Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudom hogy minden...

Honnan tudom hogy minden rendbe van a terhességemmel?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Annyira ideges vagyok. Május 30-án voltam nőgyógyásznál mert vettem két tesztet és mind2 pozitív lett. Elmentünk a férjemmel és kiderült 5 hetes kismama vagyok. Még csak petezsákot láttunk 6mm. Azt mondta a dokim hogy elég június 28-án mennem akkor látjuk a babát és haljuk a szívhangot.(REMÉLJÜK)Szerintetek nem kell későn vissza mennem?? Igazából nagyon ideges vagyok annyira szeretném tudni hogy minden rendben van. Nagyon féltem a kisbabám. Első terhességem úgy hogy azért vagyok ennyire ideges.Hogyan vigyázzak rá hogy most már megmaradjon és fejlődjön rendesen.

2012. jún. 5. 12:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A has szurkálás az mitől van meg a derék fájás? Tényleg a méh tágulásától?? Még ez az egy idegesít.
2012. jún. 5. 18:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok ma elmentem egy másik nőgyógyászhoz a körzetihez mert szurkált a hasam. De annyira felmérgesített. Nem mondott semmit csak annyit hogy korai terhesség embrió még nem látszik. Komolyan mondom én ettől kiakadtam. De semmit nem mondott hogy minden rendben vagy valami:(( Mikortól látható a picúr és a szívhangja???
2012. jún. 6. 12:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Ne mérgelődj!

Nagyban függ a géptől és a nézőtől is, hogy mikor találja meg. Én voltam, aki elmentem magánultrahangra, profi gép és profi szonográfus, 6+4 hetesen már megtalálta (hüvelyi ultrahang volt).

2012. jún. 6. 13:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Én a 7. héten mentem, akkor láttuk és hallottuk a szívét, és hasi UH volt, nem hüvelyi.
2012. jún. 6. 13:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem mai kérdés, de lám, én is elolvastam. Aki ide téved, és tanácstalan, fél, tudja, hogy ez a normális, ebben a korai időszakban sajnos semmit nem tudunk tebni, caak várni és várni. A legrosszabb időszak a terhességben. :)

A szívhang és egyéb kapcsán elmesélem a tavalyi esetemet.

2 vetélésen voltam túl a nagylányom születése után. Szerintem teljesen érthető volt, hogy a pozitív teszt után az első "szúrkálásra" mentem az ügyeletre. Méhen kívüli tüneteim voltak. Abba nem megyek bele, mekkora egy bunkó paraszt orvost fogtam ki, de mikor végre hajlandó volt megvizsgálni, ott volt a babám, volt szívhangja is. Viszont a papírjaimat nem volt hajlandó kitölteni, ezért 3 nappal később elmentem a körzetes terhesambulanciára (oktatókórházba!!!), ahol viszont csak egy üres petezsákot láttak, se szívhang, se semmi nem volt észlelhető. Mondtam az orvosnak, hogy 3 napja a másik (nem oktató)kórházban minden rendben volt. Annyi volt a reakciója, hogy az a kórház felszereltebb, jobb a gépük. Egy (iszonyú lassú) héttel később itt is meglett a baba is, a szívhang is, elmúlt egyéves a kislányom.

Szóval kitartást mindenkinek ezekhez a legbizonytalanabb hetekhez, és aki teheti, azonnal magánba menjen, mert a hazai ellátás... :/

2023. dec. 19. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!