Fogamzásgátló mellett teherbe estem, most mit csináljak? 18/L
Szia!
A választ megkaptad, én is csak szurkolni tudok, hogy ép ésszel és elég energiával hamar túl lehess ezen a dolgon. Én is cigiztem és fogamzásgátlót is szedtem, sőt, volt hogy antibiotikumot is mellé. Az igazság az, hogy az ember ha el is olvassa a betegtájékoztatót, a felét vagy nem érti, vagy elfelejti, és mint laikusok nem várható el TŐLÜNK, hogy tudjuk melyik gyógyszer üti az antibébi tabi hatóanyagát, szóval aki ezt a tűsdobozból kivett óvszerhez hasonlítja az biztosan über okos és mindent tud.
Sok sikert és válts egy másik gyógyszerre, ha túl vagy ezen az egészen!
jaj ugy sajnállak...
Sok siker a tanuláshoz!kitartás,remélem a barátod melletted áll!
Az abortuszt azért "találták fel", és legalizálták, mert akkoriban még nem volt valódi védekezésre lehetőség, így annak a nőnek, aki nem akart szülőgéppé válni, csak ez a lehetősége volt. Azóta viszont teljesen megváltozott a helyzet. Persze lehet mondani, hogy nincs 100%-os védekezési mód, de azért tegyük a kezünket a szívünkre : aki tényleg komolyan veszi a védekezést, annál elég kicsi az esély hogy mégis teherbe esik. A tájékozatlanságra pedig ne fogjuk rá, hogy abortuszra jogosít : csak el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Onnantól pedig az én felelősségem, hogy elég biztonságosnak ítélem-e meg, és ha igen, akkor azért a pici esélyért szintén én vagyok a felelős, és ebben az is benne van, hogy ha mégis teherbe esem, akkor megszülöm a babát.
Ha véletlenül balesetet okozok, és maghal valaki, akkor sem mondhatom, hogy bocsi, véletlen volt. Vállalnom kell érte a felelősséget, ahogy minden egyes nap minden egyes döntésemért és tettemért. És ez nem életkor kérdése, mindennek van következménye, még gyermekkorban is.
A nők önrendelkezési joga : számomra ez azt jelenti, hogy eldönthetem, védekezem, vagy sem. Onnantól, hogy egy másik élet fejlődik bennem, már nem magamról döntenék, hanem róla. Innentől válik az abortusz számomra gyilkossággá. Nem is akármilyenné, hanem a saját gyermekemé. Akárki is az apja, egyik fele belőlem származik. Hogy tehetnék vele bármi rosszat is? Ha úgy érzem, nem vagyok felkészülve, vagy nem fogom tudni felnevelni, akkor inkább örökbe adom, lehet, hogy nekem nagyon fájna, hogy valahol van egy gyermekem, aki nem engem szólít anyának, de hogy vehetném el tőle az életét a saját kényelmem miatt?
Az élet egy lehetőség, míg a halál olyan végleges. Még az anyaméhben is...
óóóó
hagyd a fenébe én is elvetetném a helyedben
sok okos aztán majd jár segélyért
kitartás
anyukádnak biztos nem mondod?
Hát... a segélyért járnék akkor meg azért lennék én a rossz :)
Még filózok a dolgon. Nem haragudnának a szüleim, ők is tudják, hogy szedem a fogamzásgátlót, nyílván arról is tudnak, hogy élek nemi életet. Nem tabu dolog ez nálunk. Anyunak-Apunak el lehetne mondani. De nekik is nagyon fájna és ezt meg nem akarom.
nem tudom mia jobb
barátnőm később talán4 év múlva mondta el,és az Anyuja nagyon haragudott mert nem szólt és nem tudták hogyez történt vele,és azért volt mérges mert ha történik valami rossz vele nem is tudta volna(ritka a komplikáció de előfordulhat)
ki fog elkísérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!