A terhesség 13. hete. Hányinger, rosszullét. Más is volt ennyire rosszul?
Szia!
Mindenkinél más ez a rosszullétes dolog. Én a mai napig (16 hetes) egyáltalán semmitől nem voltam rosszul, csak az elején nem kívántam a főtt ételt, erre ma a nagy pizza evés közben majdnem elhánytam magam, pedig a kedvencem volt... (keleten élek és mi már a délutánt tapossuk, nehogy azt hidd, hogy reggelire ettem! :))
A hányingerre azt mondják jó a forrázott és kihűtött gyömbérgyökér-kamilla tea (gyömbérgyökérből 2 szelet, kamillavirágzatból 2 evőkanál), némi citrommal. Én ezt tudom tanácsolni, mert ez több embernek is bevált, nekem nem volt rá szükségem. A csoki amúgy jó, nekem is, amikor egyszer elszédültem, az tett helyre, de gondolom az a vércukorszint miatt volt.
Ezen kívül egyék kicsiket, épp csak amennyi jól esik, ne eröltesd magadba a kaját. Ha kell, akkor élj gyümölcsön és zöldségen, néha egyél hozzá egy kis pirítóst, és majd rendbejösz. Utána megjön az étvágyad, ne félj!
Kitartás!
Szia!
Gyömbért tudom hogy jó, az első harmadban sokat ittam kinley gyömbért,mikor rosszul voltam. És igen, mást nem tudok tenni,minthogy pár falatot eszek egyszerre. Épp most ettem meg 1 narancsot, attól semmi bajom nem volt, mint ahogy a többi gyümölcstől sem. Legalább nem eszek nyakra főre, így talán nem fogok annyit hizni sem, bár igy is 10 kiló plusszal kezdtem a terhességet. A pizza az egyik olyan, amit meg tudok enni, igaz abból is egyszerre egy szeletet, de azt legalább nem hányom ki, de mégsem lehet napi szinten azt ennem. Régen kb évente egyszer rendeltünk pizzát, mert egyikünk sem pizza fan a parommal.
Te hogy érzed magad? Még gondolom a baba nemét nem tudod. :)
Szia!!
Hajjaj ,még rosszabbul is ... A lényeg, hogy csak olyat egyél ,amit kívánsz ...!!! Én kekszet, ropit nah meg marha sok epert zabáltam xDD. Elképzelhető ,hogy egy kicsit fogyni fogsz ,de ez természetes dolog ne ijedj meg...
Rágcsálj valamit folyton, nekem még a levesek is lecsúsztak ..
A gyömbér is jó ahogy az előbb említették:) Javulni fog persze, nekem a 14-15 hét környékén kezdtek enyhülni.
Volt olyan, hogy életlen volt a kés és nem tudtam a zsemlét kettévágni és elsírtam magam :)))
Reggel amikor felkelsz ne rögtön pattanj ki az ágyból ... Lustizz egy kicsit :) B vitamin nem árt a babának ,ha már nagyon gáz vegyél be belőle nyugodtan ,azt hiszem 2x2 őt lehet vagy valami ilyesmi ...
OIgen, a levesek mennek nálam is, pedig azelött kb 2hetente ettem egy tányérral.
Sosoem kelek rögtön ki az ágyból, általában 5-10 percet lustizok,mmire rászánom magam.
Köszönöm a választ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!