Kedves Kérdező, a Néma sikolyt - ha már bespanolják minden abortuszos kérdéshez - vagy egyszer se, vagy ötször kell megnézni... utóbbi esetben rájön az ember, hogy szimpla abortusz-ellenes propagandafilm, adott koncepcióval készült alkotás, ami manipulálni akar...
(valójában a 12 hetes magzat - ami Magyarországon az abortusz-lehetőség végső határa nagykorúaknál - cc. 2 dkg. A Néma sikoly féle filmekben baromira nem ez a téma)
Egyébként meg zuzammen 25-30 perc - ahogy írták is - és nektek kell közösen eldönteni a párotokkal, hogy a ti lelki alkatotokkal és a ti esetetekben mi a legjobb megoldás...
(még érkezik majd az "addörökbeee...légyszilégyszilégyszi" is ..., ugyanolyan kötelező kelléke az abortuszos témáknak, mint a Néma sikoly... persze nem genyázni akarok, ez is tényleg a lehetőségek között van, tényleg át lehet gondolni...)
Honnan tudod? Te akarod kikapartatni, én velük élek. :D
Szerintem én tudom jobban. :PPP
Bocs. :P
Nem tudnám elképzelni nélkülük az életemet. A legszebb dolog az életemben az, hogy anya lehetek. Hogy nemsokára ismét az leszek.
Hogy reggelente én ébresztem őket, hogy tele van gyerekrajzokkal a szekrényem és az, hogy ők egedül szeretnek engem tiszta szivükből, feltétel nélkül és viszont.
Ezt az érzést semmi más nem tudja megadni, se pénz, se szex, se utazás. Semmi.
Nem győzködlek, mert én már rég túl vagyok azon, hogy józanul elmondjam egy kaparósnak, hogy mit veszít, én viszont boldog vagyok. :)
"Tablettát meg azért nem vettünk mert nem gondoltuk volna hogy az első ilyen alkalom után baba lesz a hasamban"
Miért nem gondoltad? A teherbe eséshez pontosan egyetlen egy védekezés nélküli (vagy hibás védekezős) együttlét kell, nem több. Igen is felelőtlen voltál, ha ennyire nem akarsz gyereket, és észre is veszed, hogy hiba csúszott a védekezésbe, akkor rohannod kellett volna esemény utániért.
Nem vagyok vallásos, sem fanatikus abortuszellenes, megértem, ha valaki az abortuszt választja abban az esetben, ha mindent elkövetett ennek elkerülése érdekében. Te nem tettél meg mindent. Remélem tanulsz az esetből.
Szia!
Először is sok erőt neked a döntésedhez. Leírom az én esetemet. (Bízom benne, hogy veled nem történik ilyen!) Párom kb. 23 éves kora óta mondta, hogy szeretne gyereket, a válaszom mindig az volt, hogy éljünk még egy kicsit, fiatalok vagyunk még, utazgassunk, lássunk világot. Én 22 voltam akkor. És mindig csak mondta és mondta a baba dolgot. 25 voltam mikor végre én is elérkezettnek láttam az időt. A 2. próbálkozós hónapban meghalt a párom. Egyik részem örül annak, hogy nem sikerült a baba, a másik pedig nem.
A te döntésed egyébként, én csak leírtam a történetemet, mert ahogy írtad, hogy élni szeretnél még, meg utazgatni eszembe juttattad önmagamat.
Ezt azért gondolják végig, akik azt gondolják, hogy a magzat az még nem igazi élet:
Tizedik hét: a baba már rugdalózik és nagyokat kortyol közben. Apró körmei és a tejfogak csírái is megjelennek a tizedik hétre. A tizedik hétre a magzat akkora, mint egy borsóhüvely, látható a szeme, füle, orra, szája, mind a négy végtagja kifejlődött, ujjakkal, lábujjakkal. A tizedik hétre már kialakult a magzat összes létfontosságú szerve. Működik a szíve, a tüdeje, a veséje, az agya és a belei.
19 éves vagy, nem vagy már gyerek, anyukáinknál még simán természetes volt, hogy 19-20 éves lányok már szültek. Mire akarsz várni? Majd 35 évesen 15 évnyi fogamzásgátló szedése után akarsz gyereket? Aztán majd csodálkozol, hogy nem jön össze...
Ha abortuszra vársz, akkor ne gyerekként, hanem nemkívánt terhességként gondolj a dologra. Az ellenzőkkel meg ne törődj, nem a te életedet élik, nem ők fognak eltartani téged és a gyereket, és egyáltalán, semmi szükség rá, hogy beledumáljanak abba, amihez semmi közük.
A néma sikoly hazug és hatásvadász. 20 év kényszermunkára ítélném azt a nyomorékot, aki ezt megcsinálta, mert a riogatása ennyit minimum megér. Senkit nem szednek ki darabokban az anyjából. Biológusként elkezdtem nézni, de a felénél kikapcsoltam, olyan vastagon és szőrösen lóg ki a lóláb.
A Föld túl van népesedve. Azon kellene dolgozni, hogy minél jobban visszafogjuk az emberi populáció mértéktelen terjedését, mindenekelőtt a fejlett országokban, amelyek a legnagyobb mértékben élik fel az erőforrásokat.
Nem az abortusz ennek az ideális megoldása, de vegyük már a szerencsétlen nőt is emberszámba.
Egyébként tényleg 20-30 perc, altatásban, változó, hogy ki mennyi idő után tér magához. Van, akinek egy-két óra, van, akinek fél nap. Ha jól van, aznap haza is mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!