Egy szobában a babával vagy külön? Kinek mi a véleménye erről?
2 szobás lakásban lakunk egyelőre, az egyik a háló a másik a nagyszoba. Én azt szeretném, ha a hálót alakítanánk ki a kisszobának, a nagyszoba meg lenne ilyen alvós/vendég fogadós. Párom nem igazán akarja, mert túl sok a bútor, a nappaliban van egy 3+2+1-es kanapé, a hálóba nem rég vettünk egy szuper franciaágyat memória matraccal. Ő azt szeretné, ha a hálóban lenne a kiságy. Tényleg nem tudom mit kéne kezdeni. Más hogy oldotta meg az ilyen jellegű problémákat?
Azt olvastam a dr. Spock könyvében, hogy 3 hónapos kor után már célszerű külön szobába tenni a babót.
Vélemények?
Mi pedig családi házban lakunk, 3 szoba + 1 vendégszobánk van (ezt nem használjuk), mégis egy szobában alszunk a 21 hós lányunkkal. Távol esnek egymástól a szobák, főleg ha még csukva is lenne az ajtó, így nekünk kezdettől fogva az volt természetes, hogy a hálószobában aludjunk. Az ő szobája játszószoba egyelőre, a nappali pedig nappali.
Ritka, hogy az apuka szeretne egy szobában aludni a babával. :-) Hát nem egyszerű a helyzet. Maga a tény, hogy dr Spock szerint 3 hósan célszerű külön tenni a babát, nem jelent semmit, én szeretem a könyvét, de azért sok mindenben elavultak már a tanácsai. Attól nem fog elromlani a gyereked, mert egy szobában alszol vele, legalábbis nekünk semmilyen problémánk nincs a kislányunkkal. Azt kell megtalálni, ami mindenkinek megfelelő helyzet, főleg hogy az elején arra is kell gondolnod, hogy a fél éjszakát a babáddal fogod tölteni, tehát azt a helyiséget, ahol ő van, úgy célszerű kialakítani, hogy neked is kényelmes helyed legyen.
Nekünk is másfél szobánk van, a kicsi a háló, a nagy a nappali (volt), itt van babasarok kialakítva (kiságy, pelenkázó). Én itt alszom a gyermekkel, nekünk így jó. Ha éhes éjszaka, megébredek egyből, viszont sem Ő sem a férjem nem kel fel :)
Aztán ha már nem szopikál éjszaka, visszaköltözöm a hálóba (persze bébiőrrel).
Nekünk galériánk van, szóval külön szoba is meg nem is :-)) Eddig nagyon jó volt, de most már ha valamelyikőnk este kimegy pisilni/inni vagy tovább nézne TV-t, olvasna akkor a lányunk felébred :-( Van egy kisebb szobánk, ott vannak most a szekrények, gondolkozunk hogy átrendezzük a lakást.
Barátnőméknél nincs ilyen gond, ott simán alszik a baba egész este. Szóval babafüggő. Ez pont egy olyan dolog, ami szülés után derül ki :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!