Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon fontos! 6 hetes kismama...

Nagyon fontos! 6 hetes kismama vagyok és iszonyat migrén tört rám. Mit vehetek be? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 08:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
48%
Menjél ki a friss levegőre, tegyél a tarkódra vizes ruhát, masszírozd a fejed, Ha ezek nem válnak be akkor paracetamol tartalmú gyógyszert, pl.: panadolt vegyél be és dőlj le aludni!
2012. jún. 15. 08:21
 2/18 A kérdező kommentje:
Tegnap reggel kezdődött. Mondták az algopirint, hogy azt szabad. Bevettem egyet este de sajnos nem használt. A voltaren dolo szokott segíteni. Szerinted azt is szabad ilyenkor?
2012. jún. 15. 08:25
 3/18 anonim ***** válasza:
én inkább semmit nem vennék be. én félősebb vagyok annál. lefeküdnék pihenni a helyedben
2012. jún. 15. 08:27
 4/18 anonim ***** válasza:
Igyál sok-sok vizet.Nyomd meg a kezeden az első ujjcsont irányába húzódó bőrredőt, a hüvelykujj, és a mutatóujj között, vagy gyakorolj befelé, és felfelé irányuló nyomást a tarkódra, közvetlenül a koponya nyakszirtcsontja alatt, a gerincoszlop két oldalánál, vagy nyomd meg a lábadon, az öregujj és a második lábujj közötti részt, a lábfej közepe irányában.
2012. jún. 15. 08:28
 5/18 anonim ***** válasza:

Hát ha nagyon szenvedsz, akkor vegyél be egy Panadolt, azt lehet!

Ha ennyire fáj, az a babának sem jó!

Nekem is volt migrénem terhesség alatt,én Panadolt vettem be!

2012. jún. 15. 08:36
 6/18 anonim ***** válasza:

Terhesség és szoptatás

Terhesség:

Közölje a kezelőorvosával, ha várandós vagy úgy véli, hogy terhes lehet, és ne vegyen be Voltaren Dolo 12,5 mg filmtablettát. Különösen fontos, hogy más gyulladásgátlókhoz hasonlóan Voltaren Dolo 12,5 mg filmtablettát sem szabad szedni a terhesség utolsó 3 hónapjában, mivel az káros lehet a magzatra vagy nehézségeket okozhat a szülés során.

Ahogyan más gyulladásgátló gyógyszerek alkalmazása esetén is lehetséges, a Voltaren Dolo 12,5 mg filmtabletta hatóanyagának, a diklofenáknak a bevétele is megnehezítheti a teherbeesést. Ez a hatás a gyógyszer szedésének abbahagyásával megszűnik. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát arról, hogy Ön várandós, vagy nehézségei vannak a teherbeeséssel.

De a legjobb lenne, ha panadolt vennél be... 1. voltam

2012. jún. 15. 08:36
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válszokat. Megpróbálok egy kicsit még várni és sétálni kinn egyet , ha nem múlik akkor veszek be egy panadolt.

További szép napot.

2012. jún. 15. 08:51
 8/18 anonim ***** válasza:

Egy db Voltaren dolot nyugodtan bevehetsz.

Kb. 7-8 hetesen más problémával kezeltek.

Kellett a beavatkozás után 1 fájdalomcsillapító.

A sebész orvosom engedélyével 1 db Cataflamot is bevehettem, abban pont négyszer annyi Diklofenák van, mint a Voltaren doloban.

Nekem azt mondta, hogy egyszer egyszer egy darab nem ártalmas, az orvosi kézikönyvében az állt, hogy rendszeres szedése tilos.

Továbbá azt ő is mondta, hogy a harmadik trimeszterben már nem szabad.

Így én is bevettem még később talán kétszer egy-egy Voltaren dolot fejfájásra, a második trimeszterig. Többször nem kellett szerencsére.

Kezemben az egészséges kislányom...

Jobbulást!

2012. jún. 15. 08:51
 9/18 anonim ***** válasza:

Algopyrin!

Nagyon veszélyes a migrén, inkább a gyógyszer, mint a fájdalom okozta stressz a magzatnak!!!

Czeizel féle interjút ajánlom figyelmedbe:

[link]

2012. jún. 15. 09:25
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha nagyon elviselhetetlen akkor vegyél be algopyrint.

Én is nagyon fejfájós vagyok, terhesség alatt is az voltam nyilván és nekem ebben az alacsony vérnyomásom is közrejátszott.

Igyál meg egy lájtos tejeskávét hidegen. Nekem a dokim ezt javasolta és általában segített.

Egyszer se vettem be gyógyszert, inkább lefeküdtem, kávéztam, besötétítettem...de ha nem bírod akkor nem kell szenvedni.

2012. jún. 15. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!