Inszemesek, lombikosok, leírnátok a tapasztalataitokat az indulásnál?
Ha lassan eljön az idő amikor nekünk is be kell majd látnunk hogy ilyen segítség nélkül nem megy, akkor hogyan tovább? Mindkettőnknél vannak gondok, és szélmalomharc amit eddig csináltunk, ráadásul egy csomó pénzünkbe került.
A nőgyógyász ír beutalót, vagy mi keresünk intézményt? Úgy tudom, vannak olyan kórházak, ahol nem fizetős az inszem, máshol (Kaálai) igen. Melyek ezek? Ha már megvan az intézmény akkor csak kérümk egy időpontot, vagy úgy is kell az orvosnak fizetni, ezért már eleve fix dokihoz kell bejelentkezni? Mennyi az annyi? Hogyan oldjam meg hogy ne küldjenek el melóból? Ilyenkor már szólni kell (ha már eljutottunk egy fix intézmény első konzultációjára) és véd a törvény? Tanácstalan vagyok.
Szia!
Nálunk a nőgyógyászom ráírta az ambuláns lapomra, hogy meddőségi központba irányítjuk....aztán kértem időpontot.
Én egy vidéki nőgyógyászati klinika meddőségi centrumába járok 4 hónapja és ez ingyenes! Először konzultáció, kivizsgálás és csak azután jön a kezelés. Persze a gyógyszereket meg kell venni, ami elég költséges... de attól is függ, hogy mi a probléma nálatok...
Kb. 2 hetente kell orvoshoz mennem ellenőrzésre, de szerintem ezt meg lehet oldani.
A törvény már csak akkor véd, ha várandós vagy, amíg nem jött össze addig sajnos nem!
Mióta nem sikerül? Mit mondott a nőgyógyász? Hol keresel meddőségi szakrendelést?
Remélem, hamarosan ti is jó kezekbe kerültök és hamarosan babás leszel! :)
Szia!
A törvény csupán annyit biztosít, hogy a munkából el kell engedniük a vizsgálatok, kezelések idejére, és emiatt, ezalatt nem rúghatnak ki. De ha nagyon akarnak, sajnos találhatnak más indokot, emiatt nem nagyon szokták a munkahelyen bejelenteni a dolgot. (Nem kötelező, csak lehetőség a bejelentés) Két kezelés között pedig nem véd a törvény sajnos. Amit lehet szerintem érdemesebb szabadságból megoldani. Én ugyan a lombiknál már szóltam, és nagyon nagy szerencsémre korrektek voltak velem, még megvan a munkahelyem, pedig 4 lombikot csináltam végig, de sokan nem ilyen szerencsések. Ha nem vagy biztos benne, hogyan reagálnak majd, inkább ne szólj, csak ha már pocakban a baba, addig akár évek is eltelhetnek sajnos, ha nem sikerül elsőre. Nem elkeseríteni akarlak, lehet, hogy nektek elsőre összejön, de addig is minimum hónapok kellenek, és csak néha kell menni vizsgálatokra, megbeszélésre a dokival, ezt meg lehet oldani szabiból.
A Kaáliban valóban fizetős az inszem, de a lombik nem, és hálapénzt nem fogadhatnak el. Beutaló nem kell, de érdemes vinni az eddigi leleteket, hogy ne kelljen elölről kezdeni mindent. Dokit kell választani, már az első bejelentkezéskor, de ha nem szimpi, akkor válthatsz másikra. Itt semmi sem kötelező. Ez lehetőség, amivel vagy él az ember, vagy nem. A gyógyszerköltség egyénileg és stimulációnként eltérhet, nekünk az inszemgyógyszerek elhanyagolható árban voltak (closti, tüszőrepi és utrogestan), a lombikhoz kapott gyógyszerek költsége 90-100ezer körül volt stimulációnként. De ezek mindenhol ugyanannyiba kerülnek.
Mielőbbi babásodást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!