Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok! Szerintetek...

Terhes vagyok! Szerintetek tartsam meg vagy abortusz?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok mire megszülném már 18 lennék.Még suliba járok, az éretségiig még 1 éven van. Az egész családom nem szeretnék hogy megtartsam. Főleg az a bajuk h roma.Anyám kitagadna ha úgy döntenék hogy megtartom, azonnal költözhetnék el. A pasim megszeretné tartani a szülei mellette állna segítenének mindenben. Csak ő 47 000 keres az önkormányzaton van én nem tudnák még elmenni dolgozni meg az iskolát is beszeretném fejezni. Nem tudom eldönteni hogy mit csináljak.Szerintetek mit csináljak?

2012. ápr. 18. 12:37
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
Én biztos elvetetném.
2012. ápr. 18. 19:22
 22/49 anonim ***** válasza:
Az eszedbe jutott már hogy mi lesz ha külön mentek? Nem gondolom hogy sok jó sülne ki belőle, és persze menne a harc a gyerekért, sőt nem hagynának békén életed végéig! nem akarom rád erőltetni de a legjobb megoldás ha élsz még, kibulizod magad ráérsz még gyereket szülni. És ha összejönnél valakivel de ott a gyerek amit valljunk meg őszintén nem mindenki fogadja el. Jön majd egy pasi akibe belezúgsz, teljes az összhang és együtt döntetek a gyerektervezésről.
2012. ápr. 18. 19:30
 23/49 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem vetesd el. Én is voltam 17 évesen terhes, , én megtartottam, pont abban az évben érettségiztem, 7 hónapos terhesen írásbeliztem, és itt jön a DE!

Tudtam, hogy érettségi után tovább fogok tanulni, mert egy érettségivel nem megyek semmire. Az apuka 1 évvel volt idősebb nálam, de ő dolgozott. Anyukám nem örült a hírnek, de mellettem állt. Meglett a baba, utána elkezdtem a főiskolát levelezőn. Lediplomáztam, lett jó munkám, most ismét itthon babázok, és csinálom a 2. diplomámat, mert a mai világban a jó munkahely sem biztos. Én tudtam, hogy tanulni szeretnék, mert nem akarok gyesre, segélyre várni, abból tengődni.

Milyen jövő vár melletted egy ilyen srác mellett?

Le lehet pontozni, de sok mindenkinek vannak előítéletei. Senki sem örülne, ha a gyereke egy cigány fiúval jönne össze. Meg lehet érteni a szüleidet is, főleg hogy a srác közmunkás, és nem azon van, hogy a pozitív példákat növelje a cigányság körében. Nem tudsz rá támaszkodni, havi 47 000 mire elég? Sőt, a közmunka csak pár hónapig tart. Utána?

Hova költöznél? Oda a rokonsághoz? Elveszítenéd a szüleidet. (én is marhára azt hittem, hú, de felnőtt vagyok... anyu segítsége nélkül nem is tudom, hol lennék). Miből élnél, ha véget ér a közmunka? Mondjad! Honnan vennél egy ezrest a boltba? Kérnél a családtól? Nekem volt kire támaszkodni, de neked nem lesz. És értsd meg a szüleidet! Egyrészt fiatal vagy, másrészt roma a srác, gondolhatod, ez talán nagyobb gond, mint a terhességed.

Van itt a városunkban sok cigány. Van egyikük, aki egy magyar lánnyal jött össze. Nem tudom, a csaj mit evett benne. Már van 4 gyerek, pedig a csaj csak 23-24 körül jár. Tudod, milyen lestrapált? Semmi munka, senki sem dolgozik, semmi pénz.... Kilátástalanság.... Te is ezt szeretnéd?

2012. ápr. 18. 19:49
 24/49 anonim ***** válasza:
Túl sok érv szól sajnos az abortusz mellett, de ezt valóban senki nem döntheti el helyetted/tek. Próbálj úgy gondolkozni, hogy az életedben mi hozna több negatív változást. Kívánom, hogy felelősségteljes döntést hozz, és minél kevesebb szenvedj miatta! Majd írd meg, mi lett!
2012. ápr. 18. 21:07
 25/49 anonim ***** válasza:
A kérdező vajon miért nem reagál semmire?????
2012. ápr. 19. 06:49
 26/49 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne..
2012. ápr. 19. 07:28
 27/49 Orsi_ ***** válasza:
38%
Én felnevelném, a gyerekem.
2012. ápr. 19. 08:41
 28/49 anonim ***** válasza:
8%

Kedves kérdező!

1, 17 évesen a lakhelyedről az anyád nem küldHET el, ez ilyen egyszerű... szóval ezt a fenyegetőzést felejtsd el nyugodtan, fül mellett el... a másik népszerű párjával a "kitagadlak"-kal együtt... (ahhoz meg kb. az kellene, hogy Btk-ba ütköző bűncselekményt kövess el a szüleid ellen)... ezek ilyen indulati dumák, csak sajnos vannak, akiket lehet ezzel zsarolni, mert nem ismerik a saját jogaikat.

2, Azt, hogy a srác milyen származású, azt meg szerintem ne keverd a témába, más meg tót vagy sváb vagy zsidó vagy akármi... und? "Minden emberi lény szabadnak SZÜLETIK, és egyenlő méltósága van" - kezdődik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata... úgy is, mint kihirdetett magyar törvény.

3, Szóval ezektől függetlenül az embrió kihordásáról vagy elvetetéséről nektek kettőtöknek kell döntést hozni a pároddal, mérlegelve, hogy nektek magatoknak mi a legjobb, és hogy az embriónak szerintetek mi a VÉLHETŐ legjobb. A döntés joga és kötelessége a tiétek, másoknak (inc. családod) véleménye lehet, azt joguk van elmondani is, de a világon semmire nem kényszeríthetnek... sem erkölcsileg, sem gyakorlatilag.

2012. ápr. 19. 09:18
 29/49 anonim ***** válasza:
44%
Mivel nem nagykorú, így a szüleinek még van beleszólása!
2012. ápr. 19. 09:36
 30/49 anonim ***** válasza:
29-es, tévedsz. Egy 17 éves lányt nem kényszeríthetnek abortuszra a szülei, ellenben az engedélyük kell hozzá. Csak 14 éves kor alatt nincs önrendelkezési jog ebben a kérdésben.
2012. ápr. 19. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!