Kedves Kérdező!
Véletlen ilyen fontos dologban nem létezik! Mindent nem irányíthatunk, az életünk sem csak rajtunk múlik.
Azért, hogy élhess, elvennél egy életet? Furán hangzik, nem?
Mivel a Babád Belőled is lett,már a részed, akár akarod, akár nem. Ha elveszed az életét, magadból is megölsz egy részt.
3 embert ismerek közelebbről, Aki abortuszon esett át, s mindegyik utána ismerte föl a helyzet súlyosságát. Előtte talán úgy voltak vele, mint Te. Szabadulni akartak a "helyzettől".Egyikük teljesen belezavarodott, lefogyott kb. 40 kg-ra, és 15 éve nyugtatókat szed, pszichiáterhez jár hetente. Másik kettő nyugtalan, mindenkiben a rosszat látja, nem találja a helyét a világban.
Ilyenkor az ember hajlamos a csőlátásra, 1 szempont figyelembevételével. Nem pazarolnám az időm a meggyőzésedre, ha nem látnám úgy, ez a tett maga a pokol!!
Na ja, Magyarországon a nők kb 1/3-a esett át élete folyamán művi abortuszon... namost milliós tömegből okvetlenül lesz olyan is, aki nagyon megbánja meg olyan is, aki ma is ezt tenné, olyan is, aki felszabadult lesz tőle, és olyan is, aki mély depresszióba esik. (egyébként csakúgy, mint a szülésnél, ami még nagyobb tömeget érint)
Az viszont biztos, hogy aki valamilyen irányba nyomja ezeket az embereket, az a továbbiakért általában nem tud, és nem is akar felelősséget vállalni... ezért azután szerintem - hacsak nem konkrétan az a kérdés, hogy "te mit tennél" - akkor a "szüld meg" vagy a "vetesd el" válaszok felelőtlenek. Az illető emberpár ezt majd ezt eldönti, és az ilyen vagy olyan következményeit is ők viselik és fogják viselni, nem a szorítón kívülről drukkolók...
Kedves kérdező!
Tudom, nem szorosan a kérdésre a válasz, de ha még nem döntöttetek, kérlek jól gondold át!Féltelek titeket! Én a helyedben megtartanám a babát!
Nekem most 3 hónapos a kisfiam. nem mondom, hogy olyan könnyű és rózsaszín a baba gondozása, különösen kezdetben, mint ahogy azt a baba-magazinok lefestik, de a legszuperebb dolog mégis a világon! Engem az ütött legjobban szívem, amikor rájöttem: van valaki a világon, akinek csak én lehetek az anyja és amiatt, hogy én vagyok, ő feltétel nélkül megbízik bennem és szeret. Akkor is, amikor bénáztam az elején és már harmadszorra öltöztettem át szegényt, mert egyszer rosszul raktam fel a pelust - átázott -, aztán meg nyakon öntöttem fél deci tejjel, mert rosszul zártam be a cumisüveget :)ha szomorú, nálam nyugszik meg és hatalmas vigyorral köszönt!
A Te kisbabád is tőled remél mindent! Te vagy neki az egyetlen esély az életre. és vele is utazhattok! Picit több lesz a cókmók az biztos, de nagyon élvezni fogjátok. Ráadásul ott az az élmény is, hogy Te vagy az és a párod, aki egy új kis embernek megmutatja a világot! Szinte mindent te mutathatsz neki először...
Na jó befejezem, mert nagyon hosszú lett...lényeg, hogy kérlek, gondold át jól! nagymama korodra az utazásokból max fényképek maradnak, de a gyermeked és az ő gyerekei lesznek azok, akik majd meglátogatnak és ott lesznek melletted!hajrá!Vágj bele! nagy kaland, nekem elhiheted! :)
Elvi86, az anyaság lehet a legszuperebb dolog NEKED, de bosszúság és kínszenvedés másnak, főleg, ha nincs kivel-hol-miből. Tényleg nem tudom megérteni, miért kell agitálni a másikat. Van egy 20 éves gyerekem, ezért bizton állítom, hogy a gyereknevelésnél millió kellemesebb és kényelmesebb dolog van a világon. Mert az anyaság nem folyamatos méznyalás, csak sajnos sok anya nem mer panaszkodni, mert "megszólják". Holott sokan igazából titokban siratják a megszokott életüket, ami -ha klassz életük volt - teljesen érthető. Mert ezt visszacsinálni már nem lehet.
El kell fogadni, hogy nem mindenki és nem mindig tekinti pozitív dolognak a gyermekvállalást.
28-nak:
vannak olyanok, akiknek nem kéne soha szülni és ezzel az abortusz megszerzi a létjogosultságát.
Én élvezem a gyerekeimet, nem tudok olyannal mit kezdeni, aki nem így érez. Nem tudom, hogy szégyellned kéne e magad, abban mindenképp, hogy szültél. Sajnálom a gyereked, mert valószínűleg vele is mindig éreztetted.
Törődj, bele, hogy ritka példány vagy és hiába akarod a többi anyába belemagyarázni a te általad elgondolt anyaságot, nincs igazad. Te csak reménykedsz abban, hogy másnak is szar. Szerencsére a legtöbb anyuka rendelkezik megfelelő érzelemmel.
Részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!