Miért csinálják ezt a kismamák?
Nagyon visszataszító szerintem, hogy míg sokan képesek súlyos tízezreket költeni mindenféle integrált tesztekre, nehogy beteg gyereket szüljön, addig az alapvető dolgokat nem adják meg a magzatnak, mint például a normális mennyiségű folyadék. Inkább azt nyávogják, hogy ők csak napi 1 litert tudnak inni, ha pedig baj történik, akkor magukon kívül mindenkit okolnak.
Egyszerűen nem értem ezt.
napi 1 liter kevés. ezt bármelyik orvos, szülésznő vagy ebben a szakmában dolgozó megmondja, és szoktak is szólni a kismamáknak, akik ezt a nem fárasztó dolgot mégis félvállról veszik, pedig sok múlhat rajta.
nyomán jutott eszembe, hogy épp kórházban fekszem. a szomszéd ágyon egy olyan anyuka fekszik, akinek a vizsgálatok fontosak voltak, de mégsem hallgat az orvosokra és iszik eleget, pedig folyadék nélkül baj lehet.
és visszagondolva nagyon sok ilyet ismerek, aki még ki is neveti ezt az egyszerű dolgot, mert szerinte ő jobban tudja.
én sose aggódtam azon mit csinálnak mások
hagy tegye ő élete
Persze, az ő élete, de szerintem nem csak az ő életéért, hanem a saját babája életéért is felelős...
Gondolom a kérdező nemcsak a vízről beszél, hanem általánosságban azokról, akik minden vizsgálatot megcsináltatnak, hogy ne legyen beteg gyerekük, közben meg nem tudják letenni a cigit, isznak alkoholt...stbstb
Én sem értem őket...
igen, valóban így gondolom, ahogy a 7es válaszoló írta. a folyadékot azért írtam példának, mert egy roppant egyszerű és megoldható dolog.
a szomszéd kismamát nem kérdezem, mert az olyannak a szava mdf érdekel, aki 32 hétre akarja megszülni a babát, csak mert néha fáj a hasa miután az orvos ezt visszautasítja, ő leköcsögözi.
szidja a nővérkéket is, hogy nem foglalkoznak vele, holott ő az, aki nem pihen az állítólagos görcsei mellett, a gyógyszereket meg nem szedi.
Én sem értem, de heti egy, maximum két nap én is megfeledkezem róla, mert bevallom, lusta vagyok, és alig egy-másfél liter vizet gurítok csak le, két liter folyadék meg van, de inkább vízre írják, hogy azt kellene inni.
Amúgy a többi nap meg van a két-két és fél liter víz, és a többi.
Napi 8 pohár vizet javasolnak inni, legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!