Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogamzásgátló mellett teherbe...

Fogamzásgátló mellett teherbe estem, most mit csináljak? 18/L

Figyelt kérdés
Fogamzágátló tablettát szedek már 1 éve kb. Mindig pontosan beszedem, de valószínűleg a betegségemre kapott antibiotikum ütötte a hatását. Pár napja émelygéssel ébredtem, össze is estem és hányingerem volt. Gondoltam csinálok tesztet csak a biztonság kedvéért. Pozitív lett, aztán csináltam még 2 tesztet, egyértelműen pozitív. Most akkor hová fordulhatok? Nem szeretném elmondani a szüleimnek és nem szeretném megtartani a babát sem. Cigizek és fogamzásgátlót szedek, úgyhogy nagy esély lenne a károsodásra is. Emellett tanulok, jövőre szeretnénk a párommal mindketten egyetemre menni. Ha véglegesen eldöntöm, hogy nem szeretném, akkor az abortuszt ki kell fizetnem? Igazoltan szedek fogamzásgátlót, amit az orvosom írt fel. Teljesen össze vagyok zavarodva.
2012. jún. 20. 18:10
1 2 3 4 5 6
 51/53 A kérdező kommentje:
Én már kezdek most gyagyás lenni. Hamar fel kell nőnöm, hogy a gyerekemnek ne egy félig gyerek anyja legyen :)
2012. jún. 22. 13:18
 52/53 anonim ***** válasza:
45. válaszoló vagyok, és nagyon örülök annak, amit írtál!! Látod, ennyit számít a háttér, és az, hogy elé mertetek állni a szüleitek elé. Teljesen normális az, ahogy most érzel, még minden olyan új, szokatlan, de hidd el, változni fog, leszel Te még boldog, bár nyugodt kevésbé ha már meg lesz a baba... :)) De ettől ne félj, sokan állnak melletted, és van időd még arra is, hogy felkészülj az anyaságra a várandós hónapok alatt. Nagyon jó egészséget, sok boldogságot!!!
2012. jún. 27. 13:29
 53/53 anonim válasza:

Szia, Kedves Kérdező! :)

Megtudhatjuk, mi történt veletek azóta? :)

19 éves vagyok, fogasmzásgátlót szedek több, mint két éve már; most először felejtettem el egyetlen szemet bevenni, de követtem a leírt utasításokat, és állítólag nincs esélyem a terhességre.

Mégis, kutatgatni kezdtem, és rábukkantam a te, és a tiédhez hasonló történetekre, amik nagyon megleptek - mert én tényleg elhittem, hogy ha rendszeresen, és midnig jól szedem a gyógyszert (eddig mindig így is történt), akkor nem áll fent a terhesség esélye. Kicsit butának is érzem most emiatt magamat. Meg sem fordulta fejemben, hogy ott van a kis halovány esély, így is.

Hogy vagy, és hogy alakult az életetek?

2018. dec. 19. 22:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!