Honnan tudom hogy minden rendbe van a terhességemmel?
Ne mérgelődj!
Nagyban függ a géptől és a nézőtől is, hogy mikor találja meg. Én voltam, aki elmentem magánultrahangra, profi gép és profi szonográfus, 6+4 hetesen már megtalálta (hüvelyi ultrahang volt).
Nem mai kérdés, de lám, én is elolvastam. Aki ide téved, és tanácstalan, fél, tudja, hogy ez a normális, ebben a korai időszakban sajnos semmit nem tudunk tebni, caak várni és várni. A legrosszabb időszak a terhességben. :)
A szívhang és egyéb kapcsán elmesélem a tavalyi esetemet.
2 vetélésen voltam túl a nagylányom születése után. Szerintem teljesen érthető volt, hogy a pozitív teszt után az első "szúrkálásra" mentem az ügyeletre. Méhen kívüli tüneteim voltak. Abba nem megyek bele, mekkora egy bunkó paraszt orvost fogtam ki, de mikor végre hajlandó volt megvizsgálni, ott volt a babám, volt szívhangja is. Viszont a papírjaimat nem volt hajlandó kitölteni, ezért 3 nappal később elmentem a körzetes terhesambulanciára (oktatókórházba!!!), ahol viszont csak egy üres petezsákot láttak, se szívhang, se semmi nem volt észlelhető. Mondtam az orvosnak, hogy 3 napja a másik (nem oktató)kórházban minden rendben volt. Annyi volt a reakciója, hogy az a kórház felszereltebb, jobb a gépük. Egy (iszonyú lassú) héttel később itt is meglett a baba is, a szívhang is, elmúlt egyéves a kislányom.
Szóval kitartást mindenkinek ezekhez a legbizonytalanabb hetekhez, és aki teheti, azonnal magánba menjen, mert a hazai ellátás... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!