Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sos! Toxémiás kismamák mit...

Sos! Toxémiás kismamák mit csináljak?

Figyelt kérdés
légyszi írjátok már le, hogy derült ki, mikor, mi történt ezek után.minden amit tudtok erről mondani! Fontos! Nagyon megijesztett a sürgősségin a doki. Nem mondott egy szót sem, csak ráírta a papírra, hogy veszélyeztetett terhes ,középsúlyos praeeclampsia. de nem is mondta,hogy baj van, csak elküldött vérvételre, de nem mondta miért. Itthon tanulmányoztam a papírt, és így néztem utánna mi lehet ez.
2010. ápr. 25. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez szép. Először is ne idegeskedj, másodsorban ha nincs magán orvosod, akkor keresd fela körzetit, el fogja mondani mi a teendő. Én csak félek a toxémiától, magas a vérnyomásom, néha vizes a bokám, de nekem hetente van nagylabor, naponta mérem többször is a vérnyomásom, és bármi van azonnal befektetne a dokim a kórházba.

Otthon semmit nem tudsz tenni, viszont nem tudom bízz-e abban az orvosban, aki ráírta a papírodra ezeket és hazaküldött. Én nem bíznék.

Áruld el nekem hány hetes vagy, mik a tüneteid és miért mentél ügyeletre?

2010. ápr. 25. 13:39
 2/7 A kérdező kommentje:
szia!! Először is köszi, hogy írtál! Tegnap mentem az ügyeletre, reggelre bedagadt a szám, orrom, kezem lábam. És görcsölgettem. Vérnyomásom 90/60 szokott lenni, most pedig már 125/85 körül van, tegnap is ennyi volt. Fehérjét nem találtak eddig vizeletben.Tüneteim között ugye a dagadás, és amit még olvastam tünetnek, az a májjal is kapcsolatos már, jobb oldali szúrás a bordák alatt, ez már kb 2 hónapja van elég erősen, és nem foglalkozott vele senki. Fejfájás, alvászavar. Fogadott dokim van, de nem veszi fel a telefont. Hazaküldött úgy tegnap az ügyeletes orvos, hogy egy szóval sem mondta hogy mi baj, annyit mondott hogy kisebba babu a kelleténél, pedig 1800 g körül van, és bpd-je is megfelelő 79mm. 31 hetes vagyok.
2010. ápr. 25. 13:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Nyugalom, holnapig nem lesz már semmi baj. Hívd holnap is a dokidat, ne idegeskedj. Csinálni fognak gondolom nagylabort, ott nézik a májfunkciót is, ha baj van, azonnal befektetnek.

Én 36 hetes vagyok, 140/80 körül van a vérnyomásom, a bokám dagad, a fejem nem, és fehérje sincs a vizeletemben. Nálam 33 hetesen kezdődött dagadással, de nem olyan mértékben, mint Neked.

A babád jó formában van, nem tudom miért nem megfelelő az 1800 gramm, talán arra nem elég, hogy megszülesen és ne számítson korababának. :)

Nekem a dokim 32 hetesen mondta, hogy innentől már baj nem lehet, utánaolvastam, és tényleg ez az az idő, amikortól a babák "megússzák" mindenféle baj nélkül.

Ha más nem holnap befektetnek, kezelnek 3-4 hétig még visszatartják a babát, az elég ahhoz, hogy 2500 gramm fölött legyen, kontroll alat vagy, és minden rendben lesz.

Vissza fogok olvasni, szorítok Értetek nagyon!

2010. ápr. 25. 15:22
 4/7 anonim ***** válasza:
szia!nekem is toxémiám volt terhesen,nekem a vérnyomásom volt iszonyatosan magas,de nem volt fehérjém és nem is dagadtam,csak a végén.nem lesz semmi baj,nyugodj meg!vérnyomásra írnak bogyót.egyél nagyon kevés sót,ne egyél olyan ételt,ami tele van sóval,pl zacskós leves.egyél sok almát,az vízhajtó.
2010. ápr. 25. 16:52
 5/7 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a bíztatást!! Remélem nem lesz semmi baj! Holnap vérvétel, és felkeresem a magándokit! Írok mi lett. Köszi a szorítást!
2010. ápr. 25. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia, várom ám a híreket!
2010. ápr. 26. 14:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Na nem lett semmi baj, vérvétel eredménye minden negatív:) Egészséges a picike is:) Már 2100 g, most töltöttem tegnapelőtt a 32 hetet! Köszi mindenkinek a válaszokat!!
2010. máj. 1. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!