Első trimeszterben valóban csak vérvételre kell menni?
9 hetes vagyok, ma voltam először "terhesgondozáson", de amit az orvos művelt velem az minősíthetetlen volt.
Azzal kezdte, hogy feleslegesen jöttem ide, mert itt nincs védőnő.
Aztán mondta, ha már itt vagyok, kiállítja a beutalókat, de ahogy itthon megnéztem ez csak vérvételre szól.
Kérdeztem, el kell-e mennem a háziorvosomhoz, erre kiröhögött, hogy mi a fenének?
Én úgy tudtam, ilyenkor el kell menni EKG-ra, belgyógyászati vizsgálatokra is.
Rosszul vagyok informálva?
Az is érdekelne még, hogy mindenkivel ilyen tapló módon bánnak aki SZTK alapon megy dokihoz és nem tud fizetni egy fillért sem?
Mert ez már a 2. eset, hogy így viselkedtek velem, az 1. UH-on szintén lekezelő volt a nő.
Majdnem elsírtam magam, annyira megalázó volt, ráadásul itt állok tanácstalanul, semmit nem tudok mikor hova menjek, mi ilyenkor a rutin.
Mikor kérdeztem, visszajöjjek az eredménnyel, a doki annyit közölt, hogy ide ne jöjjek vissza, ha baj van menjek a kórházba...
Keress másik orvost! Én is SZTK-ba járok, de én nem hagynám, hogy így beszéljenek velem!
Vérvétel, vércsoport meghatározás, belgyógyászati vizsgálatok vannak először. És az ultrahang.
Tényleg lehet ilyet??
Nem küldenek el?
Mert nekem a nődokim mondta, hogy nem ide kellesz járnom a lakhelyem szerint, ezért mentem át a másik helyre.
Szabad orvosválasztás van ne feledd! Meg kell kérdezni másik orvost tud-e fogadni és kész.
22hkm
Én nem voltam EKG-n!
Belgyógyászati vizsgálat is annyi volt,hogy a háziorvos kérdezett kettőt és lepecsételte!
Nem, ez Miskolc, itt a terhesgondozás és a sima nőgyógyászati rendelés külön szoba.
Annyiban még reménykedek, hogy minden nap más doki van, legközelebb tuti nem keddi napon megyek.
A kórházat úgy mondta, hogy ha valami baj van velem, akkor menjek oda.
Hátha a védőnőm informatívabb lesz.
Szia!
Én 7hetesen voltam elöször nőgyógyásznál, megállapította a terhességet és elküldött UH-ra ahol bebizonyosodott, kaptam róla papírt. Utána meg kellett keresnem a védönőt akihez lakcím szerint tartozom. Ő kiállította a kismama könyvet és elmondott mindent, Ő töltötte ki a vérvételekre a beutalót.
Én utána kerestem egy magán orvost. DE! A vérvételeket ha van magán orvosod ha nincs mindig a helyi Terhesgondozóban veszik le.
A 9 héten elmentem a vérvételre, megmondom mit néztek: -teljes vérkép
-vércsoport meghatározás
-Hepatitis fertőzöttség vizsgálat
- és még valami fertőzés vizsgálata- sajna nem tudom
Ezt mind egyszerre vették le, egy bökéssel :)
Ennek az eredménye 1 hónap, sajna.
Visszamentem a dokimhoz aki ajánlotta a Down-kór szűrést (korom miatt nem kellett volna megcsináltatnom, de ragaszkodtam hozzá), ez nincs SZTK alapon, fizetni kell érte. Nálunk (GYőr) ez 30.000ft-ba kerül. Ennek a vérvételét is ott vették le ahol a többit.
És most voltam legutóbb a 16hetes AFP (idegcső záródási rendellenesség) vérvételen. Ennek 2 hét múlva lesz eredménye, ez kell a 18hetes Genetikai UH-hoz.
Remélem valamennyit segítettem :)
Utolsó vagyok!
És természetesen voltam a háziorvosomnál mert neki KÖTELEZŐ EKG-t csinálnia rajtad. Ezen 2 hete voltam. Azaz 14hetesen.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!