Anyukák! Van köztetek, aki nem ment el az amniocentézisre, mert a többi vizsgáltat jó lett, és mégis betegen született a babája?
Igen, a barátnőm.
Neki mondjuk a tarkóredő és az AFP is határértéken volt, ezért elküldték genetikára.
Ott kinevették, hogy mit akar, majdnem jók a leletei, megvizsgálták, nem találtak semit nála. Felajánlották a mintavételt, de visszautasította.
Kislánya egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel született, ma 2,5 éves fizikailag és szellemileg is enyhén vissza van maradva, heti 3x járnak vele gyógypedagógushoz, különféle fejlesztésekre.
én a komblt tesztet sem csináltattam meg,mert sem az afp,sem az uh nem indokolta,plusz azt mondták 1.gyereknél nagyobb a rizikó.
az amnio vetélést okozhat. a kombinált tesz és az uh is elég kell h legyen,de egyik sem 100%. sőt az amnio sem az.
Kedves utolsó, elvileg akkor semmi sem jó...
Bármi vetélést okozhat, például nekem is emelgetnem kell itthon, a nem könnyű lányomat.
Én a jó eredmények ellenére kértem az amniot, és nem bántam meg...
kedves utolsó, és hány napot pihentél az amnio után,nekem kétéves a fiam, félek,nehogy véletlenül megemeljem.
-egyik előző válaszolónak, akinél az amnio után derült ki,hogy baj van, és elvették a babát,kérdezném,hogy hány hetesen ment az amniocentézisre?mert én 19 hetesen kaptam időpontot a tanácsadásra...
4-es válaszoló vagyok. Semmit sem pihentem sajna, két és fél éves a lányom, azért néha néha meg kell, hogy emeljem, autóba be ki, fürdésnél, stb. Párom kint dolgozik, nem sokat tud segíteni.
Itt nálunk nem tudtak példát mondani rá, hogy valaki az amnio miatt vetélt volna el. Nekem 18 hetesen csinálták, 3 hét múlva lett meg az eredmény. Én nem csináltattam kombinált tesztet, pont ezért.
A tarkóredő is jó lett, és az afp-m meg rendkívűl jó, azt mondta a védőnő. 2 gyerekem van, 37 éves vagyok, de a két egészséges gyerek meg nem garantálja, hogy a harmadik is az lesz.
24hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!