Mit ehetek? Kismamák, nektek mennyi lett a cukrotok? Többi lent
Szóval 26 hetesen a cukorterhelésen a következő eredményem lett:
Éhgyomor: 5,8
60 perces: 11,9
120 perces: 5,1
Nem nagyon értem hogy ezt hogy kell érteni, mit jelent, és hogyha a 120 perces alacsonyabb, és jobb mint az éhgyomri, akkor a 60 perces az a baj? Sosem volt bajom a cukrommal, bár mindig volt túlsúlyom. És most nem tudom, ha megéhezem hirtelen milyen étel után nyúljak, vagy hogy vásároljak be a mindennapi étkezéshez? Segítenétek?
Miért lenne már terhességi cukorbetegsége? Nálunk nem is nézik a 60 percet...
Nekem 4,12 volt az éhgyomri és 3,55 a 120 perces, mindenki azt mondta, hogy rendben van. Az orvosodnak hidd el, amit mond, ez nem cukorbetegség. Ha 7,8 felett lenn a 120 perces, akkor igen. Az lehet, hogy ellenőrizni fogják még, de ez nem gáz.
36 hetes kismama
A 120 perces azért magasabb a 0 percesnél, mert a terhesség egy élettani inzulinrezisztens állapot, és a több inzulin "agyonnyomja" a vércukor szintet.
De a terhességi diabétesz akkor is áll, ha bármely köztes érték 11 fölötti, a 11,9 már diétás eset. Fordulj dietetikushoz, és megbeszélitek a részleteket.
2. válaszoló vagyok, akinek alacsonyabb a terheléses 120perces, mint az éhgyomri. Mint írtam, nekünk a 60 perceset nem is nézik, 53 kg-ról indult a terhességem, kövérnek soha nem voltam mondható. Sajnos veszélyeztetett vagyok, nem mozoghatok annyit, mint szeretnék, ezért 16 kg felugrott idáig. Minden más laboreredményem tökéletes és egyetlen orvos sem figyelmeztetett vagy jegyezte meg, hogy ez gond lenne. Még a baba előtt pár éve volt cukorterhelésem, ott is tökéletes volt az érték, szerintem bízza magát az orvosára, de ezzel semmit nem fognak csinálni, max még 1x ellenőrzik. Nekem a fenti értékkel nem kellett megismételni egyszer sem.
36 hetes kismama
Kedves hatodik,
az, hogy neked nem néztek 60 perceset - semmit nem jelent. Természetesen az sem jelent semmit, mint már írtam, hogy a 120 perces alacsonyabb, terhességben ez az általános.
De a 60 perces referenciatartományon felül van, és mivel nézték, nyilván kezelni is szándékoznak.
orvos anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!