Sos! Toxémiás kismamák mit csináljak?
Ez szép. Először is ne idegeskedj, másodsorban ha nincs magán orvosod, akkor keresd fela körzetit, el fogja mondani mi a teendő. Én csak félek a toxémiától, magas a vérnyomásom, néha vizes a bokám, de nekem hetente van nagylabor, naponta mérem többször is a vérnyomásom, és bármi van azonnal befektetne a dokim a kórházba.
Otthon semmit nem tudsz tenni, viszont nem tudom bízz-e abban az orvosban, aki ráírta a papírodra ezeket és hazaküldött. Én nem bíznék.
Áruld el nekem hány hetes vagy, mik a tüneteid és miért mentél ügyeletre?
Nyugalom, holnapig nem lesz már semmi baj. Hívd holnap is a dokidat, ne idegeskedj. Csinálni fognak gondolom nagylabort, ott nézik a májfunkciót is, ha baj van, azonnal befektetnek.
Én 36 hetes vagyok, 140/80 körül van a vérnyomásom, a bokám dagad, a fejem nem, és fehérje sincs a vizeletemben. Nálam 33 hetesen kezdődött dagadással, de nem olyan mértékben, mint Neked.
A babád jó formában van, nem tudom miért nem megfelelő az 1800 gramm, talán arra nem elég, hogy megszülesen és ne számítson korababának. :)
Nekem a dokim 32 hetesen mondta, hogy innentől már baj nem lehet, utánaolvastam, és tényleg ez az az idő, amikortól a babák "megússzák" mindenféle baj nélkül.
Ha más nem holnap befektetnek, kezelnek 3-4 hétig még visszatartják a babát, az elég ahhoz, hogy 2500 gramm fölött legyen, kontroll alat vagy, és minden rendben lesz.
Vissza fogok olvasni, szorítok Értetek nagyon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!