Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok! Szerintetek...

Terhes vagyok! Szerintetek tartsam meg vagy abortusz?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok mire megszülném már 18 lennék.Még suliba járok, az éretségiig még 1 éven van. Az egész családom nem szeretnék hogy megtartsam. Főleg az a bajuk h roma.Anyám kitagadna ha úgy döntenék hogy megtartom, azonnal költözhetnék el. A pasim megszeretné tartani a szülei mellette állna segítenének mindenben. Csak ő 47 000 keres az önkormányzaton van én nem tudnák még elmenni dolgozni meg az iskolát is beszeretném fejezni. Nem tudom eldönteni hogy mit csináljak.Szerintetek mit csináljak?

2012. ápr. 18. 12:37
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
37%
2012. ápr. 22. 17:30
 42/49 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 29. 18:26
 43/49 anonim ***** válasza:
10%

Szia!

A helyzeted nagyon nehéz, a döntést neked kell meghoznod.

Én az iskolatársam esetét tudom neked megírni. Ő 16 évesen lett terhes, 17 volt, mire megszült. Ő is, a barátja is roma származásúak félig-meddig. A srác 18. Ő is, meg a lány is tanulnak, a lány szülei támogatják a lányukat mindenben. Ők dolgoznak, rendesen keresnek, és asszem ez a lányuk van, talán felnőtt, elköltözött gyerekeik vannak még. A lány ezért magántanulóként leérettségizik idén, és fog valami szakmát tanulni. A gyerek apjával már nincs együtt. Neki nagyon kellett a szülői támogatás. Szerintem neked sem érdemes feladnod. Magyarázd el, hogy attól még, hogy a gyerek félig cigány, az nem jelenti azt, hogy bűnöző lesz. A bűnöző cigányok a neveltetésük miatt olyanok, amilyenek, te, pláne az ő támogatásukkal, nem így nevelnéd a gyereket. Ha a párod közmunkás, talán ő sem így képzeli el. Milyen a párod családja? Népes, putris, hangos család, vagy ún. tisztes szegények? Ha előbbi, semmiképpen se költözz hozzájuk, mert csak lerántanak téged is, meg a gyereket is. Ha helyes értékítéletük van, és tényleg tudnak segíteni, akkor lehet rájuk alapozni. Bár ilyen fiatalon szerintem a szüleid biztosabb pont az életedben, mint a párod, ezért velük kellene békére törekedni. Lehet, hogy haragszanak most, de te a gyerekük vagy, a baba meg az unokájuk. Megpróbálkozhatsz a nyílt örökbeadással is, pl. Gólyahír Egyesület. Szerintem, ha te elbeszélgetsz a meddő párokkal, a gyerek félig cigány volta nem okoz leküzdhetetlen akadályt, és lehet, hogy a gyereknek ez lenne a legjobb, bár neked nyilván nehéz. Arra, hogy a párod eltart a közmunkapénzből, miközben neked semmi szakmád, ne alapozz, azzal ti is megindultok a putriba vezető úton. Annyi pénzből tisztességesen családot eltartani nem lehet, ráadásul nem biztos jövedelem.Szerintem a szüleid az első sokk után megenyhülnek, és segítenek, mellédállnak.

2012. máj. 1. 21:14
 44/49 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit, hogy én is örülnék, ha jeleznéd a továbbiakat.
2012. máj. 1. 21:16
 45/49 A kérdező kommentje:
Sziasztok kõszi a vàlaszokat sokat segitett eddig nem tudtam irni nagyon ritkàn pàr percre tudtam felnézni. Elvették a telom géphez se ülhettem nehogy a pasimmal beszéljek. Az abortusz mellett dõntôttem 5 hetes voltam mikor elvették ennek most 2 hete kôszônôma vàlaszokat sziasztok
2012. máj. 9. 09:50
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező, én, mint egyébként egyáltalán nem abortusz-ellenes, ez esetben sajnálom, hogy így alakult... pont azért, mert borítékolni lehetett, hogy ha anyukád a magzat kérdésében rád tudja tukmálni az akaratát, akkor a párkapcsolatodnak is egy lendületből neki fog esni, természetesen "csak a legjobbat akarva"...
2012. máj. 9. 11:30
 47/49 anonim ***** válasza:
72%
Én viszonylag abortusz-ellenes vagyok, de azt hiszem ebben az estben te jól döntöttél. Nem lett volna se neked, se a babának jó élete. Megfogod még köszönni édesanyádnak... Sajnálom, remélem lelkileg hamar helyreállsz.
2012. máj. 9. 12:00
 48/49 anonim ***** válasza:
65%
Ebben az esetben ez volt az egyetlen ép elméjű döntés, amit hozhattál. Megtartani, totális nagy felelőtlenség lett volna semmi háttérrel, szülői támogatás nélkül! Még meg fogod köszönni a szüleidnek, hogy nem hagyták nyomorba megszületni a gyerekedet!
2012. máj. 9. 12:59
 49/49 anonim ***** válasza:

Szia!

43-as vagyok. Sajnálom, hogy így alakult. Kívánom, hogy kiheverd, sikerüljön befejezned az iskolát, és boldog életed legyen majd.

2012. máj. 27. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!