Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen intimtorna? Találok...

Terhesen intimtorna? Találok erről valamit?

Figyelt kérdés

Milyen gyakorlatokat lehet végezni???

Megvettem anno Kriston könyvét,most gyors belelepoztam,de vagy nem voltam elég alapos,vagy nem láttam benne olyan rész,ami kimondottan kismamáknak szólna!!

2012. máj. 30. 13:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Én is pont ezügyben kutakodok.

De jó lenne, ha valaki tudna írni valami konkrétat.

2012. máj. 30. 13:31
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

itten van e :)

előbb írtam a lentebb lévőhöz, szerintem nagyon jó

2012. máj. 30. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:

èn Németországban élek és terhesen nem ajánlják az intim tornát. Szülés utáni napokban rögtön lehet kezdeni, söt nálunk a biztosító még fizet is egy kurzust a szülés után pár héttel.

Fontos szülés után föleg a második baba elött, de terhesen nem ajánlják.

Otthoni több kismamától hallottam már hogy milyen fontos, de itt tuti nem ajánlják.

2012. máj. 30. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Amit én javasoltam, az kifejezetten terheseknek van, és frissen szült anyukáknak.

Nekem nem lett tőle bajom, pedig még utrogestant is kellett szednem.

2012. máj. 30. 13:41
 5/6 anonim ***** válasza:

A Kriston könyvben a gyakorlatoknál le van írva, hogy terhesen hogy kell végezni (pl. nem háton fekve, hanem oldalt, és hogy melyik gyakorlatok ajánlottak). Olvasd el részletesen :)

Én csináltam, mindkét terhesség alatt, mert hajlamos vagyok a süllyedéses problémákra :( Szerencsére így most problémát nem okoz, de lett a szüléskor hólyagsérvem is. Ha nem intimtornáztam volna, szerintem most már Tena betéttel járkálhatnék...

2012. máj. 30. 14:05
 6/6 anonim ***** válasza:

A legjobb, ha valaki a terhesség előtt végez intimtornát, így "felkészültem" vág bele a terhességbe. A vélemények különböznek a terhesség alatti gátizomtornát illetően, van, aki azt mondja (szakember), hogy persze, lehet ugyanúgy, ahogy a terhesség előtt csinálta, valaki pedig azt mondja, hogy lehet, de módjával, és kevesebb gyakorlatot. Ami biztos, hogy a terhesség alatt termelődő hormonok (progeszteron, relaxin), olyan mértékű izomerősödést, mint nem terhesen, nem tesznek lehetővé.

Én a kismamatornán szoktam végeztetni gátizom gyakorlatokat, viszont módjával, és csak fekvő pozícióban.

Egy gyógytornász

2012. máj. 30. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!