33 hetesen szorongásra, pánikra, feszültségre, sírásra bevettem egy xanaxot. Okozhat ez kárt a babámban?
Szinte biztos, hogy nem okoztál kárt. De legjobb lenne, ha felkeresnél egy szakembert, nehogy rosszabb legyen a helyzeted.
Átérzem a helyzetedet, én is pánikbeteg voltam!
Szerintem sem tettél kárt, de így nagyon nehéz lesz a hátralevő idő, kérj segítséget szakembertől!
Ezen már ne idegesítsd magad, próbálj a feladataidra koncentrálni, a kicsidnek egészséges mamára van szüksége!!
Utolsó, hát látszik, hogy Te soha nem mentél át ilyenen:(
Kedves kérdező! Nem okoztál semmi kárt, xanaxot és seduxent is szoktak felírni kismamáknak, görcsoldásra is pl. Ne aggódj és fel a fejjel!
ha előrehaladottabb terhes vagy, akkor szinte biztos, h nem okoztál kárt-legalábbis a Xanax-szal nem.
Én úgy 4-5 hetes terhesen, a legveszélyeztetebb időszakban (ilyenkor alakul ki az idegrsz) szedtem antibiotikumot, Neo-citrant, meg fejfájásra gy.szert-mivel felfáztam,fájt a fejem, meg minden bajom volt. Nem tudtam, h terhes vagyok, különben nem bombázom magam azokkal a szerekkel. Dokinak utána mondtam, mikor kiderült, h terhes vagyok: azt mondta,minimális az esélye, h kárt tettem a magzatban, szerinte ezen ne is aggódjak... És láss csodát, egészséges lett a kislányom.
A xanaxot meg ugyy tudom, szokták is szedni terhesség alatt a pánikosok, vagy egyéb hasonló betegséggel küzködők (orvosi utasításra).
Sőt, aki olyan beteg, az még más komolyabb gyszert is szed. Aki chron beteg vagy magas a vérnyomása, depressziós vagy mittom én, nekik muszáj ugyan szedni azokat az (erősebb, töményebb,többféle hatóanyagú) gyszereket, és mégis egészséges gyerekük születik.
Na,nem akarlak bíztatni, de menj el mindenképp orvoshoz, a saját és a babád érdekében is! Ha ilyen tüneteid vannak, akkor azt kezeltetni kell, minél elöbb, mert a szülés után hormonszint csökkenés, ingadozás lesz, az meg fokozza az ilyen panaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!