Gáz ha 20 évesen gyereket akarok?
Én is 20 évesen szültem, főiskolára jártam, be is fejeztem a szakomat. Kicsit nehezebb volt, mint egyébként, sok időt elvesz, de megérte. Most 23 éves vagyok, elkezdtem még egy szakot, és most ismét babát várok, természetesen tervezett volt. Én úgy vagyok vele, hogy mire kijárom a főiskolát, óvodás korú lesz már mind a két gyerek, nyugodtabban válalhatok munkát, mint az a 25 éves, aki frissen diplomázott, de egy év múlva gyereket akar, fél, hogy majd kirúgják, stb.
Mondjuk, azért az anyagi helyzet is viszonylag jó kell, hogy legyen, nálunk férjem dolgozik, ő már 30 múlt, jól is keres. Szóval, csak azért, mert gyereket akarok, háttér nélkül, 20 évesen, csak úgy nem válalám be, de ha jól megvagytok, kajára van pénz, stb, akkor miért ne? :)
Szerintem nem gáz, mi már évek óta szeretnénk és ha végzek a sulival idén akkor neki is kezdünk:)
Ha van biztos párkapcsolat, ház, legalább egyikőtök dolgozik, akkor szerintem nyugodtan vállaljátok be:)
19L
Ilyen korban ált. még szétmennek a párok. Jól gondold meg, nehogy a végén egyedül maradj a gyerekkel... Mindkettőtöknek érettnek kell lenni nem csak egy párkapcsolathoz, hanem a közös felelősségvállaláshoz is. Miért is akarsz pontosan gyereket? Fogalmazd meg magadnak. A párod is. Ha csak vágysz rá, az kevés. Én is vágytam 18 éves koromtól, 25 évesen szültem, nem tervezett volt. Rengeteg lemondással jár. Persze a világ minden kincséért sem csinálnám utólag vissza, de amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, hiába "vágytam már rá régóta", nagyon kiborultam, és szülés után pár hónappal éreztem igazán csak, hogy kialakult az anyaság tudatom.
Hidd el, nem elég vágyni rá, annál jóval több kell!
Amúgy 17-25-ig 4 fiúm volt, a legutolsó az apa, aki jóval idősebb nálam, így nem nagyon kellett tartanom attól, hogy éretlen egy párkapcsolathoz vagy a gyerekvállaláshoz.
Nem az számít, ki mikor szül, mert mindenkinek másak az életkörülményei, egészségi állapota, személyiségének stabilitása. A mai 20 éves lányok még inkább gyerekek, mint felnőttek,ennek az elhúzódó tanulmányok az okai, és a nevelési módszerek, szülői elvárások. Azt neked kell tudnod, eddigi életpályád felkészített -e már az IGAZI felnőtt létre. Nem szégyen az, ha 20 évesen még gyerek vagy inkább, csak emiatt a gyerekvállalás is csúszik. Inkább pár évvel később, mint túl korán. Stabil párkapcsolat az alap, és stabil személyiségek.
Én azt ajánlom csináld végig azt, mint én.
20 évesen én is hihetetlenül sokat álmodoztam arról, hogy jaaj pici baba, úgy szeretnék, nevelni, minden, én képes lennék rá.
2 hétre (kettő!!) kimentem bébiszitterkedni egy ismerős családhoz. A kissrác akire vigyáznom kellett nem volt különösebben rossz, de iszonyú sok gond volt vele, rengeteg időt elvett, energiát, nyűglődött, programokat kellett neki kitalálni, vinni kellett jobbra-balra, etetni, szórakoztatni...
Hát egy hét után már bántam, hogy egyáltalán elmentem, és a két hét leteltével úgy éreztem magam, mint aki megváltást kapott és végre hazamehet a gyerekmentes életébe... Tényleg elképzelni se tudtam volna, hogy ennyire macerás egy kölök. Próbáld ki komolyan! 2 hét, és ha megy, és nem érzed nyűgnek, akkor van értelme.
21L
nem szentírás, hogy szétmennek a párok..
én is 20 éves vagyok, 4 éve kapcsolatban, a párom 26. kiegészítjük egymást, ő sem, én sem akarok mással lenni már. meg volt az eljegyzés, esküvőt én csak később szeretnék. megbeszéltük, hogy babát akarunk. össze is jött, szinte elsőre. most vagyok a 20. hétben, törődőbb és figyelmesebb partnert nem is kívánhatnék! arról nem is beszélve, hogy reggeltől estig dolgozik, hogy mindenünk meglegyen. persze így még plusz is marad nem is kevés, főleg hogy én is kapom a táppénzt. viszont az iskolát mindenképp fejezd be, legalább egy papír legyen a kezedben. én mondjuk elmennék dolgozni is, de akkor még két évet várnod kell a babára, viszont oda a bébi születése után vissza is tudsz menni. legyenek konkrét céljaid arra az esetre is, ha a kicsi már ovis, esetleg sulis lesz. én ezt javaslom. ha ezek megvannak, csapjatok a lecsóba :)
Nem mondom hogy szétmentek stb.. figyelmezettek is, meg nem feltétlen igaz, csak a nagy számok törvénye alapján....
A korod miatt amúgy egyáltalán nem "gáz", hiszen annyira azért nem vagy fiatal, van aki 20 évesen is érett egy gyerekre, van aki 30 évesen sem...
Az a baj, hogy semmi egzisztenciád, persze nem azt mondom, hogy legyen álom munkahelyed, autód házad...stb, mert akkor nagyon kevesen vállalnának gyereket. Viszont legyen munkahelyed, és dolgozz előtte 1 évet (vagy közvetlen suli után 180 napot, mert akkor a biztosított időbe a suli is beszámít), így kapsz gyed-et, tgyást, nem csak az alanyi jogon járó gyest és csp-t.
Persze ha ez nem számít mert annyira jól álltok anyagilag, akkor csak a sulit fejezd be (minimum a baba érkezése előtt), mert utána nagyon nehéz.
Kibírod én is kibírtam/kibírom, 2 éve várok rá és még mindig kell, pedig majd meghalok egy babáért az utóbbi 2 év minden napján, ráadásul amikor ,már belevágtunk volna elbocsájtottak a munkahelyemen, pedig a suli után meglett volna az egy év munkaviszony is..Most munkát keresek és nagyon etikátlanul fogok eljárni, mert a próbaidőt fogom csak megvárni....
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!