A baba is érzi az ételek ízét, ami eljut hozzá?
IGEN!!
A magzatvízen keresztül!
A méhben a magzat jobban érzékeli az ízeket, mint a felnõttek, mert a terhesség ötödik és hetedik hónapja között több érzékelõbimbó található a kicsi szájában, mint a felnõttekében. A terhesség vége felé ezek a "fölös" érzékelõbimbók fölszívódnak, visszafejlõdnek. Egyes szakemberek szerint ez azzal magyarázható, hogy a mai civilizált világban az ízlelés már nem létszükséglet.
Bár az anyaméhben a magzat a köldökzsinóron keresztül táplálkozik, a kicsik mégis isznak a magzatvízbõl, mely aztán vizelet formájában távozik a szervezetükbõl. A kortyolással ugyanis fejlesztik a vese mûködését. A magzatvíz tükrözi az anya táplálkozását és hormonális állapotát: íze változó, de fõként cukor és só található benne. A babák egyértelmûen az édes ízt részesítik elõnyben. Ezt egy német professzor állapította meg, amikor terhes nõknél mesterségesen próbálta meg pótolni a magzatvizet. Azt tapasztalta, hogy a sóoldatot a magzatok nem kedvelték, amikor azonban cukortartalmú oldatot juttattott be a szervezetbe, azt kortyolgatni kezdték.
De körülbelül 20 perc míg eljut hozzá az amit megettél.
Első, nincs igazad. Érdemes utánaolvasni a témának.
Mikor már iszik a magzatvízből és nagyobb a magzat (fejlettebbek az érzékszervei), akkor érezheti a főbb ízeket valamelyest a baba.
"A 15. héttől nyeli a magzatvizet, a harmadik harmadban a négy íz érzékelése kialakul, az édesebb ízű magzatvízből többet nyelnek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!