Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, mit gondoltok az...

Anyukák, mit gondoltok az mennyire jó döntés, ha egy 2 hónapos pici babát az anyja leadja a mamának?

Figyelt kérdés

2012. jún. 18. 22:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok Bocsi de még annyit, erről, hogy ő is anya (mármint a mama)és felnevelt 1-2 gyereket. Na az én anyósom még csak meg sem tudta fogni normálisan a kisbabánkat, soha nem tartotta a fejét,nyeklett nyaklott a kezében, kierőszakolta, hogy fürdethesse, de azt is olyan bénán csinálta valahogy a nyakánál tartotta, hogy félt nála a baba, ezt a férjem sem bírta már nézni. Nagyobb korában, de még nem volt foga salátát adott neki, amitől fuldoklani kezdett..
2012. jún. 18. 23:56
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia

Amikor az első gyermekem született, akkor még volt egy évem az egyetemen és mellette elkezdtem egy nyelvtanfolyamot is, hogy meglegyen a nyelvvizsgám, mire diplomázok. Így már az elejétől kezdve vigyázott anyu, a férjem vagy a nővérem a kisfiunkra. Semmi gond nem volt soha. Mindig siettem haza és csak pár órákról volt szó. Nálunk ez nagyon jól működött. Én is kikapcsolódtam, társaságban voltam, és nem volt semmi depresszióm vagy olyan érzésem, hogy "be vagyok zárva". Kiegyensúlyozott voltam és a baba is. Nekünk nagyon jót tett, hogy néha kimozdultam itthonról. :) Természetesen, csak olyan személyek vigyáztak rá, akikben 100%-ig megbízok.

2012. jún. 19. 06:55
 13/16 anonim ***** válasza:

Én vagyok az ellenpélda! :) Én az anyósomra minden további nélkül rábíznám, mert egyrészt imádja a gyerekeket, másrészt minden vágya, hogy babázhasson. Bár még be kell majd tanítani, hogy mit merre, meddig, mert amikor az ő fiacskája volt pöttöm, akkor még mások voltak a szokások (pl nem volt eldobható pelenka), de szerintem 2 nap és tudni fogja az egész menetet. Ezzel szemben anyura tuti nem bíznám, mert anyu munkaholista és kb addig bírná a gyereket, amíg az el nem kezd üvölteni, ráadásul ő pont olyan, hogy csak neki lehet igaza, másnak nem, és ha a kölök mondjuk sír a ciciért, akkor az az én hibám lenne: "miért most jut eszedbe elmenni". Én lennék a felelőtlen, rossz anya, stb stb. Hát ez nekem nem hiányzik. Ráadásul anyám kb a kutyáit jobban szereti, mint az embereket, el tudom képzelni, hogy a kutyákkal altatná a kicsit, mondván, azok úgy is vigyáznak rá, ő meg fordulna vissza a számítógéphez dolgozni. :) Ez van, nem vagyunk egyformák. Ez az egész "leadom a babát a mamának, vagy sem" dolog bizalom kérdése. Nincs jó, vagy rossz döntés, nem szabad elítélni a fiatal anyukákat, akik lepasszolják a picurt 2 órára, mert mondjuk széthasad a fejük, vagy mert el kell menni a bankba, vagy ilyesmi.

18 h km

2012. jún. 19. 07:46
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

Legelőször 1 hetesen hagytam Anyura a babát, mikor varratszedésre kellett mennem!

Megetettem, elmentem, következő etetésre haza is értem.

Hagytam nemki lefejt tejet, vizet cumisüvegben ha kellene.

Szerintem jobb otthon hagyni Mamival, mint cipelni jobbra balra, hidegben melegben esőben hóban!

2012. jún. 19. 08:30
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem, jobb, ha egy baba már kiskorától szoktatva van ahhoz, hogy nem csak anya van a világon. Így egyszerűbb lesz az oviba vinni, vagy viszonylag hamar nyaralni is mehettek 2-4 napra, ha a mami bevállalja! Nem szabad elhanyagolni apát sem ám!

Én baby sitterkedem, és van egy kislány, akire 4 hetes kora óta vigyázok. 2 éves lesz szeptemberben, a nővére 4 éves. Télen anyuka leadta a nagyobbikat a nagymamához, a kicsi meg velem maradt 4 napra. De mivel 4 hetes kora óta heti legalább kétszer látott, nem volt semmi probléma... Nem kereste anyát, apát, mert velem is teljesen elvolt.

Szerintem, jó, ha anya és apa néha leadhatja a gyerkőcöket, jót tesz a kapcsolatnak...

2012. jún. 19. 12:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Használd ki, hogy van segítséged a közelben. Ilyen melegben az lenne a rossz döntés, hogy cipeled magaddal. Kényelmesebb és biztonságosabb lesz így mindkettőtöknek.
2012. jún. 23. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!