Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom mit kezjek magammal,...

Nem tudom mit kezjek magammal, mert már a 17. hétben vagyok és sajnos még mindig nem tettem le a cigit. Annyira szeretném de valahogy nagyon nem megy. Napi fél-egy dobozzal megy el. Mit tegyek? Félek, hogy valami baja lesz a picinek!

Figyelt kérdés
2012. máj. 1. 16:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
69%

első trimeszterben tényleg veszélyes, azután pedig megkínzod szegényt. Mivel az érzékszervei, tüdeje egyre feljettebb, MINDENT ÉREZ! Ha cigizel kevesebb oxigén jut el hozzá, oxigénhiányos állapotba kerül, fulldoklik majd a méhedben! Ezt meg akarod várni?

Anyósom is mindhárom terhességét végig cigizte. A legidősebb (saját elmondása szerint) még a légysz@rra is allergiás volt születésétől kezdve, kamaszkorában pedig érszűkülettel műtötték. A többi gyerekének csak apró nyűgjei vannak ehhez képest,de egyikük sem egészséges.

Most két olyan van az ismerettségi körömben, akik cigiznek, mindkettőnek asztmás a babája. Véletlen??? Biztos...

2012. máj. 1. 17:25
 12/25 anonim ***** válasza:
56%

A szomszéd kisfiút jelenleg is kórházban kezelik, mert vért köp. Még nem tudják mitől. Ovis, az anyja végig dohányzott.

Majd a gyereked betegágya mellől is menj ki néha egy-egy szálat elszívni.

2012. máj. 1. 17:36
 13/25 anonim ***** válasza:
32%
Undorító, felelőtlen, akaratgyenge ember vagy. Félsz, hogy baja lesz a picinek? Ha félnél nem cigiznél. Én is elszívtam napi 1 dobozzal, de letettem mikor a teszt pozitív lett. Azóta nem gyújtottam rá. Mindennap küzdelem, hogy ne gyújtsak rá, és nem is fogok, mert van bennem felelősségérzet. De benned?
2012. máj. 1. 17:36
 14/25 anonim ***** válasza:
85%
EZEKET A HOZZÁSZÓLÁSOKAT NE VEDD SÉRTÉSNEK, HANEM BIZTATÁSNAK A LESZOKÁSHOZ!!!!!!!!!!!!! :)
2012. máj. 1. 17:51
 15/25 anonim ***** válasza:
esetleg vegyél olyan leszoktatós elektromos cigit. Van akupunktúrás kezelés is, ami segít, vagy kineziológus.
2012. máj. 1. 17:52
 16/25 anonim ***** válasza:
30%
Úristen! le akarsz szokni, és mégsem, és félsz hogy baja lesz a picinek. És ha tényleg lesz valami baja, mondjuk a tüdejével, és nem tud magától lélegezni, akkor is ezt mondod? Én is cigiztem a 6.hónapig, de csak 1-2 szálat, és azóta nem gyújtottam rá. Most 2 éves a lányom!
2012. máj. 1. 18:16
 17/25 anonim ***** válasza:
30%
Bocs! előző vagyok, ja és 2 éves koráig szoptattam! És te akarod őt szoptatni, mert a tejedben is benne lesz a nikotin!!!!!!!!!!
2012. máj. 1. 18:23
 18/25 anonim ***** válasza:

ha már lenne egy gyermeked, tudnád mennyire rossz az egy anyának ha a baba akár egy picit is beteg, vagy valami baja van.

egyik ismerösömnek aki végig cigizett vese beteg a kislánya és még most 2 évesen is nagyon nagyon kicsike.

szedd össze magad és dobd ki a cigit és ne vegyél többet!!!!

sok kitartást kívánok.

2012. máj. 1. 22:09
 19/25 anonim ***** válasza:

Ha napi 2-3 szalra leredukalnad, az mar jo lenne es meg akkor is lelkiismeret furdalasod lehetne.

Mondom en ezt ugy, hogy sajnos en is dohanyzom es terhessegek alatt ugy raktam le, hogy kb harom het alatt a pozitiv teszttol csokkentettem nullara, tehat sajnos szent en sem vagyok. Az elso nap tertem harom szalra, masodik heten harom fel szalra, harmadik heten reggeli kavehoz fel szal, utana semmi.

Valami ehhez hasonlo taktikat valassz nagyon gyorsan, mert harmincadik hetre tropara mehet a mehlepenyed ilyen mennyisegtol es szulhetsz ideje koran, vagy idore egy ket kilos babat, akinek meg utana is baja lehet.

Es hidd el: kisebbik gyermekem hurutra hajlamos, minden kohogos idoszaknal eszembe jut, hogy mi van, ha az a harom hetnyi napi 1-3 szal tehet errol. Pedig nem valoszinu.

Akkor te mit fogsz erezni, ha nagyobb baja lesz a babanak? Ez nem az a hiba, amit utolag kijavithatsz, sot, ez nem hiba, hanem bun.

Ez a mennyiseg mar nem terhesen sem keves egyebkent, en eddig harom nap alatt szivtam el egy doboz cigit, mostanaban ket nap alatt elmegy es erzem, hogy tobbet kohogok, jobban kifulladok futas kozben, tobb penz megy el, szoval mar korlatozom egy hete vissza magam napi max het szalra, amit tovabb csokkentek napi 5 szalra, ez biztos.

Szeretek dohanyozni, de nem bantanam emiatt a gyermekemet.

A baratnom peldaja: o kb ennyit szivott terhesen, mint te. 32. Hettol heti ket vizsgalatra jart, mert rossz volt az aramlas, kicsi a baba. Bent marat 39 hetig, de akkor mar inditottak, mert tonkrement a lepeny, fogyott utolso heten a pici. 2200 grammal szuletett, hosszu volt, valoszinuleg normal esetben negy kilohoz is kozelithetett volna, de szo szerint sovany volt es nagyon-nagyon rancos. A korhazbol zokogva hivott a baratnom, nagyon nem dicsertek meg, a mehlepenyet mutogattak a tanulo szulesznonek, hogy igy nez ki egy dohanyos lepeny, szurkebb es be vannak szukulve az erek, meg kisebb is lehet. A baba miatt is sirt meg hetekig. Sajnaltam, de segiteni ilyen esetben mar senki sem tud, ez az a dolog, amit sajat magunknak kell megcsinalnunk, utolag viszont a gyermekunk is viselheti a kovetkezmenyeit.

Legy okos!

2012. máj. 4. 21:15
 20/25 anonim ***** válasza:
Utolsónak: a barátnőd ezután cigizett tovább? Kíváncsi lennék, rá bírt-e gyújtani azután, hogy így látta a babáját!
2012. máj. 5. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!