Kismamák! Szerintetek ez normális? Várom tapasztalataitokat!
Szia!
Először is gratulálok! Nyugodj meg, semmi baj, majd alakulnak a tünetek is, de lehet hogy abszolút nem lesznek olyan tüneteid amilyeneket vársz. Még nagyon korai a terhesség, mikor kell vissza menned?
Először is gratulálok! Szerintem nyugodj meg, az a legfontosabb. Nekem is első Baba, sok tapasztalatom nincs, de szerintem ne aggódj, csak korán mentél valószínűleg. Én a nemvárt után 3 nappal teszteltem halványat, egy hét múlva meg erős pozitívat. Dokihoz a mensi kimaradása után 2 és fél héttel mentem, aki kézzel megvizsgált, azt mondta, hogy a méhem megnagyobbodott, valószínű a Baba, és kaptam beutalót UH-ra. Oda egy hét múlva kaptam időpontot. Az Uh-n 6 hét 4 napos voltam, és már volt szívhang, de olvastam, hogy az sem mindenkinél van még ilyenkor.
A tünetek miatt ne aggódj. Nekem pl. a mellfeszülésen és az alacsony vérnyomáson kívül más tünetem nem volt szerencsére. A tünetek sem feltétlenül rögtön az elején jönnek, hanem pár hét múlva, mindenkinél teljesen más.
Tudom nehéz, bennem is volt félsz, nekem az segített, hogy ugyanúgy dolgoztam, elfoglalatam magam. Annyit változtattam csak az elejétől, hogy figyeltem, hogy ne emeljek túl nehezet és elkezdtem terhesvitamint (Hipp Natal) szedni.
34h kismama
Szia Kedves Kérdező!
Gratulálok!
Az első babámnál, nekem szinte semmi tünetem nem volt az elején. Kb a 8-12 hetek között viszont minden bajom volt: hasszurka, szédülés, hányás, ételektől való undorodás, szagérzékenység... stb. Szóbval abban a négy hétben minden bajom volt. Nagyon kivoltam!
MOst a második babánál, már a kimaradt mensi előtt iszonyat rosszul voltam. Eddig még nem hánytam, de fájnak a melleim, feszül a hasam, szédülök, émelygek, állandóan aludnék, és iszonyat gyengének érzem magam. Most vagyok a 8. hétben.
Tehát, hogy most még nincsernek erős tüneteid nem kell aggódnod, lehet majd lesznek és az is lehet, hogy semmi erős tüneted nem lesz. Ne izgulj, minden a lehető legnagyobb rendben lesz!!!
Pihenj sokat és használd ki, hogy nem vagy rosszul!!! Élvezd a terhességed!!
Ó, ne aggódj, tényleg korai lehetett az uh, nekem hol volt tünetem, hol nem, de utána a 8. héttől folyamatosan, egészen a 17. hétig. Megszépül majd ez a tünetmentesség miatt aggódós időszak is, ha már szétrúgja az oldalad a kis tündér, és csak úgy hullámzik a pocid :). Egyébként terhességben minden tünet lehet, mindennek az ellenkezője is, van, aki semmit nem vesz észre belőle... Nekem pl. sosem szurkált a hasam, ellenben sokat görcsölgetett pl. A melleim meg hol feszültek, hol nem, a 19. héttől állandósult a fájdalom, onnantól előtej is van. Minden terhesség más, és én saját tapasztalatok alapján azt javaslom, hogy minimalizáld a neten olvasgatással töltött időt, mert sok a butaság, és bedilizel. :))))
Sok boldogságot!
26 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!