Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valakinél még 36. hét után...

Valakinél még 36. hét után megfordult a baba fejvégűbe vagy már nem?

Figyelt kérdés
Folyamodtatok valami praktikához? Ha nem fordult meg, császár lett belőle és hányadik héten? Vagy valaki megszülte farral is?

2012. jún. 7. 11:21
 1/9 anonim ***** válasza:
az ismerősömnek igen! a 37.héten szóval még van remény
2012. jún. 7. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Az ismerősömnek nem fordult meg, 39. héten elfolyt a magzatvíz, faros maradt a baba és 10 óra vajúdás után ( mert rendben volt velük minden) megcsászározták.

A szülésznő ismerősöm 1 faros szülésnél volt jelen, az sem első baba volt a 25 év alatt, nem nagyon szeretik a komplikációk miatt a dokik bevállalni.

36 hetes kismama

2012. jún. 7. 12:08
 3/9 anonim ***** válasza:

38. héten fordult meg egy kolléganőm lánya.

Egyébként vannak praktikák: ha sokat hintázol vagy hídba lemész, akkor nagyobb eséllyel fordul meg a baba. (Nekem a 34. hétre fordult meg, addig csücsült.)

Farral a budapesti kórházak közül a Szent Istvánban és a Szent Imrében engednek szülni, máshol császároznak, úgy tudom.

2012. jún. 7. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem fordult meg. Akkoriban nézegettem én is praktikákat, és volt is valami tornagyakorlat (nem kell megerőltető meg veszélyesre gondolni) ami elősegítheti a befordulásukat. Már nem tudom hol olvastam és mik voltak, de csináltam szorgalmasan minden nap, de hiába. Biztos megvolt az oka, hogy ülve maradt.

Pont 39 hetes voltam mikor megindult a szülés, meg is repedt a burok még itthon.

A kórházban megvizsgáltak, felvették az adataim, kaptam infúziót, ez beletelt kb. 1 órába, aztán toltak is a műtőbe. Sote 1-en volt, ügyeletesnél, 2 évvel ezelőtt. Amúgy a védőnőm mondta, hogy valószínű császár lesz, mert az orvosok nem szeretnek kockáztatni, főleg első babánál.

2012. jún. 7. 13:38
 5/9 anonim ***** válasza:
mindenféle praktikát kipróbáltunk, amit neten összevadásztam, egyszer a 38.héten megpróbált megfordulni, de visszafordult. Végül kiderült h fojtotta a köldökzsinór, jó hogy nem erőltette tovább. 38.héten elfolyt a magzatvíz, császároztak. így már nem bánom, sőt!
2012. jún. 7. 14:05
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Látom azért van egy kevéske esélyem még, de nekem is azt mondta a dokim, ha nem fordul meg magától nem érdemes erőltetni, mert kérdeztem tőle a praktikákhoz mit szól, pl. elemlámpával a has alját világítani, négykézláb lenni. Erre mondta, hogy lehet nem tud valamiért megfordulni, pl. rövid a köldökzsinór vagy bármi más...

Nekem is azt mondta, ha így marad császár lesz. Tartok tőle, dehát akkor ez van. A rendes szülést sem próbáltam még, azért attól is félnék a hosszú vajúdás miatt, meg aztán egy barátnőm már járt úgy, hogy fél napig vajúdott és a vége mégis császár lett. Az meg még rosszabb lehet, így legalább előre úgy tudok készülni.

2012. jún. 7. 20:59
 7/9 anonim ***** válasza:
4-es válaszoló vagyok. Amúgy én is nagyon tartottam a császártól. A rendes szüléstől nem annyira, de valahogy a műtéteket nem csípem, szóval nagyon bizakodtam. De végül is kár volt aggódnom miatta, kellemesen csalódtam. Ok, az első felkelés rossz volt, meg 1-2 napig azért nehezen feküdtem, meg keltem fel az ágyból, de egyébként nagyon gyorsan rendbe jöttem. Mikor 5. nap jöttünk ki a kórházból már szinte úgy mozogtam, mintha mise történt volna. Itthon egyből minden szükségest meg tudtam csinálni, nem szorultam segítségre. Szóval nem olyan szörnyű, mint ahogy azt elsőre gondolná az ember. Ne aggódj a műtét miatt, ha úgy alakul, hogy nem fordul be.
2012. jún. 7. 21:29
 8/9 anonim ***** válasza:

nem kell tartani a császártól, ez is mint minden fejben dől el.

Ha úgy fogod fel hogy ez az ára és velejárója annak hogy egészségesen ott van veled, akkor sokkal gyorsabban felgyógyulsz sokkal kevesebb fájdalommal.

Barátnőm ezt tapasztalta, amikor az 1. császáránál világfájdalma volt és 3 napig a gyerekét hibáztatta, 2 .császáránál pedig eldöntötte hogy ez van, majd lesz jobb is és már első naptól imádta és kényeztette a gyermekét, pikkpakk felépült, jóval gyorsabban mint az első után. Én nagyon megfáztam a vajúdóban, hetekig köhögtem szülés után, még jobban is fájt a sebem mintha nem rázkódott volna a hasam, de a lányomra koncentráltam és nem volt időm a saját nyavalyámon keseregni, 10nappal szülés után már a babakocsit cipeltem le az első emeletről gyerekestül.

A lényeg hogy kibújnak és itt lesznek, a fájdalom meg hamar tovaszáll. Sok boldogságot a babához!!!

2012. jún. 8. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha császár előtt még engednek vajúdni picit, az azért jó, mert a baba jobban fel tud készülni a születésre, a stresszhormonok is érlelik a tüdejét. Ha viszont programcsászár vajúdás nélkül, azt nehezebben éli meg a baba (viszont nagyon sokáig sem szabad hagyni vajúdni az anyát, de az orvosok úgyis gyorsan beavatkoznak). Szóval lehet, hogy feleslegesnek érzi sok anyuka a császár előtti vajúdást, de a babát jobban felkészíti a kinti életre, mintha csak hirtelen kikapnák a pocakból.

Próbálj meg nem aggódni miatta. Tudom, nem egyszerű, de cserébe kapsz egy gyönyörű, egészséges babát, aki a tiéd. :)

2012. jún. 12. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!