Honnan tudom hogy minden rendbe van a terhességemmel?
Semmi baj nem lesz! Ne aggódj, jobban ártasz az idegeskedéseddel! Szívhang a 8. hét körül lesz, nem késő visszamenned akkor sem! Csak fő a nyugalom!
35 hkm
Gondolom hallotál már arról hogy az elsö 12 hétben ha egy magzat elmegy azoknak 95% beteg lenne ha megmaradna, és csak 5% az ahol az anyánál nincs rendben hormonszint, vagy hasonló dolog miatt megy el.
vagy is tenni nem tudsz csak annyit hogy normal ugyan olyan életet élsz tovább.
Ha nem fejlödik rendesen az ellen nem tudsz semmit sem tenni.
A doki nem csinált rosszat, akkor 9 hetes leszel. Az elsö kötelezö vizsgálat a 9-12 hét között van. Ezelött igazából semmit nem érdemes csinálni, innentöl viszont elég sok vizsgálat lesz. ha nem fejlödne közben akkor levállik és menstruációd lesz.
Amit érzel meg normális, valahogy az elsönél én is így voltam. 6 hetesen volta elöször dokinél, csak egy pontott látott. és negem is csak késöbbre kb a 10-ik hétre hívott vissza. enegem elfogott egy pánik hogy mi lesz.... ez a hormonok voltak. Aztán elkezdtem vérezni. ügyelet... de csak egy enyhe vérzés volt, mint egy orrvérzés, elpattant egy ér a hüvely falán. Még túl is hordtam lányomat a végén.
Másodiknál már nem akartam ezt az idegeskedést végig élni, így csak 10-ik héten mentem orvoshoz. Sokkal jobb volt, mert tudtam hogy terhes vagyok, de valahogy nem idgeskedtem. Már elég nagy volt a baba 10-ik héten, és öröm volt nézni ahogy ott uszkál.
Én korán mentem, az 5. héten, két hét múlva hívott vissza a 7. héten, meghallgattuk a szívét, megkaptam a papírokat, amiket kellett vinnem a védőnőhöz, majd csak a 12. héten megyek vissza, sőt 13. lesz amikorra kaptam időpontot. De azért van későn szerintem, mert a 12. heti UH-ra, akkor kell találkoznom megint a védőnőnél, nekem vinnem kell az összes orvosi vizsgálat eredményét.
Ja, egyébként nagyon elegem van már a vizsgálatokból. nekem is első gyerek, és néha rám tör, h. vajon nem halt e el a pici, mert nekem is 5 hét van a két UH között. Gondolom ez ilyen első babavárási ideg nálunk.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Igen engem is nagyon idegesít hogy ilyen későn kell vissza mennem. Addig idegeskedjek hogy minden rendben van e?! Ráadásul mindig aggódok mindenért hogy most mért szór a hasam alja meg hasonlók. Annyira szeretném ha már hallanám a szívhangját:)
Szerintem ne idegeskedj, mert ez kihat a babára. Biztosan minden rendben. Természetes, hogy aggódsz, de gondolj bele, később sokkal több mindenen fogsz aggódni, akkor mi lesz? :)
22hkm
Szia!
Én is pont így éreztem, mikor kiderült a várandósságom. A 8. hétre kaptam időpontot ultrahangra, hát én nem bírtam ki, elmentem egy magánrendelőbe és 6+4 hetesen már szívhangocskát hallgattunk :)
Ha nagyon félsz, pihenj sokat és ne idegeskedj, az árt a legtöbbet.
Boldog babavárást :)
Erre már én is gondoltam hogy elmegyek 1 héttel előbb:)) Egyébként a hasam alja és a derekam szokott szurkálni. De hála istennek vérzésem nem volt(REMÉLEM NEM IS LESZ) De a dokim szerint a méhem nő:)
Köszönöm mindenkinek a kedves válaszokat. Nagyon bízok benne hogy minden rendben lesz. Nagyon várjuk a férjemmel a kis pocaklakónkat. Remélem azzal csak segítek neki hogy pihenek. El is mentem táppénze ne hogy megemeljem magam. Remélem ezt is jól tettem:)
Szia!
Jól tetted,ha el tudtál menni táppénzre. Én is egyből kiírattam magam,igaz,nekem muszáj volt több okból is.
Most én is ebben a stádiumban vagyok,várom a jövő hetet,hogy végre halljam a kicsi szívét dobogni és megnyugodjak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!