Az intimtorna tényleg segít a szülésnél? Van módszer, amivel meg lehet könnyíteni a szülést?
Hallottam olyat,hogy pisilés közben tartogassam a vizeletet már a terhesség elejétől a végéig,hogy erősítsem a hüvelyemet.Hallottam valamilyen légzéssegítő gyakorlatról is,aminek nem tudom a nevét,így nem is tudok utánanézni.Igaz, hogy aki epidurált kap, annak kb.8 órán keresztül nem szabad mozgatniaa fejét, mert iszonyú fejfájása lesz, vagy ez kacsa? HA burokrepesztést és gátmetszést csinálnak, azokat érzéstelenítő után csinálják?
Bocsi a sok kérdésért,de elég kíváncsi természet vagyok,és szeretnék minél többet megtudni a "könnyítő "praktikákról. :)
Rendben!! :)
Köszönöm a segítségedet,aranyos vagy! :)
az intim torna tényleg segít, de elsősorban abban, hogy könnyebben regenerálódsz szülés után. a vizelet "elzárást" épp ott mndták, hogy többet árt vele az ember, úgyhogy azt ne csináld.
van légzés, ami a kitolásnál segít, de ezt élőben kéne megtanulni. (ha nem sikerül, akkor úgyis mondja majd a szülésznő, csak könnyebben érted, ha már előtte is próbáltad).
a beavatkozásokról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert én természetes szülésre készültem, és abban is volt részem. ezt csak ajánlani tudom! minen pillanatot közösen éltünk meg a babóval, hatalmas élmény és nagy közös munka volt!
merre laksz? Bp.11ker-ben van váradnós torna, ott a légzést megtanítják és az intimtornáról is van előadás, lehetőség csatlakozni.
Kedves 2.válaszoló!
22.kerületi vagyok,úgyhogy a 11.kerület nincs olyan messze tőlem. :)
Hanyadik hónapban lehet elkezdeni járni,és mennyibe kerül?Nem tudod véletlenül:
Köszi a segítséget!
szerencséd van! a 22.kerületieknek is ingyenes beutalóval. a Szt.Imre kórházban van a tanfolyam, Bori elérhetőségét megtalálod a honlapon, előbb telefonon egyeztess vele, melyik induló csoportba tud felvenni.
szerintem az, hogy mikor végzed a tanfolyamot, mindegy, úgyis az otthoni gyakorláson múlik a dolog sikere. annyi biztos, hogy nagy pocakkal nehéz végezni a sok gyakorlatot (ha már megtanultad, utána napi 5-10 perc kell csak, a tanfolyam alkalmak viszont 2 órásak).
jó babavárást!
Hűűűha! :)
Nagyon szépen köszönöm!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!