35-37éves kismamák, titeket elküldtek, vagy akarnak küldeni amniócentézisre?
Köszönöm a válaszokat, igazából és 35múltam,- éppen, és 3.babát várom. MÉg az elején vagyok a terhességnek, csak elgondolkodtam rajta, hogy erre a vizsgálatra majd köteleznek, vagy én döntöm el, hogy menjek-e vagy sem.
Egyébként nektek a 12heti vérvétel és ultrahang eredménye milyen volt?
39 éves voltam, első babával és nem köteleztek, csak javasolta az orvosom, bár minden uh és vérvétel tökéletes volt. Azt mondta, ebben a korban nagyobb a beteg baba kockázata, mint az aminio következtében fellépő esetleges vetélés százaléka.
Minden rendben ment utána is, most 10 hónapos a kisfiam :)
Az orvosom azt tanácsolta, amikor rákérdeztem, hogy ha szánok rá pénzt, akkor az Istenhegyi Klinikán csináltassak kombinált tesztet, és az uh-ot Hajdú Krisztinával végeztessem el, mert ha valahol, akkor ott a lehető legpontosabb eredményt kapom. Tudom, hogy csak kockázatbecslés, de nagyon jó lett az eredményem. Ha nem lett volna jó, a helyszínen kértem volna chorionboholy-biopsziát, nem vártam volna addig, amíg mehetek amnio-ra.
Nem mertem belevágni alapból az amnio-ba, így is feküdtem a 12 hétig fenyegető vetélés miatt, az utóbbi hetekben pedig fenyegető koraszülés miatt...
Sem a nőgyógyászom, sem a genetikus nem akart küldeni! Mindkettő az integrált tesztet ajánlotta, meg is csináltattam. 1:15000 és 1:50000 lett az eredmény, ezért mindketten azt mondták, semmi szükség további vizsgálatokra.
21+4 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!