Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok! Szerintetek...

Terhes vagyok! Szerintetek tartsam meg vagy abortusz?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok mire megszülném már 18 lennék.Még suliba járok, az éretségiig még 1 éven van. Az egész családom nem szeretnék hogy megtartsam. Főleg az a bajuk h roma.Anyám kitagadna ha úgy döntenék hogy megtartom, azonnal költözhetnék el. A pasim megszeretné tartani a szülei mellette állna segítenének mindenben. Csak ő 47 000 keres az önkormányzaton van én nem tudnák még elmenni dolgozni meg az iskolát is beszeretném fejezni. Nem tudom eldönteni hogy mit csináljak.Szerintetek mit csináljak?

2012. ápr. 18. 12:37
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
89%
Először is abba gondolj bele, hogy egy baba nem két fillérbe kerül, míg felnő. Pelenka, ruha, kiságy, gyógyszer, ha véletlen beteg lenne, és ha kevés lenne a tejed, a tápszer... ez csak pár dolog. Ha a párod kap 47000, gondolom közmunka-program, ami nem tart örökké, neked meg lenne a csp. és a gyes, ami kb 38000 ft. Az meg ha a párod szülei segítenek nagyon jó dolog, de el kell döntened, hogy nekik szülöd, tőlük várod, hogy kisegítsenek, ha már elfogyott a pénzetek??? Teljesen abortusz ellenes vagyok, de neked kell eldöntened, hogy mit tegyetek! én 20 éves vagyok és 5 hós a kislányom van érettségim, szeptembertől egyetemre megyek. A férjem tanár, de mi is nagyon nehezen jövünk ki. Remélem sikerül meghoznod a baba számára legmegfelelőbb döntést.
2012. ápr. 18. 13:17
 12/49 anonim ***** válasza:
66%

Előre kijelentem, hogy nem vagyok híve az abortusznak, DE ebben az esetben szerintem nincs más megoldás. Semmi anyagi háttér és segítség nélkül gyereket szülni a mai világba szerintem rohadt nagy felelőtlenség.

Még tanulnod kell, szakmát szerezni, tapasztalatot, 47 e Ft-ból szerinted hogy fogtok megélni? Oké, kapsz még hozzá gyest meg családit, de van fogalmad arról, hogy mennyi minden kell egy babának? Más: gondolom a srác közmunkás, ha az önkormányzatnál van és 47-et kap. Azt tudod, hogy ez csak ideig óráig jár, utána mi lesz? Hol fog dolgozni, hogy meg tudjatok élni? Vagy majd te is olyan leszel aki azért szül, hogy minél több pénz kapjanak a gyerekek után mint az a bizonyos réteg?Gondolom te sem ilyen jövőre vágysz. Márpedig ha most megtartod, akkor sajnos ez lesz a vége!

2012. ápr. 18. 13:26
 13/49 anonim ***** válasza:
80%
Én már megéltem ezt amit most te élsz meg! Egy nagyon hasonló helyzetbe kerültem! Azért írom ezt most le hogy komolyan gondolt át! Mert ez nem egy kis "apró dolog" hanem óriási felelősség! 18 éves voltam mikor terhes lettem, még nem dolgoztam csak egy fél évet akkor, és a párommal is csak rövid ideje ismertük egymást! Ő már szeretett volna egy babát, mert 28 éves volt, meglett volna támogatás és az életfeltétel is! De én igazából felsem fogtam hogy terhes lettem, és hogy egy picike életet hordok a szívem alatt. Akkor úgy döntöttem, elvetetem. Ezek csak szavak, és nem lehet kifejezni hogy milyen érzés az amikor ott fekszel a műtő asztalon, és akkor még csak a fizikai fájdalmat érzed, de később amikor látsz egy egy babakocsit amiben egy édes kis baba fekszik és alszik, vagy épp rád mosolyog..megfordul a fejedben hogy neked is lehetne egy ilyen kis apróságod...szív összeszorító dolog. De most is azt mondom hogy akkor abban a helyzetben ez volt az ésszerű döntés, mert - ahogy előttem is elmondták páran - nem csak egy pár éves dologról van szó hanem egy életről amiről neked kell gondoskodnod! Most újból terhes vagyok,(6 évvel később) egy másik férfitól, akit nagyon szeretek, és ő is engem! Nincs saját házunk és Mercink az udvarban, Viszont egy nagyon fontos dolog megvan, és az az hogy mindketten akarjuk hogy EGY család legyünk, és tudjuk hogy kitartunk egymás mellett bármit is hozzon az élet! Ez az amit neked is mérlegre kell tenned és ami alapján döntened kell!
2012. ápr. 18. 13:28
 14/49 anonim ***** válasza:
72%

Persze, ne a szülők döntsék el, DE feltudjátok nevelni?? 47.000-ből???? meg a 12.000 csp, + gyesből??? maguk döntsék el persze, de akkor maguk is neveljék fel szülői segítség nélkül, mert így, hogy a szülő ne szóljon bele, de gondolom anyagi támogatás biztos kell majd tőlük...

Én azt mondom míg nem tudjátok a biztos anyagi háttért megadni, erősen gondolkoznék az abortusz mellett.

(én is szeretnék már gyereket, de kicsit várok míg lesz valamennyi tartalékunk, nyilván ha arra várnék, hogy sok pénzünk legyen, sose lenne, de azért a 47.000 rohadt kevés.)

2012. ápr. 18. 13:57
 15/49 anonim ***** válasza:
93%
Miért kell mindenkit lepontozni, aki az abortuszt javasolja????Könyörgöm, inkább nevelje fel piszokban, mocsokban 47 ezer Ft-ból, hogy aztán belőle is tizenévesen szülő ingyenélő legyen???Gondolkozzatok már el ezen!
2012. ápr. 18. 15:19
 16/49 anonim ***** válasza:
77%
én nem tartanám meg, tönkretennéd a saját a családod és az ő életét is,és igen vannak olyan helyzetek amikor az abortusz a megoldás.
2012. ápr. 18. 15:22
 17/49 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok abortusz ellenes, de ezt komolyan át kell gondolni. Én 20 évesen lettem terhes és ahogy kiderült az apuka otthagyott. Itt vagyok 23 évesen 2 éves gyermekkel, munka nincs láthatáron, pénz minimális: 25695 gyes és 13700 családipótlék. Gondolkodj el rajta. csak akkor fogod majd fel ha már anyuka leszel!
2012. ápr. 18. 15:41
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Gondolkodj el azon is mi lesz veled és az iskolával? Nem lesz buli, haverok hanem egy gyerek aki üvölt ha hiányzol neki! Ennyi idősen könnyen elintézi avval az ember majd lesz valahogy, sajnos ez ma már nem így működik. Ha nem lennének szüleim akik támogatnának, én sem döntöttem volna a szülés mellett. Szüleid fognak rá vigyázni ha kell? Ki fog segíteni ha már mondtad hogy elítélnek a roma barátod miatt a szüleid! Ne haragudj de nem hiszem hogy a barátod tudna pénzileg segíteni, hiszen a romák 80%-a segélyből él!
2012. ápr. 18. 15:49
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

13-26-tal egyet értek.

Mi vár rád, ha megtartod? (pedig én abortusz ellenes vagyok, sosem írtam még, hogy ne tartsa meg, de ez az eset). Nem lesz iskolád, a pasi családja a sok gyereket részesíti előnyben, aztán pár év múlva azt veszed észre, hogy kilóg a s@gged a gatyából, a kölkök ott nyüzsögnek használt rongyokba, kaját sem nagyon tudsz nekik venni, mert nincs miből, munkád nem lesz, mert nincs suli+a gyerekek, és irigykedve nézed az osztálytársaidat, hogy milyen jó iskolájuk és munkahelyük van, anyagilag is jól állnak, (legalábbis jobban, mint te), és majd ott siratod az életedet, hogy mekkora marha voltál...

2012. ápr. 18. 16:52
 20/49 anonim ***** válasza:
ja, bocsánat most olvasom hogy a barátod az önkormányzatnál van. De ne felejtsük el hogy ezt hívják közmunkának, ami nem jelenti azt hogy évekig lesz is munkája, esetleg 5 hónapig! És utána, segélyből akartok élni?
2012. ápr. 18. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!