Milyen vastartalmú ételek vannak?
Nem vagyok vashiányos, de a 32. heti vérvétel alapján határeseten vagyok. Most vagyok a 35. hétben. A védőnő azt mondta, hogy ez csak még valószínűleg lejjebb fog menni a szülés megpróbáltatásai után valamint a szoptatással.
Szeretnék bevinni vasat, de természetes módon.
Mit egyek?
Szia!
Úgy 1hónapja volt 1 hasonló kérdés.Bemásolom a linket,keress rá.Boldog baba várást és könnyű szülést kívánok!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
32 hetes
Vastartalmú élelmiszerek:
sovány marha-, birka-, csirkehús, szardínia
különbözõ müzlik (meg kell nézni az összetevõiket!)
bab, csicseri borsó, lencse, tofu, brokkoli, borsó, újhagyma, spenót, burgonya
kesu-dió, napraforgómag
szárított barack, mazsola, füge
tojás
A test könnyebben feldolgozza a vasat, ha elég C-vitaminhoz is jut.
Szia!
Még az előzőekhez:
CÉKLA
én vérszegény voltam, de nem tudtam vasat szedni, mert mindenféle kijött belőlem.
Májat, brokkolit és céklát ettem, rengeteget.
Télen pedig narancsot és mandarint.
Nagy mennyisegben tartalmaz vasat: - sóska, ribiszke, retek, mák, dió, mogyoró, kakaó, vargánya és a csipkebogyó, valamint a vörös húsok, bárány-, nyúl-, libahús, máj
Kisebb mennyiségben, de tartalmaz vasat:
- spenót, brokkoli, cékla, újhagyma, burgonya, napraforgómag, pisztácia, tökmag, szárított barack, mazsola, füge, szilva, tojás, köles, vörös szőlőlé, vörös bogyós gyümölcslevek, répa, spárga, fejes saláta, málna, meggy, narancs, kajszibarack, körte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!