Melyek azok az ételek, italok, amiket biztosan kihagynál/kihagysz szoptatás alatt, a baba miatt?
tej, összes tejtermék, szójás termékek.
Nálunk ezek miatt volt a sírás.
Plusz a k-betűs dolgok miatt.
Viszont azt én is olvastam valahol, és bejött, hogy ha a karfiolt vagy karalábét forralom vízben pár percig, majd leöntöm róla a vizet és új vizet teszek rá, majd főzöm, ahogy rendesen, akkor nincs tőle puki, se nekem, se a gyerekeknek. Nálunk ez bejött.
Én se kerültem a K betűs zöldségeket. Vagy népi megfigyelés, vagy csak babona, nem érdekelt, én a babámra figyeltem csak. És nekünk a körte, a bab, a szója és a tej volt, amit kerülnünk kellett, a káposztától, karfioltól stb semmi baja sem volt.
Felhívom a figyelmet arra, hogy a szója, a bab és a tej nem K betűs étel. :-)
Én azokat nem eszem, amitől nekem is fáj a hasam, vagy puffaszt.
Nálam működik, hogy a k betűseket kihagyom, mert én sem bírom őket.
Illetve még nem iszom szénsavasat, kv-t csak nagyon gyengét, fekete teát.
A tej is valószínű bekavarhat...
a tejet nagyon kerültem.
a k-s zöldségektől meg a banántól én is majd elrepültem, így azokat el kellett hagynom, pedig imádom a kelbimbót, karfiolt. És a brokkolit is mellőztem :(
Akkor a marhapörkölttől is fáj a lányom hasa, még akkor is, amikor már 8 hónapos volt (és én ettem a pörköltet, nem ő :D)
Igazából teljesen baba függő, barátnőmnél semmi ilyen probléma nem volt. Ott az alma miatt pukizott a baba.
Az én babám a következőktől akadt ki: borsó (egy-két szemtől!), mogyoró, MC Donalds sajtburger (2x ettem), paprika, paradicsom, brokkoli (még 8 hósan is baja lett tőle), csoki, kávé, rántott hús, hagymás ételek, tojásleves, rántotta, uborka...
Alig ettem valamit 3 hónapig! Még most is nagyon vigyáznom kell, hogy mit eszem, pedig már elmúlt 8 hós. Kedves válaszoló, aki baromságnak gondolja a K betűs zöldségek tilalmát, szerencsés vagy, hogy nálatok nem okozott gondot. Az én babám 8 hósan fetrengett attól, hogy a húslevesből megettem egy negyed karalábét és egy pici karfiolfejet! Pici korában rá se mertem nézni, nemhogy megenni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!