Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire számít mások vélemény...

Mennyire számít mások véleménye a névválasztásnál?

Figyelt kérdés
Van egy keresztnév, ami nekünk nagyon tetszik, de a környezetünkben a legtöbb ember leszólja, így már mi is elbizonytalanodtunk, hogy talán nem is olyan jó ötlet. Menjünk a saját fejünk után, vagy hallgassunk másokra? Ti mennyire törődtetek mások véleményével ezügyben?
2012. ápr. 21. 15:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%
Mi nem hallgatunk senki véleményére, az sem érdekel, hogy mennyien adták már a gyereküknek az adott nevet. Ti lesztek a szülei, ne másra hallgassatok. Olyan úgysem lesz, hogy mindenkinek tetszen.
2012. ápr. 21. 16:22
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Jól le lettem pontozva, ezek szerint sokan magukra ismertek.

Mindenki azt írja, nem hallgatott senkire és nem érdekli más véleménye, ahogy várható volt, de akkor ennél a kérdésnél hol az a sok nő, aki megkérdezi napi szinten, hogy mit szóltok ehhez vagy ahhoz a névhez? Két lehetőség van:

1. ma pont nem jött egyik sem fel

2. itt vannak és azt írják, hogy ők ugyan csak magukra hallgatnak.

Szerintem a 2.....a lepontozásból ítélve...

2012. ápr. 21. 16:31
 13/23 anonim ***** válasza:
70%

Az, hogy valaki megkérdezi itt, hogy a többiek mit szólnak ehhez + ahhoz a névhez, az nem jelenti azt, hogy a döntésében befolyásolná a "végeredmény".

Engem sem befolyásolt, hiába kapott negatív kritikákat a név.

2012. ápr. 21. 17:10
 14/23 anonim ***** válasza:
81%
Engem igenis érdekel mások véleménye, itt az oldalon is tettem fel kérdést róla, nem szégyellem bevallani. Egyáltalán nem bántam meg, sőt! 4 oldalon keresztül fikázták azt a nevet amit adtunk volna a lányunknak. 4 oldalnyi válaszadó csak nem fog tévedni... szóval baromi hálás vagyok magamnak hogy feltettem ide a kérdést! Igenis számít mások véleménye.
2012. ápr. 21. 17:30
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
Semennyire. És annyira nem, hogy meg se hallgattuk, más mit akarna, mit szeretne a családon belül. Attól kibuktam, amikor a családban egy esetben a nagynéni azt mondta az anyukának, hogy nem normális, hogy milyen nevet adott a kislányának (Zsófia).
2012. ápr. 21. 17:48
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérdeztem, mert kíváncsi voltam, mire számítsak. De addigra már eldöntöttük, így csak arra volt jó a sok negatív vélemény, hogy kiakadjak, meginogjak és azon izguljak, hogy rosszul választottunk. :S Végül mégis az lett, amit elsőre választottunk, rájöttem, hogy úgysem tudunk mindenkinek megfelelni, akinek nem tetszik az majd megszokja, ahogy én is simán megszoktam a fura nevű osztálytársakat, kollégákat. Azóta is nagyon örülök, hogy a kicsi babánk az lett, ami. :)

De azért tudok ellenpéldát is: szomszédaink Csengét akartak, mindenki azt mondta nekik - mi is - hogy más legyen, mert nem illik hozzájuk, mármint úgy kompletten a családhoz a név vhogy. Nem fogadták meg Csenge Renáta lett a kislány. 3 hós volt kb, mikor mondták, hogy ők is megbánták, és szerintük is, meg mindenki szerint sokkal inkább Reni, mint Csenge. De máig Csenge és mára persze meg is szoktuk (6 éves)...a

2012. ápr. 21. 18:55
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

Kedves 14-es válaszoló!

Leírnád melyik névről beszéltek le?

2012. ápr. 21. 19:22
 18/23 anonim ***** válasza:
60%

14es vagyok, ezt a kérdést tettem ki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Azóta egyébként kiderült hogy kisfiam lesz! Lehet hogy arról is teszek majd fel kérdést mert nekem fontos mások véleménye, nem akarom hogyha valaki meghallja a fiam nevét, fújjoljon. :-D

2012. ápr. 21. 20:40
 19/23 anonim ***** válasza:
51%

"nem akarom hogyha valaki meghallja a fiam nevét, fújjoljon"

Pedig lesz ilyen, elhiheted, nincs olyan név, ami mindenkinek tetszene.

Mi elég nehezen választottunk nevet a kisfiunknak, de amikor végre sikerült, úgy éreztük, hogy nagyon jó nevet találtunk, és nagyon örültünk neki. Erre az egész család és minden ismerős lehurrogta. Leginkább azért, mert még nem hallották ezt a nevet, és furcsa volt nekik. Igaza volt annak, aki azt írta, hogy megbánta, hogy elárulta előre a nevet, nálunk is csak az lett az eredménye, hogy elbizonytalanodtunk, hogy mégse lesz jó ez a név, ha mindenki kiakad tőle.

De végül is maradtunk az eredeti tervnél, és nem bántuk meg, nagyon illik a név a kisfiamra.

Én azt tanácsolom, hogy ne másokra hallgass, a ti gyereketek lesz, nektek kell nevet választani.

2012. ápr. 21. 21:08
 20/23 anonim ***** válasza:
80%
első babánál mi is elkövettük a nagy hibát és elmondtuk, milyen nevet szeretnénk. egész terhességem alatt le akartak beszélni, persze semmi sikerrel. második babánál már csak akkor fogják megtudni a nevet ha már megvan a baba :)
2012. ápr. 21. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!