Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogamzásgátló mellett teherbe...

Fogamzásgátló mellett teherbe estem, most mit csináljak? 18/L

Figyelt kérdés
Fogamzágátló tablettát szedek már 1 éve kb. Mindig pontosan beszedem, de valószínűleg a betegségemre kapott antibiotikum ütötte a hatását. Pár napja émelygéssel ébredtem, össze is estem és hányingerem volt. Gondoltam csinálok tesztet csak a biztonság kedvéért. Pozitív lett, aztán csináltam még 2 tesztet, egyértelműen pozitív. Most akkor hová fordulhatok? Nem szeretném elmondani a szüleimnek és nem szeretném megtartani a babát sem. Cigizek és fogamzásgátlót szedek, úgyhogy nagy esély lenne a károsodásra is. Emellett tanulok, jövőre szeretnénk a párommal mindketten egyetemre menni. Ha véglegesen eldöntöm, hogy nem szeretném, akkor az abortuszt ki kell fizetnem? Igazoltan szedek fogamzásgátlót, amit az orvosom írt fel. Teljesen össze vagyok zavarodva.
2012. jún. 20. 18:10
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

A választ megkaptad, én is csak szurkolni tudok, hogy ép ésszel és elég energiával hamar túl lehess ezen a dolgon. Én is cigiztem és fogamzásgátlót is szedtem, sőt, volt hogy antibiotikumot is mellé. Az igazság az, hogy az ember ha el is olvassa a betegtájékoztatót, a felét vagy nem érti, vagy elfelejti, és mint laikusok nem várható el TŐLÜNK, hogy tudjuk melyik gyógyszer üti az antibébi tabi hatóanyagát, szóval aki ezt a tűsdobozból kivett óvszerhez hasonlítja az biztosan über okos és mindent tud.

Sok sikert és válts egy másik gyógyszerre, ha túl vagy ezen az egészen!

2012. jún. 20. 19:18
 32/53 anonim ***** válasza:
41%
Igazoltan nem szedheted,mert nem tudod bebizonyítani,hogy tényleg beszedted.A receptek megvannak,az oké,de azt nem tudod bebizonyítani,hogy nem-e hagytál ki véletlenül egy-egy napot stb.Gondolod meg,kétszer mire vállalkozol,mert,ha már megtörtént nincs visszaút.De kezd el,intézkedni most,ha végképp arra a döntésre juttok,hogy elvetetitek,hiszen az abortusz előtt még van néhány fontos dolog,amit el kell intézzél.Mindenképp beszélj a pároddal.Én tanácsolnám,hogy mond el a szüleidnek,legalább anyukádnak,mert ezt az egészet nem lesz egyszerű feldolgozni,lelkileg sem,ők biztosan segítenek neked.De,ahogy gondolod.Az abortusz 30 ezer forint.Csökkenhet vagy nőhet,de teljesen ingyenes nem lesz.
2012. jún. 20. 19:26
 33/53 anonim ***** válasza:
88%

jaj ugy sajnállak...

Sok siker a tanuláshoz!kitartás,remélem a barátod melletted áll!

2012. jún. 20. 19:33
 34/53 anonim ***** válasza:
31%

Az abortuszt azért "találták fel", és legalizálták, mert akkoriban még nem volt valódi védekezésre lehetőség, így annak a nőnek, aki nem akart szülőgéppé válni, csak ez a lehetősége volt. Azóta viszont teljesen megváltozott a helyzet. Persze lehet mondani, hogy nincs 100%-os védekezési mód, de azért tegyük a kezünket a szívünkre : aki tényleg komolyan veszi a védekezést, annál elég kicsi az esély hogy mégis teherbe esik. A tájékozatlanságra pedig ne fogjuk rá, hogy abortuszra jogosít : csak el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Onnantól pedig az én felelősségem, hogy elég biztonságosnak ítélem-e meg, és ha igen, akkor azért a pici esélyért szintén én vagyok a felelős, és ebben az is benne van, hogy ha mégis teherbe esem, akkor megszülöm a babát.

Ha véletlenül balesetet okozok, és maghal valaki, akkor sem mondhatom, hogy bocsi, véletlen volt. Vállalnom kell érte a felelősséget, ahogy minden egyes nap minden egyes döntésemért és tettemért. És ez nem életkor kérdése, mindennek van következménye, még gyermekkorban is.

A nők önrendelkezési joga : számomra ez azt jelenti, hogy eldönthetem, védekezem, vagy sem. Onnantól, hogy egy másik élet fejlődik bennem, már nem magamról döntenék, hanem róla. Innentől válik az abortusz számomra gyilkossággá. Nem is akármilyenné, hanem a saját gyermekemé. Akárki is az apja, egyik fele belőlem származik. Hogy tehetnék vele bármi rosszat is? Ha úgy érzem, nem vagyok felkészülve, vagy nem fogom tudni felnevelni, akkor inkább örökbe adom, lehet, hogy nekem nagyon fájna, hogy valahol van egy gyermekem, aki nem engem szólít anyának, de hogy vehetném el tőle az életét a saját kényelmem miatt?

Az élet egy lehetőség, míg a halál olyan végleges. Még az anyaméhben is...

2012. jún. 20. 20:00
 35/53 A kérdező kommentje:
Még 1 okos tojás. Tudod mit jelent az, hogy nincs 100%os védekezés? Ha tudnád, nem írtál volna butaságot. A nők szerintem 70-80% védekezik fogamzásgátló tablettával. És benne van a pakliban, hogy lesz köztük 4-5 olyan aki ezek mellett teherbe esik. És nem azért, mert elfelejtette beszedni, vagy mert mellé még szed mást is. Egyszerűen nem lehet tutira menni és kész. Ha te lennél ugyanebben a helyzetben, magadnak is ezt mondanád? Hiheted azt, hogy veled ugyan nem történik semmi ilyesmi, te tökéletes vagy és csak az kerül ilyen helyzetbe aki buta liba és nem tud védekezni. Hát képzeld, tudok. Mert pont ezért mentem orvoshoz, írattam fel magamnak fogamzásgátlót, nem azért mert nincs jobb dolgom mint felborítani a hormonháztartásom. Pont az ilyen élethelyzeteket szeretném elkerülni. Eddig sikerült, most nem. Még egyszer mondom, nem azért mert hibáztam. Van aki termékenyebb, van aki évekig próbálkozik és mégsem lesz belőle semmi. Az, hogy én az első kategóriába tartozok, az nem az én hibám. És ki beszél itt arról, hogy én nem vállalom a felelősséget a tetteimért? Egyrészt, nincs miért, mert nem tettem semmi rosszat. Úgy gondolom, hogy egy egészséges embernek igenis igénye van a szeretkezésre, ha szereti a párját. Én nem készülök apácának és nem vagyok mormon sem. Másrészt meg... lehet 18 évesen szülni gyereket, hogyne, persze. Aztán amiért eddigi életedben tanultál (hogy felvegyenek a bölcsészettudományira) vesszen kárba, dobd a szüleid nyakára a gyereket, mert neked honnan a fenéből lenne jövedelmed, meg az az élettapasztalatod, de rontsd el még mellette a párod életét is, akivel 5 éve vagy együtt és ő meg orvosnak készül (mond neki, hogy itt a gyerek, tessék, nem kell egyetemre menni, helyette menjen valami betanított munkásnak, hogy vigyen haza pénzt). Nem azt kérdeztem, hogy ki szerint vagyok felelőtlen és ki mit gondol rólam. Én senkinek nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, mert iszonyú. Nem fizikai fájdalommal jár, hanem lelki fájdalommal, mert én is ember vagyok, nekem is vannak ösztöneim. De néhányan őszintén mondom megérdemelnétek, hogy átéljetek egy ilyet. Csak azért, hogy ha már olyan könnyű ítélkezni a másik felett, akkor, hogyha ti ilyen helyzetbe kerültök (és simán kerülhettek, mert ki az aki közeletek egyszerre 3-4 módon védekezik... és elárulom még úgyis lenne esély a teherbeesésre) akkor ugyanígy viselkedtek-e. Jah, és erre gondolom megkapnám a szokásos "én vállalnám a gyereket mert az az élet legszebb dolga" stb című szövegeket.
2012. jún. 20. 20:49
 36/53 anonim ***** válasza:
64%

óóóó

hagyd a fenébe én is elvetetném a helyedben

sok okos aztán majd jár segélyért

kitartás

anyukádnak biztos nem mondod?

2012. jún. 20. 21:03
 37/53 A kérdező kommentje:

Hát... a segélyért járnék akkor meg azért lennék én a rossz :)

Még filózok a dolgon. Nem haragudnának a szüleim, ők is tudják, hogy szedem a fogamzásgátlót, nyílván arról is tudnak, hogy élek nemi életet. Nem tabu dolog ez nálunk. Anyunak-Apunak el lehetne mondani. De nekik is nagyon fájna és ezt meg nem akarom.

2012. jún. 20. 21:08
 38/53 anonim ***** válasza:

nem tudom mia jobb

barátnőm később talán4 év múlva mondta el,és az Anyuja nagyon haragudott mert nem szólt és nem tudták hogyez történt vele,és azért volt mérges mert ha történik valami rossz vele nem is tudta volna(ritka a komplikáció de előfordulhat)

ki fog elkísérni?

2012. jún. 20. 21:14
 39/53 A kérdező kommentje:
Nem tudom... azon is gondolkoztam már, hogy egyedül megyek. Talán könnyebb. De ha megkérek valakit, hogy jöjjön, az a párom lesz. Ő szeretne ott lenni velem. De ha jól tudom altatásban csinálják, szóval ott nem lehetne velem gondolom.
2012. jún. 20. 21:19
 40/53 anonim ***** válasza:
ott nem de hosszúa várakozás
2012. jún. 20. 21:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!