Anyukák! Van köztetek, aki nem ment el az amniocentézisre, mert a többi vizsgáltat jó lett, és mégis betegen született a babája?
Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 08:59
11/12 anonim válasza:
Bocsánat, hogy beleszólok, de úgy gondolom, butaságot ne írjunk. Az amnio diagnózist ad, tény! Nemhogy nem biztos, hanem tény!
Én nem csináltattam anno amniot (4 éves a lányom), mert quartett tesztet végeztettem (kicsit sok volt a magzatvizem, ezért javasolták, de minden más eredményem jó volt). Féltem a kockázattól. De nekem teljesen egészséges a kislányom.
12/12 anonim válasza:
Az 1.és a 10. vagyok.Így van,ahogy a 11. válasuoló írja.Amire szűrik az amnio illetve korion-biopszia keretein belül a babát(általában 13,18,21 kromoszóma eltérések),az az eredmény 100%,hiszen kromoszóma vizsgálatról van szó.Az értelemszerű,hogy nem az összes rendellenességről van szó,de hát nem is ez volt a kérdés(illetve nem hiszem,hogy valaki azt gondolná mindenre szűrik).Ha valakinél-az alapból szűrendő rendellenességeken kívül-valami másra is fennáll a kockázat-ami genetikai erdetű-(vérzékenység,anyagcserezavar,izomsorvadás,stb.)akkor arra is vizsgálják/tenyésztik a levett mintát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!