33 hetesen szorongásra, pánikra, feszültségre, sírásra bevettem egy xanaxot. Okozhat ez kárt a babámban?
A valeriánával nekem az a bajom, hogy egyre többet kell bekapkodnom. Én ehelyett inkább a sedatif PC-t használom, ami homeopátiás nyugtató és egyrészt nincs mellékhatása, másrészt nem árt a babának sem. Egyébként Kérdező, ha sokat idegeskedsz, akkor tudom ajánlani az orvosi citromfű teát, az is jót tesz az idegeknek, főleg ha egy kis kamillával együtt iszod (úgy elviselhetőbb az íze). A xanax, ha egyet bevettél, még nem a világ, de azért próbáld meg elkerülni ha lehet. Amúgy meg dolgozni kéne azon,hogy mi az ami kiváltja a pánikot, feszültséget, szorongást, és megszabadulni annak a forrásától arra az időre, amíg a pöttöm fejlődik. Tehát mondjuk a barátnőmet a vizsgaidőszak készítette ki nagyon, és ő passziváltatta magát arra az egy évre, amíg várandós volt. Vagy egy másik ismerősömet meg az anyósa készítette ki (együtt laktak), a csajszi állandóan sírógörcsöt kapott, az anyós meg tovább szidta, hogy gyengeelméjű meg ilyenek. Megoldás: Elköltöztek az anyóstól és rögtön semmi baja sem volt. Járj utána, hogy mi a gond forrása, akár szakember segítségével is, és sokkal jobb lesz, meglátod! Nem kell majd gyógyszert sem szedni, sem pedig attól rettegni, hogy mikor pánikolsz be újra! Kitartás és szép babavárást!
Ui.: A heroinos-cigizős-agyfosós hölgynek meg üzenem, hogy csak egyetlen egyszer élje át azt, milyen egy ilyen pánik roham, rögtön nem fog ilyen marhaságokat írni!
Szia!
Én szintén pánikbeteg lettem terhesség alatt.
Nekem orvos írt fel frontint. A háziorvosom annyit javasolt, ha nem muszáj, ne szedjem, de ha szükségét érzem, akkor lehet bevenni. Nekem nagyon nagy segítség volt akkor a férjem, akivel kibeszéltem minden félelmemet, így egyetlen szem nyugtatóra sem volt szükségem.
Nekem sajnos szülés után is megmaradt ez a betegségem, már lassan 2 éves a fiam, de még mindig küszködök kisebb rohamokkal. De még mindig nem szedek nyugtatót. Próbálok most már magam túl élni, társaságba menni, lefoglalni magam, beszélgetni, hogy ne legyen időm foglalkozni a bajokkal.
Szerintem egyetlen szem gyógyszerrel nem ártottál a babának, de inkább próbálj beszélgetni, nekem akkor tényleg segített.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!