Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy szobában a babával vagy...

Egy szobában a babával vagy külön? Kinek mi a véleménye erről?

Figyelt kérdés

2 szobás lakásban lakunk egyelőre, az egyik a háló a másik a nagyszoba. Én azt szeretném, ha a hálót alakítanánk ki a kisszobának, a nagyszoba meg lenne ilyen alvós/vendég fogadós. Párom nem igazán akarja, mert túl sok a bútor, a nappaliban van egy 3+2+1-es kanapé, a hálóba nem rég vettünk egy szuper franciaágyat memória matraccal. Ő azt szeretné, ha a hálóban lenne a kiságy. Tényleg nem tudom mit kéne kezdeni. Más hogy oldotta meg az ilyen jellegű problémákat?

Azt olvastam a dr. Spock könyvében, hogy 3 hónapos kor után már célszerű külön szobába tenni a babót.

Vélemények?

2012. máj. 30. 12:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk hely híjján egy szobában alszunk és kényelmesebb is így, mert még éjjel ébred és cicizik. Nemsokára költözünk, és akkor majd lesz szobája. De amíg nem alussza át az éjszakát, nem látom értelmét külön tenni. El fog mindennek jönni az ideje, kár siettetni, erőltetni a dolgot (én legalábbis így látom)
2012. máj. 30. 12:49
 12/23 anonim ***** válasza:
71%

Mi pedig családi házban lakunk, 3 szoba + 1 vendégszobánk van (ezt nem használjuk), mégis egy szobában alszunk a 21 hós lányunkkal. Távol esnek egymástól a szobák, főleg ha még csukva is lenne az ajtó, így nekünk kezdettől fogva az volt természetes, hogy a hálószobában aludjunk. Az ő szobája játszószoba egyelőre, a nappali pedig nappali.

Ritka, hogy az apuka szeretne egy szobában aludni a babával. :-) Hát nem egyszerű a helyzet. Maga a tény, hogy dr Spock szerint 3 hósan célszerű külön tenni a babát, nem jelent semmit, én szeretem a könyvét, de azért sok mindenben elavultak már a tanácsai. Attól nem fog elromlani a gyereked, mert egy szobában alszol vele, legalábbis nekünk semmilyen problémánk nincs a kislányunkkal. Azt kell megtalálni, ami mindenkinek megfelelő helyzet, főleg hogy az elején arra is kell gondolnod, hogy a fél éjszakát a babáddal fogod tölteni, tehát azt a helyiséget, ahol ő van, úgy célszerű kialakítani, hogy neked is kényelmes helyed legyen.

2012. máj. 30. 12:58
 13/23 anonim ***** válasza:

Nekünk is másfél szobánk van, a kicsi a háló, a nagy a nappali (volt), itt van babasarok kialakítva (kiságy, pelenkázó). Én itt alszom a gyermekkel, nekünk így jó. Ha éhes éjszaka, megébredek egyből, viszont sem Ő sem a férjem nem kel fel :)

Aztán ha már nem szopikál éjszaka, visszaköltözöm a hálóba (persze bébiőrrel).

2012. máj. 30. 12:59
 14/23 anonim ***** válasza:
49%
bar meg nem szuletett meg, de mi kulon szobaba tesszuk majd marcsak azert is mert olyan pici a haloszobank hogy nem is ferne el egy kisagy. persze a szobaajtok nyitva lesznek es egymas melletti a ket szoba.
2012. máj. 30. 13:00
 15/23 anonim ***** válasza:
Nekünk is 2 szobánk van. A nagyobbik a nappali/háló egyben, a másik (még) úgymond "raktár" szoba. Itt tartunk egy csomó lomot, de ebből lesz majd később a gyerekszoba, bár míg pici velünk fog lakni a nagyszobában. A 3 hónapot elég korainak tartom, de majd meglátjuk, hogy meddig lesz velünk egy szobában, na meg persze attól is függ, hogy mikorra készülünk el a gyerekszobával.
2012. máj. 30. 13:14
 16/23 anonim ***** válasza:
70%
Én azt olvastam, hogy a gyermekágyi halál azért van, mert a gyerek nem az anyjával (anyján) alszik. Valami összefüggést találtak a gyerek és az anyja lélegzésében. Én nem vagyok szülő, sem nő, de az biztos, hogy az embergyereknek történelme során nem régóta van kiságya..
2012. máj. 30. 13:22
 17/23 anonim ***** válasza:
55%
A fiamnál én is ezen dilemmáztam, míg terhes voltam vele. Aztán úgy döntöttünk, hogy a mi szobánkban lesz a kiságya. Aztán jól magunk közzé kapattuk, így velünk egy ágyban alszik.:) Persze tudom, hogy nem jó így, ráadásul nekem kényelmetlen is. Én jövő hónaptól akarom átszoktatni a kiságyában, azután, hogy leállamvizsgáztam. Addig nem akarok vele éjszakázgatni, kipihent akarok lenni, míg le nem vizsgázok. Mindenképpen átkapatom, ugyanis novemberben szülöm a kistesót. 14hkm
2012. máj. 30. 13:35
 18/23 anonim ***** válasza:
Mi úgy tervezzük, hogy az elején a kiságynak le lesz szedve az oldala, és oda lesz tolva a nagyágyhoz. Szoptatáshoz így kényelmes, illetve az anya légzésszabályozóként működik. A csecsemők még sokszor elfelejtenek levegőt venni, viszont képesek átvenni az anya légzésritmusát, ha egy helyen alszanak. A keleti kultúrákban, ahol még mindig együtt alszanak, ismeretlen a bölcsőhalál, a kutatások szerint ezért is. Na meg az sem elhanyagolható szempont, hogy a csecsemő nem arra lett kitalálva, hogy egyedül aludjon. Az evolúció úgy alakította ki, hogy nála az egyedüllét egyet jelent a halállal, ezért sírnak sokkal többet a külön tett babák. Ők nem tudhatják, hogy egy biztonságos szobában alszanak, távol a ragadozóktól :) Ha majd nagyobb lesz, előbb kicsit eltoljuk az ágytól, aztán majd megy külön szobába. Így természetesebbnek érezzük, mintha 9 hónapig bennem volt, aztán rögtön külön kerül. Ez is része a természetes elválásnak.
2012. máj. 30. 13:38
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
A mi lakásunk sem túl nagy, 2 és fél szobás, viszont 3 gyerekünk van. A gyerekek kezdetektől külön szobában alszanak, a mi szobánkból nyílik az ajtaja, így egyből meghalljuk, ha valamelyik felsír vagy egyéb probléma adódik.
2012. máj. 30. 13:41
 20/23 anonim ***** válasza:

Nekünk galériánk van, szóval külön szoba is meg nem is :-)) Eddig nagyon jó volt, de most már ha valamelyikőnk este kimegy pisilni/inni vagy tovább nézne TV-t, olvasna akkor a lányunk felébred :-( Van egy kisebb szobánk, ott vannak most a szekrények, gondolkozunk hogy átrendezzük a lakást.

Barátnőméknél nincs ilyen gond, ott simán alszik a baba egész este. Szóval babafüggő. Ez pont egy olyan dolog, ami szülés után derül ki :-)))

2012. máj. 30. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!