Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák! Van köztetek, aki...

Anyukák! Van köztetek, aki nem ment el az amniocentézisre, mert a többi vizsgáltat jó lett, és mégis betegen született a babája?

Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 08:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Én csak azt tudom írni,hogy egy ismerősöm a kora miatt-35 évesen-bevállalta(a nagyon jó leletek,egy egészséges gyerek ellenére)és kiderült,beteg a baba.Nem is tartotta meg,és áldja az eszét,hogy megcsináltatta.
2012. máj. 17. 09:13
 2/12 anonim ***** válasza:
71%

Igen, a barátnőm.

Neki mondjuk a tarkóredő és az AFP is határértéken volt, ezért elküldték genetikára.

Ott kinevették, hogy mit akar, majdnem jók a leletei, megvizsgálták, nem találtak semit nála. Felajánlották a mintavételt, de visszautasította.

Kislánya egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel született, ma 2,5 éves fizikailag és szellemileg is enyhén vissza van maradva, heti 3x járnak vele gyógypedagógushoz, különféle fejlesztésekre.

2012. máj. 17. 09:32
 3/12 anonim ***** válasza:
32%

én a komblt tesztet sem csináltattam meg,mert sem az afp,sem az uh nem indokolta,plusz azt mondták 1.gyereknél nagyobb a rizikó.

az amnio vetélést okozhat. a kombinált tesz és az uh is elég kell h legyen,de egyik sem 100%. sőt az amnio sem az.

2012. máj. 17. 09:56
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Kedves utolsó, elvileg akkor semmi sem jó...

Bármi vetélést okozhat, például nekem is emelgetnem kell itthon, a nem könnyű lányomat.

Én a jó eredmények ellenére kértem az amniot, és nem bántam meg...

2012. máj. 17. 10:08
 5/12 A kérdező kommentje:

kedves utolsó, és hány napot pihentél az amnio után,nekem kétéves a fiam, félek,nehogy véletlenül megemeljem.

-egyik előző válaszolónak, akinél az amnio után derült ki,hogy baj van, és elvették a babát,kérdezném,hogy hány hetesen ment az amniocentézisre?mert én 19 hetesen kaptam időpontot a tanácsadásra...

2012. máj. 17. 10:39
 6/12 anonim ***** válasza:
44%
én a nagyokat sem emelgetem,van 2 szép lábuk,elég nagyok már h használják őket
2012. máj. 17. 10:41
 7/12 anonim ***** válasza:
31%
hát igen, 18 hetes uh után csinálják. és elvetetniegy 20 hetes babát,mert LEHET h beteg? én képtelen lennék rá. hibaszázalék így is-úgy is van
2012. máj. 17. 10:42
 8/12 A kérdező kommentje:
nagy dilemma ez, már maga a vetélés lehetősége, és utána meg hogy mit döntesz, ha isten ments probléma van...
2012. máj. 17. 10:52
 9/12 anonim ***** válasza:

4-es válaszoló vagyok. Semmit sem pihentem sajna, két és fél éves a lányom, azért néha néha meg kell, hogy emeljem, autóba be ki, fürdésnél, stb. Párom kint dolgozik, nem sokat tud segíteni.

Itt nálunk nem tudtak példát mondani rá, hogy valaki az amnio miatt vetélt volna el. Nekem 18 hetesen csinálták, 3 hét múlva lett meg az eredmény. Én nem csináltattam kombinált tesztet, pont ezért.

A tarkóredő is jó lett, és az afp-m meg rendkívűl jó, azt mondta a védőnő. 2 gyerekem van, 37 éves vagyok, de a két egészséges gyerek meg nem garantálja, hogy a harmadik is az lesz.

24hkm

2012. máj. 17. 11:03
 10/12 anonim ***** válasza:
59%
Az 1. válaszoló vagyok:Ő a 19. hétben volt,amikor levették a mintát,és a 22.-ben volt,amikor kiderült,baj van.Meg kellett szülnie...különben én már 2x csináltattam meg-az elsőnél 35 éves voltam,a leleteim jók voltak,ám én féltem a korom miatt(a baba egészséges,minden oké),a 2.-nál idén márciusban 39 éves voltam,az Uh eredményem tökéletes volt,én mégis egyből a CVS-t választottam.Most is minden oké.Én egyáltalán nem bántam meg,sőt!
2012. máj. 17. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!