Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogamzásgátló mellett teherbe...

Fogamzásgátló mellett teherbe estem, most mit csináljak? 18/L

Figyelt kérdés
Fogamzágátló tablettát szedek már 1 éve kb. Mindig pontosan beszedem, de valószínűleg a betegségemre kapott antibiotikum ütötte a hatását. Pár napja émelygéssel ébredtem, össze is estem és hányingerem volt. Gondoltam csinálok tesztet csak a biztonság kedvéért. Pozitív lett, aztán csináltam még 2 tesztet, egyértelműen pozitív. Most akkor hová fordulhatok? Nem szeretném elmondani a szüleimnek és nem szeretném megtartani a babát sem. Cigizek és fogamzásgátlót szedek, úgyhogy nagy esély lenne a károsodásra is. Emellett tanulok, jövőre szeretnénk a párommal mindketten egyetemre menni. Ha véglegesen eldöntöm, hogy nem szeretném, akkor az abortuszt ki kell fizetnem? Igazoltan szedek fogamzásgátlót, amit az orvosom írt fel. Teljesen össze vagyok zavarodva.
2012. jún. 20. 18:10
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
98%

Mindenképpen mondd el a szüleidnek! Az én lányom csak pár évvel idősebb mint te, ezért megpróbállak megérteni és az anya szemszögéből segíteni neked. Sajnálatos ami történt, ez tényleg egy véletlen, nem vagy felelőtlen, tényleg nem tehetsz róla. Bennem még az is felvetődött, hogy mióta lehetsz terhes? Mert tablettától akár még mensid is lehetett közben. Nem akarlak rábeszélni babára, de látom értelmes fiatal csajszi vagy, úgyhogy javasolnám gyorsan megtudni a terhesség korát és anyuval megbeszélni, hogy mi legyen tovább. Még az is megtörténhet, hogy ők fogják javasolni, hogy tartsd meg. Ha ezt a lépést a tudtuk nélkül teszed meg 18 évesen is, lehet egy életre csalódni fognak benned, és hidd el sokáig lesz még rájuk szükséged és nem csak az anyagiakra gondolok itt :) Tudok példát arra, hogy a csajszi a nőgyógyásztól abortusz engedéllyel jött ki és a család nem engedte elvetetni a babát, ma 2,5 éves kislány és mindenki kedvence :) Amúgy én 19 éves voltam mikor a lányom megszületett és nem bántam meg nagyon jó barátnők vagyunk(nincs az a gólyatábor, ami több lett voln a családomnál :P)

Nagyon szorítok neked hogy okosan dönthess végül.

2012. jún. 20. 23:55
 42/53 anonim ***** válasza:
Hát ő már döntött,nem kell neki a pici.Szüleidnek mond el tényleg,ők tartanak el stb.Nem érdemlik meg,hogy átverd őket.Abortuszt ki kell fizetned,az nem ingyenes.De ez a valószínűleg beteg lenne a pici dolgot ne te ítéld meg,nem vagy orvos.Rengetegen dohányoznak terhesen,mégsincs beteg babájuk.Unokatesóm is fog gátló mellett lett terhes,de ő 4hónaposan tudta meg,hogy az,mikor már tünetek voltak.És ő meg már 6éve szedte a bogyót.Egészséges a babája.
2012. jún. 21. 07:11
 43/53 anonim ***** válasza:
Jah és megjött neki rendesen a gyógyszer mellett.
2012. jún. 21. 07:12
 44/53 anonim ***** válasza:
Ma menj mindenképpen orvoshoz!Írj amint tudsz!
2012. jún. 21. 07:34
 45/53 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, először is nagyon sajnálom, hogy ilyen élethelyzetbe kerültél, lelkileg nagyon nehéz ezt megélni. Az is kerülhetett volna ilyen szituációba, aki a történtek után Téged hibáztat, de azért reméljük nekik nem kell majd hasonlón átmenniük. Úgy látom, a jövőd/tökről már döntöttél, és gondolom, minél előbb, minél kíméletesebben túl szeretnél lenni az egészen. Első lépésként minél előbb fel kéne keresned a nőgyógyászodat, hogy megállapítsa a terhesség korát, helyzetét, majd felkeresni a lakóhelyed szerint illetékes védőnőt, aki majd elirányít a szükséges helyekre, és felvázolja az ilyenkor lehetséges választási lehetőségeidet. Habár megértem, hogy ebben az életszakaszodban a tanulást választanád a pároddal együtt (még ha nem is könnyű), azért azt én is javasolnám, hogy pusztán "kíméletből" ne hagyjátok ki a szüleiteket (!) ebből a valóban szomorú helyzetből. Joguk van tudni róla, és egy beszélgetés még más irányba is terelheti a döntést.. Hangsúlyozom, nem (feltétlenül) azért hogy meggyőzzenek, hanem hogy bármiben segíthessenek, lelkileg, anyagilag. A baba egészségi állapotáról a dokid is adhat felvilágosítást (egészséges is lehet!), ha esetleg ettől is félnél. Ha viszont a többi érv is a terhesség megszakítása mellett szól, akkor sok erőt kívánok hozzá, és jó egészséget, sok egészséges gyereket a jövődben! Majd írd meg, mi lett Veletek!
2012. jún. 21. 11:03
 46/53 A kérdező kommentje:
Nos, megvan az eredmény. A párom szülei orvosok, így nem kellett időpontot kérnem. Nem lepett meg az eredmény, terhes vagyok... a doki azt mondta, hogy most lehetek olyan 10 hetes. De csinált 1-2 vizsgálatot aminek még nincs eredménye. Elmondtuk a szüleinknek. És az a helyzet állt elő, hogy valószínűleg megtartjuk. Nem támogatják az abortusz dolgot, mert viszonylag jólétben élünk mi is, a páromék is. Ők tudnának anyagi segítséget nyújtani, a párom mehetne egyetemre, én nem. Anyáék azt mondták, hogy halasszak és majd később kezdem el. Vegyes érzéseim vannak. Furcsa, de olyan nyugodtnak érzem magam. Nem érzem magam felkészültnek, nem csattanok ki a boldogságtól, de nyugodt vagyok. Annak örülök, hogy nem kell keresztül menni egy abortuszon. De nem érzem magam felkészültnek meg késznek a feladatra. A párom viszont nagyon örül... csak mert orvosnak készül és neki rossz lett volna ha mi mégis elvetetjük a mi gyerekünket. Annak örülök, hogy ő örül. Én mégsem tudok boldog lenni, csak nyugodt. Szerintetek ez fog változni? Köszönöm az aggódást, aranyosak vagytok nagyon.
2012. jún. 21. 16:36
 47/53 anonim ***** válasza:

persze modt már nyugodt vagy mert már tudod mi fog történni.Persze majd megváltozik ez fogsz örülni ...

nagyon jó hogy melletted állnak a szüleid,párod igazi jó családod lehet,gratulálok kismama!!és te is ezt szeretnéd?

L/30

2012. jún. 21. 18:20
 48/53 anonim ***** válasza:
100%

Igen fog változni.Most még nem készültél fel,furcsa neked,nem tudod elképzelni milyen lesz.De hidd el,amikor elkezd nőni a pöttöm ott a pocidban minden meg fog változni.Amikor majd hatalmasat beléd rúg:D Szuper dolog a terhesség,az anyaság,és jól teszed,hogy megtartod.Látod,milyen jó,hogy elmondtad a szüleidnek?

Gratulálok kedves kismama/leendő anyuka!

2012. jún. 21. 18:48
 49/53 A kérdező kommentje:
Én is szeretném... azt hiszem. Mégis a mi közös magzatunról van szó. De tudom/érzem, hogy nagyon nem vagyok felkészülve. Talán majd idővel változni fog. Most néha rosszul érzem magam fizikailag. Állítólag ez normális. Köszönöm a gratulációkat. Ez nekem olyan furcsa.
2012. jún. 21. 23:59
 50/53 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy elmondtad a szüleidnek! Én még mindig nem érzem magam felkészültnek, pedig már 24 hetes vagyok! Erre szerintem nehéz lelkileg felkészülni, szülés előtt is tiszta gyagya leszek:D
2012. jún. 22. 10:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!