Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amniocentézis-Magzatvízvétel?...

Amniocentézis-Magzatvízvétel? Nehéz a döntés!

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, idén töltöm a 36-ot. Genetikai tanácsadásra kaptam beutalót, miután kiderült az életkorom. Viszont egyelőre más nem indokolja a beavatkozást. Eddig minden eredményem jó. 12 hetes uh., kombinált teszt, vérvizsgálatok. Az AFP még hátra van, de az köztudott, hogy nem igazán hiteles. Úgy gondolom, hogy maga a beavatkozás kockázata magasabb, mint amiért csináltatnám. 1-2% a vetélési esély, viszont ennél sokkal kevesebb a kockázat, hogy beteg lenne a pici. Mi a véleményetek a hasba szúrásról? Tapasztalatokat szeretnék olvasni.
2012. máj. 14. 14:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ugyanebben a helyzetben voltam :) Miután minden eredményem tökéletes lett, plussz még elmentünk egy nagyon szuper genetikai uh-al is foglalkozó szonográfushoz, és ő sem látott semmi rosszat, az orvosom tudtával és beleegyezésével úgy döntöttünk, hogy nem megyek amnio-ra. A genetikai tanácsadásra ugyanúgy el kell menned, és ott nyilatkoznod kell, hogy nem egyezel bele az amniocentézisbe. Ott viszont nagyon rossz tapasztalatom volt a dokival, mert nagyon lekezelően bánt velem...
2012. máj. 14. 15:19
 2/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kíváncsi vagyok nekem holnap mit mondanak. Nagyon nehéz helyzetben vagyok...
2012. máj. 14. 15:28
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
átérzem a helyzeted, én 24-n megyek tanácsadásra,ugyanúgy minden rendben van, csak én négyes tesztet csináltattam-itt afp-t is mérnek, elvileg az is jó.majd írd meg, hogyan döntöttél!
2012. máj. 14. 15:32
 4/23 anonim ***** válasza:
71%
Azt gondold/gondoljátok végig mindenképpen, ha kiderülne, hogy beteg a babád akkor mit csinálnátok? Ha megtartanád akkor nem érdemes rizikózni, ha elvetetnéd akkor megér ennyit a nyugalmad a hátralevő hónapokra.
2012. máj. 14. 15:34
 5/23 A kérdező kommentje:

Rendben van, mindenképp megírom.

Ha beteg lenne a baba, én nem tartanám meg. Ettől függetlenül rettegek a vetéléstől. Ha elvetélnék és közben kiderülne, hogy egészséges lett volna....jesszus...:'(

2012. máj. 14. 15:46
 6/23 anonim ***** válasza:
71%
De nyugi, természetesen minden rendben lesz!! Pár hónap múlva egy egészséges, gyönyörű kisbaba boldog anyukája leszel!
2012. máj. 14. 15:49
 7/23 A kérdező kommentje:
De aranyos vagy, köszönöm! :)
2012. máj. 14. 15:55
 8/23 Atroposz ***** válasza:
Szerintem mivel minden eredményed jó ne muszáj megcsinálnod de várd meg a hasonló korú kismamák hozászolásait.
2012. máj. 14. 16:10
 9/23 anonim ***** válasza:
71%
Valóban nehéz.Én megcsináltattam,már 2x is(vagyis először amniot,most korion-biopsziát).A 2. gyereknél 35.5 éves voltam,most,a 3.-nál 39 éves vagyok.Az előző gyerkőcnél számomra nem volt megnyugtató az integrált teszt ermedménye,a UH-on minden tökéletes volt.Most úgy döentöttem,nem is költök a vértesztekre(engem úgysem nyugtatna meg az eredménye,hiszen kockázatbecslésről van szó),egyből a már 12.héten elvégezhető CVS-t választom.Az UH-on itt is tökéletes volt minden,szerencsére a vizsgálat eredménye is negatív lett.A Hajdú Krisztina genetikus csinálta(az UH-ot és a beavatkozást is),nem is akart lebeszélni róla.Én sem tartottam volna meg ha beteg.A vizsgálat vetélési kockázatávalúgy vagyok,hogy ha ez a baba meg akar születni,akkor semmi nem állhat az útjában...holnap töltöm be a 20. hetet,1 hete voltunk a 2. genetikai UH-on(Hajdú doktornőnél),és minden rendben van a babával.Azt tudom,ha még lenne gyerekünk-nem lesz-biztos,hogy bevállalnám ezt a vizsgálatot.Ha bp.-i vagy tudom ajánlani az Istenhegyi klinikát,és a Hajdú Krisztinát(vidékről is sokan jönnek fel Hozzá hasonló problémákkal).Profi,és őszinte(genetikus és szülész-nőgyógyász).
2012. máj. 14. 16:16
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

16. héten derült ki, hogy ikreim közül az egyik baba fejében van valami tumorszerű. Persze, rögtön mondta a szonográfus, hogy kérjek időpontot tanácsadásra. Azt mondta, ha kinyitják az ajtót, menjek oda, adnak időpontot. Oda is mentem, vártam türelmesen. 3-szor nyitotta ki az ajtót a nő, háromszor odamentem, mondtam, mit szeretnék, közölte, ő még nem dolgozik. De közben a csókosokat hívogatta befele. Na, akkor nagyon udvariasab belerúgtam mérgemben és idegességemben az ajtóba, és elküldtem a nőt nagyon messzire. (kivoltam teljesen).

Rá egy órára sikerült beszélnem Hajdú Krisztina doktornővel, aki felolvastatta velem az összes addigi leletemet, és bár nem mondta ki, hogy ne csináltassam meg az amniot, mert felesleges, olyan szépek az eredményeim, de próbálta sugallni. Azt is mondta, hogy a vetélés esélye sokkal magasabb, minthogy valamelyik babám beteg legyen.

Azóta van kettő darab 1,5 éves egészséges csöppségem. Az a tumor szerű valami meg a 20. hétre fel is szívódott.

Úgyhogy hálás is vagyok a bunkó nővérnek, hogy nem adott időpontot. Innen köszönöm neki:-)

Ja, 36 évesen szültem!

Sok sikert! És ne izgulj!

2012. máj. 14. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!