Első trimeszterben valóban csak vérvételre kell menni?
9 hetes vagyok, ma voltam először "terhesgondozáson", de amit az orvos művelt velem az minősíthetetlen volt.
Azzal kezdte, hogy feleslegesen jöttem ide, mert itt nincs védőnő.
Aztán mondta, ha már itt vagyok, kiállítja a beutalókat, de ahogy itthon megnéztem ez csak vérvételre szól.
Kérdeztem, el kell-e mennem a háziorvosomhoz, erre kiröhögött, hogy mi a fenének?
Én úgy tudtam, ilyenkor el kell menni EKG-ra, belgyógyászati vizsgálatokra is.
Rosszul vagyok informálva?
Az is érdekelne még, hogy mindenkivel ilyen tapló módon bánnak aki SZTK alapon megy dokihoz és nem tud fizetni egy fillért sem?
Mert ez már a 2. eset, hogy így viselkedtek velem, az 1. UH-on szintén lekezelő volt a nő.
Majdnem elsírtam magam, annyira megalázó volt, ráadásul itt állok tanácstalanul, semmit nem tudok mikor hova menjek, mi ilyenkor a rutin.
Mikor kérdeztem, visszajöjjek az eredménnyel, a doki annyit közölt, hogy ide ne jöjjek vissza, ha baj van menjek a kórházba...
Nekem a Vasgyári SZTK-ba kell mennem sajnos.
A dokim nekem is a Semmelweisben rendel, de hozzá is csak SZTK alapon jártam évek óta, így nem hinném, hogy mehetnék hozzá, hiszen pont ő mondta, hogy a lakcímem miatt a vasgyáriba kell mennem.
Ez tényleg gáz :( Keress másik dokit sürgősen!
Nálunk ezeket kérik az 1. trimeszterben:
- megállapított terhességről kiállított igazolással kell menni 12. hétig a védőnőhöz kiskönyvért, hogy részesülj majd az ellátásokban és ő sok mindent el is fog mondani (elvileg)
- vérvételek, amikre már megkaptad a beutalót
-12. betöltött hét után 14. -ig kötelező uh a Down-kór és velőcsőzáródás kizárására
- fizetős, kérhető vérvétel: kombinált teszt, szintén a fenti rendellenességek kiszűrésére vérből (nálunk 9000), de ehhez kell az uh-n mért tarkóredő
-betöltött 16. hét után AFP vérvétel, nagy labor, hepatitis, szifilisz és vércsoport meghatározás: kötelező
-fizetős vérvétel, ha kéred: a kombinálttal együtt az integrált +15 000
-18-20. hét genetikai ultrahang
Havonta védőnő: vizelet, súly s vérnyomás mérés.
Havonta nőgyógyász (nekem fogadott doki).
Remélem tudtam segíteni, ne idegeskedj!
Előző vagyok:
- 20. hétig: EKG + belgyógyászati általános vizsgálat(háziorvos), fogorvos: ezeket a kiskönyvbe jegyzik be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!