Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hellp szindrómán átesett...

Hellp szindrómán átesett kismamák, megírnátok a tapasztalataitokat erről e betegségről?

Figyelt kérdés
/Tünetek, mi volt szülés után, stb.../
2012. ápr. 4. 17:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Máig nem derült ki, hogy végülis az volt-e, a papíromra csak azt írták, prae-eklampsia.

A viszketésre emlékszem legélénkebben, fájó, égő viszketésre éjjel és nappal, azt hittem megőrülök a szenvedéstől!!! A világon semmi sem enyhítette, hiszen nem a bőröm viszketett, hanem belülről fakadt.

2012. ápr. 4. 17:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem Hellp-szindrómám volt 2011-ben. 39. heti CTG-n magas lett a vérnyomásom (150/90). Előtte vizesedtem, de nem volt a vérnyomásom magas. Fehérje nem volt a vizeletemben. Aztán két nap múlva gyomortáji fájdalmam volt, ami nem múlt el, hanem csak fokozódott, úgyhogy mivel én már olvastam erről az interneten, rögtön bementünk az ügyeletre. Ez is volt aztán a nagy szerencsém, mert én mondtam a dokinak, hogy szerintem ez Hellp szindróma. Azután kezdtek vizsgálgatni meg vért venni, aminek az eredménye sajnos engem igazolt. Tipikus Hellp tünetek: Emelkedett májenzim, lecsökkent trombocita (aminek vérzékenység a következménye), gyomortáji vagy alsó bordaív alatti fájdalom, hányinger. Azonnal császár, túléltük mind a ketten. A kislányom szerencsére időre, egészségesen jött a világra. Nekünk nagyon nagy szerencsénk volt, sajnos nem mindenki jár ilyen szerencsével. Neked is Hellp szindrómád volt?
2013. jan. 29. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!