Én egy olyan nővel, aki tehernek érzi a gyerekét, nem akarok beszélgetni, nemhogy győzködni.
Csak a magad verzióját vagy hajlandó elfogadni, mert így könnyebb elviselni azt a tudatot, ahogy gondolkodsz.
Sajnálom, de ez nem természetes. Ez van, törődj bele, de ne akard már a normális anyáknak megmagyarázni azt, hogy ők hogy éreznek.
17-45! Látom, kötöd az ebet a karóhoz. Azt ne mondd, hogy az anyaság csupa öröm, boldogság és semmi nehézség nincs benne. Mert ez nem igaz. Szerinted boldogságot okoz, ha sír a gyerek, eleget eszik vagy nem, mi lehet a baja, átvirrasztott éjszakák... Vagy öröm egy lázas, hányós gyereket pátyolgatni? Ha valami dolgod van, és nem tudod a gyereket hova tenni, akkor bizony vinni kell magaddal, ami egyáltalán nem kényelmes, ugyanis a gyerekek sírnak, tudod, ülsz valahol, a gyerek üvölt, mindenki téged néz, rólad folyik a víz... A gyerek lemondással is jár. Nem mehetsz oda és akkor, amikor akarsz, hiszen igazodnod kell hozzá. Vagy te talán nem ezt teszed?
Persze, sok boldogságot is okoz, de nem csak azt. Ha valaki gyereket vállal, ne számítson arra, hogy hű de nagy boldogság és más semmi, a baba csak gügyög és édesen alszik. Mert ez nem igaz. Rengeteg áldozattal, lemondással jár egy gyerek. Aki mást mond, hazudik. Vagy még nincs gyereke.
hát elösszöris annak az anyukának üzenek aki nem nagyon van oda a gyermeké ért baromira elitélem és gyülölöm az olyan embert aki nem szereti vagy veri a gyerekét !!! esetleg ! az én anyámis ilyenvolt hogy meg szült 3-om gyereket és engem ütött vert és éreztette velem hogy csak a pénz miatt szült meg a növéremetis és ezt tett erössé most egy boldog 19 éves kismama vagyok és minden szeretetem a kis fiamélessz és a páromé és lesütném a meszemem ilyen irások után és lesüllyednék a föld alá!! persze nyilván nem azt akarom mondani h verted a gyereked de kinyilvánitani hogy tehet az szégyen !!
kedves kérdező ez a ti döntésetek ha nem érzed magad elég felnöttnek egy baba vállaláshoz akkor menny abortuszra nem elkébzelhetö hogy az embert mégis megtartja ugy h nem éet akkor az lessz hogy ott a baba mindenkire ráhaggya buli izé hozé és ez nemvalo a babához jó döntés és sok eröt hozzá !
"és lesütném a meszemem ilyen irások után és lesüllyednék a föld alá!! persze nyilván nem azt akarom mondani h verted a gyereked de kinyilvánitani hogy tehet az szégyen !! "
Nos, a megfogalmazásod, amit kissé nehéz volt kibogozni, egyértelműen arra utalt, hogy szégyellnem kellene magam. Nos, nem fogom, mert szükségtelen. Tapasztalatlan vagy, ez tény, és az öcséd nevelése nem azonos a sajátodéval, amit ezt majd látni fogod.
Tulajdonképpen sajnálom azokat, akik ennyire rózsaszín buborékban indulnak neki az anyaságnak, mert ők koppannak a legnagyobbat.
És még egy dolgot, amit valószínűleg 19 évesen nehéz megérteni: az a nő, aki tanult és a szakmájában is letett valamit az asztalra, ezáltan komoly megbecsülésnek örvend, az valószínűleg jobban érzi a lemondást, mint az, aki a gyerekszülésen kívül semmi produktívat nem tett életében. Mert épphogy kikerülve az iskolából ugyan miről mond le egy nő? A bulikról maximum. Ha valakinek a gyermeke az egyetlen "hasznos" dolog az életében, akinek ez az élete egyetlen értelme, az nyilván más szemmel tekint a dologra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!