván, oldalra szélesedik a hasa, jobb oldali pulzusa erősebb, mint a bal, sok húst eszik, megcsúnyul.

Ehhez képest: nem hánytam, édeset kívánok és gyümölcsöt eszem, valamint valaki szebbnek lát, van aki csúnyábbnak. A bal oldali pulzusom erősebb. Uh szerint hetvenöt százalék hogy lány (második tipp, elsőre is lányt tippeltek).

18 h km

2012. jún. 23. 08:08
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Eddig mindenkitől úgy hallottam ,hogy a kisfiúknál az anyuka jobban van ,sósat kiván a kislányoknál rosszabbul érzi magát ,és édeset kiván .A has a kisfiúkkal csúcsosabb előre jövő,lánykáknál oldalasan szélesedő.Nekem három gyermekem esetében ez be is jött ,a fiammal viseltem a legjobban a terhességemet és csak a hasamon látszott,hogy baba lesz ,a lányokkal nagyon rosszul voltam és szélesedtem is rendesen .Most negyedik babámat várom és bár még csak 14 hetes a drágám de nagyon jól érzem magam vele előre növekszik csak a hasam ,és a családom már kivan attól,hogy újabban nagyon "szerelmesen főzők" .:)(sósan ).Kiváncsian várom majd ki lakik odabennt .:))Nekem a kinai naptár is az igazat mondta .:)Boldog babavárást neked !
2012. jún. 23. 23:05
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Na meg az inga is bejött :D Ha nem ismered keress rá akár itt a neten ,hogy inga baba neme vagy ilyesmi sztem érdekes izgalmas dolog vele szórakozni .:))
2012. jún. 23. 23:22
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszokat, igaz rám hol a kisfiús hol a kislányos babona, úgyhogy tényleg nem lehet rájuk adni semmit... :) Csak érdekelt! :)

Tényleg köszi a sok választ! :)

2012. jún. 24. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!