Fogamzásgátló mellett teherbe estem, most mit csináljak? 18/L
mármint 18 felett nem kell tudniuk semmit de azért mérlegelj hogy el akarod e titkolni,de erre még lesz időd hogy kitaláld..
pénzre szükség lesz...
ÉS mindenek előtt ne csüggedj nagyon!!!
L/30
Fogd magad, menj el a nődokidhoz, megvizsgál, megállapítja a terhességet, igazolja, rákérdez mit akarsz- terhes gondozás vagy ab. Kiadja a beutalót laborra, családvédelmishez(nem védőnőhöz ő a terhesgondozást csinálja, meg a babákat nézi nálunk, a családvédelmis jogköre az ab), csvnél két beszélgetés, ő ad csekket a műtét díjáról, elbeszélget veled a lehetőségeidről, illetve ad egy engedélyt az abra(amit neki kell meghosszabbítani, ha az időpont a műtétre és a lejárata között difi van, lejárttal nem műtenek)
telefonon kérsz a legközelebbi khban időpontot az abra.
Azért a szüleiddel megbeszélném, kitudja mit tartogat az élet.
Ami meg a fogamzásgátlást illeti: most kezdtem el nuvaringet használni, le van írva milyen hatóanyagú gyógyi üti ki ha betegség miatt kell dokihoz mennem, viszem a kis tályékoztatóm, és úgy kérek orvosságot, plusz a köv ciklusig kieg védekezés.(jó én a harmadik törpét nem szeretném bevállalni, mégjobban figyelek) Plusz a dohányzás: időnek előtte ha ki akarod nyírni magad... ne akard.
Azt a sok okoskodót...Tragédia!! Hát ilyenkor értem meg magam igazán, miért nem bírom sokáig nők-lányok társaságában...
Na szal, én nem tudom ez hogy működik, hála a jó Istennek én megúsztam, nem jártam így eddigi életem folyamán. De már leírták többen, úgyhogy tudod merre indulj.
Én csak ennyit akarok a sok gonoszkodó, okoskodó nőszemélynek, hogy szálljanak magukba!! Mert visszataszító gyomorforgató ahogyan reagálnak sokan. :S
Kedves kérdező, én 10 évig szedtem fogamzásgátlót, és dohányoztam is mellette s mégis élek és szedtem többször is antibiotikumot s meg akármit is, sőt volt, hogy elfeljettem bevenni. Én megúsztam, sajnos te nem. Egyet mindenképpen tanácsolnék: ezt a gyógyszert felejsd el! Az a baj, (ami nem is baj, csak ilyenkor) hogy a mai ultra modern fogamzásgátlók már olyan kis hormontartalmúak, hogy egy kis más befolyás a szervezetre már hatástalanítja őket. :S Vami "erősebb" bogyóra lenne szükséged.
Hát hajrá az egyetmre, sok sikert az életben!!!!
Kedves kerdezö.
7-es vagyok es az utolso kommentedet nem ertem.
Nem a fejedhez akartam vagni a dolgokat, csak leirtam hogy szexnel semmifele vedekezes nem 100%.os. Nagyon sok nöt ismerek akik cigiznek tabletta mellet es sokan nem olvassak el minden esetben (sokszor en sem) a dobozon levö tajekoztatot.
En nem vagyok terhes, nem is tervezzük mert nem engedhetjük meg magunknak. Mi eldöntöttük, ha nekünk besikerül nem tartjuk meg. Nem tudom mifele erzelmek kavarognak benned a magzatodrol. De a kerdesedböl ugy tünk racionalisan gondolkozol.
Szemely szerint en ugy vagyok vele hogy kifizetem azt a 30 ezret, mert a gyereket felnevelni többe kerülne.
Ha en egyszer szülni szeretnek, akkor nem azon akarok gondolkozni miböl veszek pelust. Vagy ha majd idösebb lesz, azon agyaljak hogy miböl veszek neki utcaicpöt? Inkabb azon szeretnek gondolkozni hogy hova küldjem nyaron taborozni.
Ez az en nezöpontom. Hogy mi a tied te döntöd el.
Kérdező,én azt javaslom Neked,hogy ne foglalkozz azokkal,akik most lehurrognak és szidalmaznak!Többségük,mind 19-23 év közötti lány,aki babát vár,vagy már van neki 1,esetleg 2 gyermeke!
Ők azok,akik mindenkinek mondogatják,hogy milyen jó anyák,stb.De közben pedig megeszi őket (akár pár év múlva visszagondolva) a feketepenész,hogy nem tanultak tovább nappalitagozaton,soha nem voltak gólyatáborban,és alig jártak el valahová fiatalkorukban!
Szóval én tiszteletem és becsülöm a döntésedet és nagyon sok lelkierőt kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!