Nagyon fontos! 6 hetes kismama vagyok és iszonyat migrén tört rám. Mit vehetek be? Mit csináljak?
Én is migrénes vagyok, egy kedves barátőm pedig gyógyszerész. 6 hetesen rám is rám tört a migrén. Kínlódtam 3-4 órát, de már elkezdett tikkelni a szemem. Szóval nagyon nem enyhült. Felhívtam, hogy mit tegyek, ugyanis Qualerint szedtem mindig is rá, mert mástól nem múlt el. De hát ugye azt írja a betegtájékoztató, hogy TILOS. Na mondta, hogy azonnal vegyem be teljes nyugalommal, nem lesz semmi baj, a migrén viszont egy agyérgörcs, ami sokkal negyobb bajt tud okozni a babának, ha hagyom elhatalmasodni. A tájékozatatóra meg ráírja az összes gyógyszer gyár, hogy tilos , hogy védjék magukat. Ha nem levélszámra eszed, semmi bajod és a babának sem lesz tőle semmi baja. Egy szó mint 100 1-et bekaptam, és 15 perc múlva nem volt semmi bajom. :) A Ceizel cikket feltétlen olvasd el, amit fenntebb belinkelt valaki!
Migrén mentes szép napokat!
Miért nem olvassátok át Kérdező kommentjeit legalább mielőtt válaszoltok?
Azt írj, az Algopyrin nem használt!
(Ami mellesleg migrén esetén kicsit sem furcsa...)
A Cataflamos válszoló
Nekem is volt pont az elején mint neked. Én a kislányom panadol kanalas gyógyszeréből ittam egy adagot. Nem múlt el teljesen de elviselhető lett a dolog. Am, szerintem sem árt egy szem gyógyszer.....
Jobbulást!
Aki azt írja sötétíts, feküdj, levegő, kávé!
Annak életében nem volt migrénje!!!
Szerintem menj be az ügyeletre, ott kapsz injekciót, s az talán hat!
Ha valakinek migrénje van, az hány, hasmenése van, kibirhatatlanul fáj a feje, s ez nem múlik el panadolra, algopirinre.
Amúgy Czeizel is pár gyógyszert ír, ami káros a magzatra. Többet árt a fájdalom, mint a gyógyszer!
Migrénes, gyógypedagógus (mellesleg van 4 egészséges gyerekem) S igen, szedtem gyógyszert, amikor szükségem volt rá, nem is keveset!
egyetértek, akinek ezek beválnak, annak még nem volt valódi, diagnosztizált migrénes rohama...persze meg lehet próbálni a panadolt, hátha nem is migrén, "csak" erős fejfájás, de...
kérdező, vígasztaljon a tudat, hogy a terhesség alatt nem lesz migréned, a 2. trimesztertől biztosan:)
helyesbítenék még egy korábbi válaszolót: a migrén nem konkrétan agyérgörcs, hanem ilyenkor az agyi erek túlságosan kitágulnak. nekem egyszer olyan hosszú rohamom volt, hogy konkrétan kimeredt a szemem, nem tudtam mit csinálni vele, olyan volt, mintha mereszteném:) hát elég ijesztő volt a tükörben:)
28* -as kérdés
Terhesség alatt milyen fájdalom- ill. fejfájáscsillapítók használhatók, illetve mit használjunk lázcsillapításra gond nélkül?
Dr. Hamvas Ferenc
Algopyrin, Quarelin, Demalgon nyugodtan használható fájdalomcsillapításra, Algopyrin, Kalmopyrin, Aszpirin, Panadol, Rubophen pedig lázcsillapítóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!